icar Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 RST, desi nu am facut medicina, am inteles perfect termenii, deci ce ai explicat tu acolo. Si pentru ca ai pomenit de genom, mama natura, prin genom, impiedica sa corcesti un lup cu o oaie, un om cu o maimuta sau un extraterestru cu un om (sau o primata de acum 200.000 ani, cu un extraterestru). Franzm, probabil e vorba de electret sau microfon electromagnetic. Asta in idea ca nu e o stire ca alea cu OZN. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 (editat) 2 hours ago, Усилитель said: acum e plin de procesoare care mai de care performante si nu le cumpara lumea , ca "ajunge la ce-mi trebuie ..." Cand un procesor bun ( sau foarte bun ) costa si 1000$, nu te poti mira ca nu se inghesoaie lumea sa-l cumpere. 1 hour ago, RST said: Potrivit teoriei endosimbiozei, mitocondriile sunt organite celulare rezultate din endosimbioza unei alfa-proteobacterii. Aceasta și-a conservat parțial propriul genom, unele gene necesare sintezei de proteine ce participă la realizarea lanțului respirator fiind transferate în genomul nuclear. Această relație de simbioză, perfecționata în cursul evoluției, permite unei celule, care anterior nu putea realiza reacții de oxidoreducere, să-și obțina energia într-un mediu bogat în oxigen Deci te rog sa nu ne injuri Editat Februarie 10, 2020 de Marian Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 În traducere: un set de proteine a pătruns în interiorul unui alt cluster de proteine şi ambele au avut beneficii. Viaţa e chimie pură. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 (editat) Propun sa ne intoarcem la magneti.....astea de neodimiu sunt cam scumpi.... ( deocamdata am multe demontate din harddiskuri...) Editat Februarie 10, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 Acum 9 ore, RST a spus: campul magnetic constant pare a aparea din nimic. Nu imi explic treaba asta. Campul magnetic static (vesnic) este produs de miscarea continua si uniforma a unor purtatori de sarcina electrica, pozitiva sau negativa. Sarcinile se pot misca uniform in vid, intr-un conductor, sau odata cu un corp electrizat (in care se afla in exces fata de cele de semn contrar). Campul magnetic static nu apare din nimic, are o istorie. Sarcinile electrice (electroni, ioni, etc.) au masa si au nevoie de o energie pentru a fi puse in miscare. Daca nu sunt pierderi, miscarea lor este vesnica. Intr-un corp supraconductor electronii liberi sunt pusi in miscare prin modificarea campului magnetic, dupa care corpul devine magnet permanent. Cu magnetii permanenti uzuali povestea este mai lunga, poate plictisitoare. Un atom are un moment magnetic datorat electronilor ce orbiteaza in jurul nucleului. Corpurile solide au diferite proprietati magnetice functie de natura lor (dia, para, feri, feromagnetice). Proprietati magnetice importante au materialele feromagnetice (metalice) si cele ferimagnetice (oxidice). In aceste materiale se formeaza spontan niste domenii magnetice (Weiss) foarte mari (pot fi vazute) in care toate momentele magnetice sunt paralele si orientate in acelasi sens (saturatie). Initial domeniile magnetice sunt orientate haotic, iar corpul apare ca nemagnetizat. Intr-un camp magnetic exterior structura domeniilor se modifica. Peretii lor (Bloch) se deplaseaza, momentele magnetice se rotesc, alteori se rastoarna. Din aceasta cauza magnetizarea si demagnetizarea completa a unui asemenea material este complicata si este descrisa in coordonate B-H de o curba inchisa (histerezis). Materialele pentru magneti permanenti au permeabilitate (panta medie a curbei) mica, inductie remanenta (ce ramane la anularea campului exterior) mare si camp coercitiv (necesar pentru anularea inductiei) mare. Aria curbei de histerezis reprezinta energia magnetica consumata (se transforma in caldura) cand materialul descrie aceasta curba. Magnetizarea unui magnet permanent poate fi complicata. Daca este vorba de un simplu aliaj metalic (Alnico, etc.), se executa piesa nemagnetizata, apoi i se aplica un camp magnetic foarte intens cu configuratia necesara. Magnetii din ferita si supermagnetii cu pamanturi rare (NdFeB) se fac alfel. Se pleaca de la particule micronice, monodomeniale, cu magnetizare spontana. In cazul hexaferitelor sunt in forma de placute hexagonale, iar in cazul supermagnetilor sunt de forma aciculara. Particulele se orienteaza singure intr-un camp exterior aplicat convenabil si sunt presate, etc. Magnetul rezulta gata magnetizat. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 Un video interesant ( deliciu si pt prelucratorii prin aschiere ....) confectionarea unui motoras boxer electromagnetic .Am in plan confectionarea a ceva asemanator ( in stea cu 3 bobine - e mai simplu si eficient ),dar pistoanele vor fi magneti , si atunci va produce curent ,si la actionare cu forta redusa = la cele cu bobina cu miez feros nu se poate , trebuie ca forta sa depaseasca atractia dintre partea fixa si mobila . Link spre comentariu
icar Postat Februarie 11, 2020 Partajează Postat Februarie 11, 2020 Puriu, like! Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 11, 2020 Partajează Postat Februarie 11, 2020 Acum 22 ore, RST a spus: Cu siguranta am lipsit cand s-a predat lectia asta.... Lectia asta nu se preda nici la facultatea de fizica, poate la un masterat in Fizica Corpului Solid. Eu am invatat-o de nevoie, cand am facut un doctorat privind o categorie speciala de ferite. Magnetismul nu este dificil, dar este predat prost in licee. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 11, 2020 Partajează Postat Februarie 11, 2020 La noi (Poli TM, fac de electro) s-a predat (la materiale). Russel-Saunders s-a amintit la materiale si am facut la fizica, dupa un laborator (benevol, atât proful cât si o parte dintre studenti). Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Februarie 14, 2020 Partajează Postat Februarie 14, 2020 imaginați-va cum ma simt Eu, ca tata are in toate prizele.. economizor de energie. și culmea chiar are factura mai mica decât castelul Bran. doar 400/luna. Dar stai! Și asta nu e tot. Are si d-ala anti-rozatoare si anti-tantar. Ce-i drept, nu are nici un soarec in casa. L-ar fi deranjat pe Atmel Motanul meu.. care a ramas la ei.. cand Eu m-am mutat. 1 Link spre comentariu
valangjed Postat Februarie 15, 2020 Partajează Postat Februarie 15, 2020 Cele prezentate de domnul Puriu se gasesc "mai pe larg" in cartea "Materiale electrotehnice", C.Ifrim, P.Notingher, Ed. Tehnica, 1992. Link spre comentariu
hobi1 Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Uitati aici un sistem de generare curent doar cu magneti. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Scz, n-am alta reactie Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Mie imi place ingeniozitatea cu care sunt realizate timpeniile astea! 1 Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Pai trebui, cum altfel sa aiba parte de atatea reclame platite? La 10 minute de video, e destula publicitate sa ma scoata din minti... Prostimea trebui atrasa cu ceva ca sa se uite. PS: Daca cineva se simte ofensat, n-are decat, nu-i scuza si nici motiv sa crezi in astfel de tampenii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum