Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

posibil

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iordan

3

• vio2007

2

• one

1

• DREDD

1

Top autori în acest subiect

Schema postata de tine seamana cu unele aparute in revista Tehnium prin anii '80. Transformatorul de care vorbesti putea fi construit si pe o bara de ferita din aparatele de radio cu tranzistori. Schema ta pare incompleta! Lipseste marcarea de inceput a bobinajelor, acele asteriscuri - asadar sensul de bobinare este important. Daca am ceva timp iti caut o schema similara dar completa.

Link spre comentariu

Cred ca infasurarile 1 si 2 au marcajele la capete opuse. La 3 nu conteaza.Eu am realizat acest montaj in copilarie si nu a dat un randament corespunzator. Posibil ca nici tubul de atunci sa nu fi fost prea bun. Am realizat transformatorul pe o bara de ferita, dar cred ca reproiectarea si folosirea unui miez de ferita tip oala sau cum ar fi cele care se folosesc la chopperele tv sau in surse PC, ar fi mult mai avantajoase.Din cate stiu, se gasesc de cumparat astfel de lampi gata facute, la preturi mult prea accesibile ca sa merite constructia, in afara de cazul in care montajul este facut din placere sau din dorinta de a invata. Lampa este destul de aspectoasa si se gaseste in piete sau targuri unde se vand accesorii auto. Costa in jur de 20ron si se livreaza cu tub.

Link spre comentariu

Poti folosi pentru miez : oala de ferita , tor mare din ferita, miez de traf de linii de la televizoare( U+U) sau miezuri de la sursele in comutatie ,din TV ori PC.Torul se poate recupera tot din surse defecte de PC-uri ,dar se bobineza mai greu -trebuie facuta o suveica pentru a bobina pe L3 . Fazarea este importanta pentru L1 si L2.Daca T1 nu oscileaza se inverseaza capetele L1.Infasurarea L3 trebuie bine izolata de celelalte ,este de inalta tensiune . Trazistorul trebuie montat pe un radiator .

Link spre comentariu

Presupun ca ai montajul si vrei sa-l repui in functiune . Nu am gasit datele la schema atasata de tine , doar ceva orientativ pentru tub fluorescent 6-14W.

Datele infasurarilor pentru miez oala cu diametrul exterior=25mm si inaltimea de 17mm :n1=12 spire CuEm cu diametrul de 0,25mm ; n2=12

spire CuEm cu D=0,6mm ; n3=200-220 spire CuEm cu d=0,15mm .

- n1 si n2 se bobineaza cum a spus one .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări