iordan Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 spuneti-mi si mie cum pot construi trafu din schema. Link spre comentariu
DREDD Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Schema postata de tine seamana cu unele aparute in revista Tehnium prin anii '80. Transformatorul de care vorbesti putea fi construit si pe o bara de ferita din aparatele de radio cu tranzistori. Schema ta pare incompleta! Lipseste marcarea de inceput a bobinajelor, acele asteriscuri - asadar sensul de bobinare este important. Daca am ceva timp iti caut o schema similara dar completa. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Cred ca infasurarile 1 si 2 au marcajele la capete opuse. La 3 nu conteaza.Eu am realizat acest montaj in copilarie si nu a dat un randament corespunzator. Posibil ca nici tubul de atunci sa nu fi fost prea bun. Am realizat transformatorul pe o bara de ferita, dar cred ca reproiectarea si folosirea unui miez de ferita tip oala sau cum ar fi cele care se folosesc la chopperele tv sau in surse PC, ar fi mult mai avantajoase.Din cate stiu, se gasesc de cumparat astfel de lampi gata facute, la preturi mult prea accesibile ca sa merite constructia, in afara de cazul in care montajul este facut din placere sau din dorinta de a invata. Lampa este destul de aspectoasa si se gaseste in piete sau targuri unde se vand accesorii auto. Costa in jur de 20ron si se livreaza cu tub. Link spre comentariu
vio2007 Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Poti folosi pentru miez : oala de ferita , tor mare din ferita, miez de traf de linii de la televizoare( U+U) sau miezuri de la sursele in comutatie ,din TV ori PC.Torul se poate recupera tot din surse defecte de PC-uri ,dar se bobineza mai greu -trebuie facuta o suveica pentru a bobina pe L3 . Fazarea este importanta pentru L1 si L2.Daca T1 nu oscileaza se inverseaza capetele L1.Infasurarea L3 trebuie bine izolata de celelalte ,este de inalta tensiune . Trazistorul trebuie montat pe un radiator . Link spre comentariu
lalihifi Postat Septembrie 9, 2007 Partajează Postat Septembrie 9, 2007 Vezi daca seamana cu ce ai tu . Bafta ! http://tacashi.tripod.com/elctrncs/inve ... verter.htm Link spre comentariu
iordan Postat Septembrie 9, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2007 dar nu stiti cate spire trebuie date pt fiecare bobina? Link spre comentariu
vio2007 Postat Septembrie 9, 2007 Partajează Postat Septembrie 9, 2007 Presupun ca ai montajul si vrei sa-l repui in functiune . Nu am gasit datele la schema atasata de tine , doar ceva orientativ pentru tub fluorescent 6-14W. Datele infasurarilor pentru miez oala cu diametrul exterior=25mm si inaltimea de 17mm =12 spire CuEm cu diametrul de 0,25mm ; n2=12 spire CuEm cu D=0,6mm ; n3=200-220 spire CuEm cu d=0,15mm . - n1 si n2 se bobineaza cum a spus one . Link spre comentariu
iordan Postat Septembrie 9, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2007 ai gasit revista si traful cam asa se bobineazaN1=25 sp cuem 0,3mm N2=25 sp cuem 0,8mm N3=360 sp cuem o,2mm Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 eu am realizat montajul acum cativa ani si a fost singurul care a mers ireprosabil insa la un momentdat sa ars una din bobine si nu am mar bobinat-o Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum