XAN77 Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 sar putea sa am sanse sami trimita cineva un laptop din state. Va fi un produs nou, fara sa am eu ceva de platit. Pe aici am vazut ca coletele de afara tre sa le iau de la o posta din Constanta. Aveti idee careva ce taxa as putea platii ?? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Platesti sigur TVA (daca nu ai factura ti-l evalueaza ei dupa un catalog), mai platesti vama (ca nu e din uniune). Acciza nu cred sa platesti. Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2007 dar aveti idee cat anume as putea plati pentru sa zicem un laptop de 1000 dolari ??? un exemplu de suma ar fi de ajutor Link spre comentariu
one Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Din cate stiu eu calculatoarele sunt scutite de taxe vamale, nu stiu daca este valabil si pentru laptopuri.Pentru alte produse comerciale, este in jur de 10% si daca nu ai factura am inteles ca il evalueaza din niste cataloage.Exemplu: orice aparat foto = 150euro, taxa deci 15euro.Orice laptop ar putea fi evaluat deci la 1000euro.In principiu nu ar trebui sa platesti nimic. Pentru componente de calculator cunosc cazuri in care nu s-a platit nimic, produsele fiind cumparate de pe e-bay. La fel si la telefoane cumparate prin internet. Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Platesti sigur TVAda asta cu TVA-ul e valabil ? ca dacami ia taxa aia de 10% si inca 19% din pret si laptopu va fi cam 1300$ ca asa ma astept, am cam pus-o ... Link spre comentariu
bogdan_ Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 cred ca cea mai buna varianta ar fi sa gasesti nr de telefon de la vama si sa suni la ei. asa afli exact.eu m-am interesat candva de treaba asta, dar nu mai stiu sa iti spun cum era situatia. cert era ca pe mine ma costa mai mult sa aduc din sua decat sa iau acelas model de la noi(pt cel din afara plateam si transport si ceva pe la vama). bafta Link spre comentariu
one Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Daca te ajuta cu ceva poti consulta http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd ... ap?Lang=RO pentru laptop 8471.30.00 se pare ca nu trebuie sa platesti taxe vamale, doar tva. In principiu, daca primesti un cadou a carui valoare este sub 45euro nu platesti taxe vamale, intrucat importul nu este facut cu scop comercial. Posibil nici TVA. Roaga persoana care iti trimite laptopul sa precizeze ca este vorba despre un produs folosit, uzat, defect, etc. si sa declare o valoare mai mica. Dar ar fi o idee buna sa te interesezi sa vezi daca este mai avantajos sa il trimita cu factura, iar tu sa platesti 19%tva, sau sa risti sa il incadreze ei la un pret mai mare decat valoarea lui reala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum