Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

taxa vamala laptop din USA !!!

XAN77

Postări Recomandate

sar putea sa am sanse sami trimita cineva un laptop din state. Va fi un produs nou, fara sa am eu ceva de platit. Pe aici am vazut ca coletele de afara tre sa le iau de la o posta din Constanta. Aveti idee careva ce taxa as putea platii ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

3

• one

2

• bogdan_

1

• yo9hrb

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din cate stiu eu calculatoarele sunt scutite de taxe vamale, nu stiu daca este valabil si pentru laptopuri.Pentru alte produse comerciale, este in jur de 10% si daca nu ai factura am inteles ca il evalueaza din niste cataloage.Exemplu: orice aparat foto = 150euro, taxa deci 15euro.Orice laptop ar putea fi evaluat deci la 1000euro.In principiu nu ar trebui sa platesti nimic. Pentru componente de calculator cunosc cazuri in care nu s-a platit nimic, produsele fiind cumparate de pe e-bay. La fel si la telefoane cumparate prin internet.

Link spre comentariu

cred ca cea mai buna varianta ar fi sa gasesti nr de telefon de la vama si sa suni la ei. asa afli exact.eu m-am interesat candva de treaba asta, dar nu mai stiu sa iti spun cum era situatia. cert era ca pe mine ma costa mai mult sa aduc din sua decat sa iau acelas model de la noi(pt cel din afara plateam si transport si ceva pe la vama). bafta

Link spre comentariu

Daca te ajuta cu ceva poti consulta

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd ... ap?Lang=RO

pentru laptop 8471.30.00

se pare ca nu trebuie sa platesti taxe vamale, doar tva.

In principiu, daca primesti un cadou a carui valoare este sub 45euro nu platesti taxe vamale, intrucat importul nu este facut cu scop comercial. Posibil nici TVA.

Roaga persoana care iti trimite laptopul sa precizeze ca este vorba despre un produs folosit, uzat, defect, etc. si sa declare o valoare mai mica.

Dar ar fi o idee buna sa te interesezi sa vezi daca este mai avantajos sa il trimita cu factura, iar tu sa platesti 19%tva, sau sa risti sa il incadreze ei la un pret mai mare decat valoarea lui reala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări