Mitica M. Postat Februarie 6, 2020 Partajează Postat Februarie 6, 2020 La 100Hz merge masurat cam cu orice dmm. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 6, 2020 Partajează Postat Februarie 6, 2020 Oare ? Și dacă cei 100Hz sunt semnal dreptunghiular - cum este semnalul de calibrare de la osciloscoape ? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 6, 2020 Partajează Postat Februarie 6, 2020 Multimetrele ieftine măsoară până la 400Hz, dar numai dacă forma tensiunii măsurate e una sinusoidală.Deci la o undă rectangulară, cum e semnalul de calibrare, vei avea erori de măsurare. Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 6, 2020 Partajează Postat Februarie 6, 2020 Un semnal dreptunghiular masurat cu multimetru in DC va arata aprox jumatate din valoarea lui. De aici tind sa cred ca nu este nimic in neregula cu semnalul de calibrare. Faptul ca pe x1 nu masoara corect dar pe x10 merge este clar sonda si cel mai probabil comutatorul x1 x10. De asemenea un semnal dreptunghiular rotunjit inseamna ca sonda nu este corect compensata. Recomand autorului topicului sa studieze despre utilizarea osciloscopului si doar dupa asta sa incerce depanarea lor. Ca e pacat de ele, mai ales de acest tektronix. Sunt suficiente video pe youtube unele chiar in lb romana. Recomand seminarul lui W2AEW despre utilizarea osciloscopului. 1 Link spre comentariu
petriangabor Postat Februarie 15, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2020 buna seara revin cu noutati despre osciloscopul 5112. am reusit sa avansez i-am scos toti paraziti si am ramas cu o trasa curata perfect,dar a aparut o alta problema in timpul fumctionari a eclatat de 2 ori pe placa du inalta tensiune si reglajele de intenitate. am pus o poza cu schema dupa care am lucrat este de la un 5113 si am marcat cu rosu unde s-a intamplat necazul prima data a eclatat in punctul 1 si apoi in punctul 2 s-au stins punctele marcate cu A si B si ma lasat fara reglaj la intensitate.s-a intrerupt B-C la tranzistorul Q545 si l-am inlocuit cu un altul 2n5416 originalul fiind in 151-280-00,si daca functioneaza vreo 5 min incepe sa se defocalizeze trasele adica incep sa se ingroase nu mult dar se fac cam de aproape 4 mm. mentionez ca tesiunile sunt ok,restul pieselor par a fi in regula. daca aveti vro idee ce as putea sa mai fac s-au un de sar putea ascunde defectul PS:se sude ceva ca si cum se incinde ceva dupa ce il opresc toate piesele temperatura normala pare a fi in TUB cu respect tuturor Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 15, 2020 Partajează Postat Februarie 15, 2020 (editat) Vezi ca nu stabilizeaza sursa tensiunile si o ia razna in timpul functionarii....cresc tensiunile, de aici si descarcarile aparute impreuna cu defocalizarea semnalului. Ce ai facut pe la sursa? Ai schimbat electroliticii si ai pus vreunul invers? Mai uita-te la sursa cu atentie, vezi sa nu fi pus vreun condensator electrolitic pe dos....respecta polaritatea la montaj. Masoara tensiunile in timpul functionarii si vezi daca sunt stabile....sau se duc in balarii! Si data viitoare spune-ne si ce-ai facut la osciloscop.....pe unde ai umblat la el. Explicatia ca ai avansat si ai eliminat parazitii nu ne ajuta cu nimic! Avea capuse, purici...i-ai dat cu DDT? Pune poze aici pe unde ai umblat la el....sa clatim si noi ochii...ca mai rar vezi un osciloscop din asta desfacut. Editat Februarie 15, 2020 de mac01 Link spre comentariu
petriangabor Postat Februarie 15, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2020 Acum 6 minute, mac01 a spus: Vezi ca nu stabilizeaza sursa tensiunile si o ia razna in timpul functionarii....cresc tensiunile, de aici si descarcarile aparute impreuna cu defocalizarea semnalului. Ce ai facut pe la sursa? Ai schimbat electroliticii si ai pus vreunul invers? Mai uita-te la sursa cu atentie, vezi sa nu fi pus vreun condensator electrolitic pe dos....respecta polaritatea la montaj. sursa este ok.am schimbat electrolitici daca era veunu invers il aveam in cam direct.tensiunile nu se modifica am verificat,ma deranjeaza ca nu mai am intesitate si nu am inteles de ce s-au stins cele 4 lampi.restu; este functional Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum