petriangabor Postat Februarie 2, 2020 Partajează Postat Februarie 2, 2020 buna ziua domnilor ca sa nu mai deschid un topic nou - intre timp m-am pricopsit cu un alt osciloscop Tektronix Oscilloscope Dual 5112 ce parere aveti despre el il cunoaste cineva de aici ? este functional dar ceva ceva cred ca are si asta,o parere o idee,,,intre timp o sa ma apuc de cel mic sperand sa ma ajute hurdubaia asta Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 2, 2020 Partajează Postat Februarie 2, 2020 Daca nu ma insel seria 5000 este prima serie Tek modulara cu sertare. In comparatie cu E0104 acesta este de zeci de ori mai complex si mai greu de depanat. Este construit in stilul Tektronix al anilor 60 -70 cu foarte multe componente custom. Reconditionarea unui asemenea osciloscop necesita ceva experienta si in caz de probleme costurile putand ajunge si la sute de euro. Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 2, 2020 Partajează Postat Februarie 2, 2020 Ca o paranteza, seria 5000, mai ales cele din seria 51xx au banda relativ mica(sub 10MHz), avantajul lor era ecranul mare (pt acea vreme) insa fooooarte sensibil la orice soc mecanic, imbinarea dintre gat si conul cu luminofor este cea mai problematica si acolo am vazut cateva fisurate. Daca nu a fost tinut aprins 8h zilnic si mai are ceva "rezerva" la capitolul intensitate, ar merita reconditionat de dragul lui sau in scop didactic, etc. Module din seria 5xxx mai apar pe ebay la preturi mici, deci n-ar fi asa o mare problema procurarea vreunei piese. In interior sunt destul de aerisite montajele si e usor de depanat (atunci cand exista ceva cunostinte solide in directia asta). Scoate-i sertarele, incepe cu sursa, si apoi mai vezi ce nu se leaga, fiindca din ce ma uit in pozele de mai sus nu le vad lumina aprinsa, nici pe amplificatoarele Y si nici pe baza de timp. Asa ca ori sunt ceva bube pe alimentare ori are becurile arse (ceea ce ar confirma faptul ca a stat aprins cat era ziua de lunga). 5112 are tub cu 2 tunuri electronice, adica 2 filamente, 2 catozi etc. Ofera posibilitatea reglarii lor independent unul de altul. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 3, 2020 Partajează Postat Februarie 3, 2020 Din cite vad eu cu asta poti afisa 4 trase simultan, adica ai 4 canale - destul de rar la analogice. Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 3, 2020 Partajează Postat Februarie 3, 2020 Fa si tu o masuratoare cu semnalul de calibrare si pune poza.... altfel cum sa te sfatuim ? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 3, 2020 Partajează Postat Februarie 3, 2020 8 canale la un analogic, super tare. Nici nu stiam ca au existat. Link spre comentariu
petriangabor Postat Februarie 3, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2020 spre surpriza mea chiar merge la vechimea ce o are asa cum a spus si domnul ,, @djvas,, ani 60-70 luminozitate f.foarte buna,focalizare foarte buna,am masurat cu el pe cel defect e0104m semnalele si sunt ok doar ca face o umbra cred ca sunt condesatorii pe sursa in rest este ok beculetele se aprind dar nu asa de puternic.l-am primit cadou sa spun asa merita incercat totusi sa il pun pe picioare exact cum ati spus de dragul lui .. problema este ca nu ii dau de cap la celalant e0104m totul este normal numai tresa nu se desfasoara pe ecran Acum 10 ore, Kosmin a spus: Ca o paranteza, seria 5000, mai ales cele din seria 51xx au banda relativ mica(sub 10MHz), avantajul lor era ecranul mare (pt acea vreme) insa fooooarte sensibil la orice soc mecanic, imbinarea dintre gat si conul cu luminofor este cea mai problematica si acolo am vazut cateva fisurate. Daca nu a fost tinut aprins 8h zilnic si mai are ceva "rezerva" la capitolul intensitate, ar merita reconditionat de dragul lui sau in scop didactic, etc. Module din seria 5xxx mai apar pe ebay la preturi mici, deci n-ar fi asa o mare problema procurarea vreunei piese. In interior sunt destul de aerisite montajele si e usor de depanat (atunci cand exista ceva cunostinte solide in directia asta). Scoate-i sertarele, incepe cu sursa, si apoi mai vezi ce nu se leaga, fiindca din ce ma uit in pozele de mai sus nu le vad lumina aprinsa, nici pe amplificatoarele Y si nici pe baza de timp. Asa ca ori sunt ceva bube pe alimentare ori are becurile arse (ceea ce ar confirma faptul ca a stat aprins cat era ziua de lunga). 5112 are tub cu 2 tunuri electronice, adica 2 filamente, 2 catozi etc. Ofera posibilitatea reglarii lor independent unul de altul. Link spre comentariu
petriangabor Postat Februarie 3, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2020 buna seara tuturor la cererea domnului @djvas am revenit cu ceva poze de la pacostea de 5112 ,am facut ceva poze masurete chiar pe e0104m inca mai mesteresc la el dar acum ca mai am o belea pe cap 5112 am stat mai mult la joaca ca de ..ce e nou primit trebuie butonat,asta fiind mai mare este mai usor de umblat in el cel putin condeastorii de pe sursa cat o jumatate de castravete .sa nu mai spun ca schema nu am dat de ea.Poate cineva i-mi va da o sugestie ceva mult respect tuturor Link spre comentariu
petriangabor Postat Februarie 4, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2020 La 03.02.2020 la 10:55, djvas a spus: Fa si tu o masuratoare cu semnalul de calibrare si pune poza.... altfel cum sa te sfatuim ? cu respect am pus cateva poze cu pacostea de 5112 diferite masuratori pe e0104m.pe calibrare nu am inteles ce face el eacolo respect tuturor Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Acum 31 minute, petriangabor a spus: pe calibrare nu am inteles ce face el eacolo Aha ! Nu domnule... nu ai pus nici o poza utila si dupa afirmatia de mai sus ... inteleg. Semnalul de calibrare este util pentru a verifica osciloscopul ata pe x cat si pe y cu un semnal dreptunghiular la care cunosti frecventa si amplitudinea. De asemenea este folosit pentru a compensa sonda in modul x10. Din manualul lui 5000 series : Provides positive-going accurate 400-millivolt and 4-milliampere squarewave at a frequency of twice the line frequency for calibration and probe compensatio In traducere vei avea 100 Hz ( 2x 50 Hz ) cu o amp de 400mV Mai jos 2 poze drept expemplu la ce ne dorim sa vedem. Semnalul meu de calibrare este 1Khz cu o amp de 2V . Sonda este in mod x10. Atentie ca la osciloscoapele vechi si nu numai ( eu am gasit la hameg de generatie noua ) calibratorul poate fi si el decalibrat. 1 Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Acum 10 ore, petriangabor a spus: am pus cateva poze cu pacostea de 5112 Pana la un punct schema lui 5112 seamana cu a lui 5110 daca te ajuta cu ceva...macar sa verifici ca sursa de alimentare mai este in parametrii. Link spre comentariu
petriangabor Postat Februarie 6, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2020 La 04.02.2020 la 13:57, djvas a spus: Aha ! Nu domnule... nu ai pus nici o poza utila si dupa afirmatia de mai sus ... inteleg. Semnalul de calibrare este util pentru a verifica osciloscopul ata pe x cat si pe y cu un semnal dreptunghiular la care cunosti frecventa si amplitudinea. De asemenea este folosit pentru a compensa sonda in modul x10. Din manualul lui 5000 series : Provides positive-going accurate 400-millivolt and 4-milliampere squarewave at a frequency of twice the line frequency for calibration and probe compensatio In traducere vei avea 100 Hz ( 2x 50 Hz ) cu o amp de 400mV Mai jos 2 poze drept expemplu la ce ne dorim sa vedem. Semnalul meu de calibrare este 1Khz cu o amp de 2V . Sonda este in mod x10. Atentie ca la osciloscoapele vechi si nu numai ( eu am gasit la hameg de generatie noua ) calibratorul poate fi si el decalibrat. I-mi pare rau ca am dezamagit domnule @djvas am pus acele poze ca sa puteti vedea cum se vede dublurile si acele codite spre centrul ecranului,calibratorul nu functioneaza corect nu am 400 mv am 178 mv deci formele sunt neregulate.recunosc nu sunt profesor in osciloscoape dar cunosc electronica si cu un sfat de la dumneavostra mai invat si eu.cum ptrind timp ma reapuc de el si o sa revin i-mi cer scuze daca am creat neplaceri cu respect tuturor Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 6, 2020 Partajează Postat Februarie 6, 2020 Pe mine nu m-ati dezamagit cu nimc .... Cum si cu ce ati masurat acei 178mV pe calibrator ? Link spre comentariu
petriangabor Postat Februarie 6, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2020 Acum 45 minute, djvas a spus: Pe mine nu m-ati dezamagit cu nimc .... Cum si cu ce ati masurat acei 178mV pe calibrator ? cu un multimetru DT9205A stiu ca nu este corect dar cand am vazut ca nu simte mai nimic mi-am permis sa incerc.masurat cu o sonda directa absolut nimic nu face,cu una de 1:10 arata dreptunghiularul dar colturile rotunjite o sa pun o poza cand ajung acasa.o sa incep prin curatarea de praf mai intai ca banuesc ca are destul si condesatorii de pe sursa cu respect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum