Vizitator Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Care stie care sunt valorilor la IC-Prog Oscilator de exemplu stiu ca pt. XT=4Mhz, dar pt LP ,IntRC si ExtRC care sunt? stie careva? Link spre comentariu
Vizitator senoctar Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Citeste datasheetul la microcontrolerul care vrei sa il folosesti.De obicei are titlul "Oscillator Configurations".Spre exeplu din PIC16F628 :? LP Low Power Crystal? XT Crystal/Resonator? HS High Speed Crystal/Resonator? ER External Resistor (2 modes)? INTRC Internal Resistor/Capacitor (2 modes)? EC External Clock InDupa care in datasheet iti explica fiecare ce este, si cum se realizeaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2007 Partajează Postat Septembrie 9, 2007 da asta e de ajutor dar vazusem pe formu (din pacate numai stiu unde) valorile exacte in mhz .si numai stiu cine le are sspre ex spunea LP intre 1 si 6mhz Link spre comentariu
Vizitator senoctar Postat Septembrie 9, 2007 Partajează Postat Septembrie 9, 2007 Pai valorile le pui tu cum iti trebuie. Daca ai nevoie de procesare mai mare iti pui un cuart mai rapid, daca vrei consum mai mic invers. Daca vrei sa faci ceva la care ai nevoie de niste pulsuri de o anumita viteza , spre exemplu proportional cu 6.144 atunci pui cuart de 6.144.Valorile, spre exemplu pentru PIC16F628 (si maj, pic-urilor), sunt tot prin datasheet, este si un tabel pentru oscilator si cele doua condensatoare pe masă.Marja vitezei cristalului pentru configurare :LP (cuart de consum mic) : 32 - 200 kHzXT (cuart mediu) : 100 kHz - 4 MHzHS (cuart rapid) : 8 MHz - 20 MHzAlte setari ar mai fi ER (cateodata numit si RC). Modul acesta e pentru aplicatiile la care timpul real nu e important (nu poti face cronometru fidel asa). Insa reduce costul montajului (putin), in loc de oscilator iti trebuie o rezistenta pe CLKIN, si rezulta un ceas insa nu asa precis.Rezistenta - Ceas :0 - 10.4 MHz1K - 10 MHz10K - 7.4 MHz20K - 5.3 MHz47K - 3 MHz100K - 1.6 MHz220K - 800 kHz470K - 300 kHz1M - 200 kHzINTRC mai au unele PIC-uri. Si pentru aceasta nu ai nevoie de rezistenta sau oscilator. Controlerul va folosi un rezonator intern, la PICF16F628 are 4MHz.Ultimele 2 moduri (cu rezistenta si rezonator intern), sunt de 2 feluri. Felul I/O lasa piniul CLKOUT sa fie folosit ca orice alt pin. Celalant fel este folosit daca vrei sa sincronizezi ceva cu PIC-ul si va face din CLKOUT un ceas extern (PIC-ul va pulsa acest pin o data pe ceas).Si in sfartsit, unele PIC-uri mai au EC. Acesta este ceas extern, asa viteza pic-ului este controlata spre exemplu de alt controler, prin pusuri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 asta cautam eu!mersi mult1uite un om care stie sa raspunda cind il intrebi ceva! :partyman: :partyman: :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum