Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecvente Radiocomunicatii celulare

AlexSD

Postări Recomandate

Bună ziua, sper ca acesta să fie topicul potrivit pentru această întrebare.:)

Sunt și eu de puțin timp radioamator ( doar pe recepție), trebuie să dau examenul și de emisie, și aș vrea să vă întreb. Toate cele 4 probe le dau în aceeași zi, și toate sunt pe calculator cum sunt și pe http://examyo.scienceontheweb.net/ ?

Puțin pe lângă subiectul acesta, vreau să vă mai întreb care sunt frecvențele folosite în radiocomunicații celulare? Am citit pe site-ul Ancom și am găsit că ar fi acestea:

44-74MHz

137-144MHz

76-108MHz

167-238MHz

470-960MHz

Vă mulțumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlexSD

4

• Craciun

1

• gica70

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,

Probele se dau toate intr-o zi si sunt pe suport hartie cu teste tip grila cu un raspuns corect din 4 posibile.

Fii atent la partea cu reglementarile , electronica sper sa nu iti puna probleme.

De ex la reglementari am avut o intrebare cu puterile radiobalizelor , si am sapat ceva pe net dupa examen sa vad daca am raspuns corect(intamplator alesesem raspunsul corect).

Pe siteul ancom nu sunt toate chichitele din intrebarile de reglementari specificate.

In principiu majoritatea intrebarilor sunt din Regulament(Decizia 245/.....), vezi si protectia muncii pe unde gasesti ca eu la ancom n-am gasit.

PS: Pentru alocarea frecventelor gasesti pe site la ancom asa numitul TNABF (tabelul national cu atribuirea benzilor de frecventa) si acolo ai toata repartizarea spectrului pana la 200-300Ghz. Uite-l  atasat:

Bafta la examen !!

73 YO9CDO

TNABF_2009-modif-2010_2011.pdf

Editat de Craciun
Link spre comentariu
1 oră în urmă, gica70 a spus:

Bun venit printre noi! Banda de 76-108 nu cred ca exista in telefonia celulara. Banda de radiodifuziune FM este intre 84 MHz si 108MHz.

Da, ai dreptate, mersi frumos.

Am mai săpat, și cei de la Orange spun că au doar 800MHz/900/1800/2100/2600.

Editat de AlexSD
Link spre comentariu
Acum 30 minute, Craciun a spus:

Salut,

Probele se dau toate intr-o zi si sunt pe suport hartie cu teste tip grila cu un raspuns corect din 4 posibile.

Fii atent la partea cu reglementarile , electronica sper sa nu iti puna probleme.

De ex la reglementari am avut o intrebare cu puterile radiobalizelor , si am sapat ceva pe net dupa examen sa vad daca am raspuns corect(intamplator alesesem raspunsul corect).

Pe siteul ancom nu sunt toate chichitele din intrebarile de reglementari specificate.

In principiu majoritatea intrebarilor sunt din Regulament(Decizia 245/.....), vezi si protectia muncii pe unde gasesti ca eu la ancom n-am gasit.

Bafta la examen !!

73 YO9CDO

Mersi frumos, la electronică nu, dar partea de reglementări și protecție trebuie și ele trecute în revistă.

Editat de AlexSD
Link spre comentariu
Acum 3 minute, RST a spus:

Buna !

Nu au nicio treaba cu radiocomunicatiile celulare ( depinde totusi si cum definesti acest termen ). Corespund mai degraba benzilor alocate televiziunii prin relee terestre si radiodifuziunii FM.: 

44-74MHz   - aproximativ canalele 1 -5 TV

137-144MHz   - nu stiu cui ii e alocata. Este intre banda alocata aviatiei si banda de 2m dedicata radioamatorilor

76-108MHz  - radiodifuziune FM, toate normele

167-238MHz - canalele 6 - 12 TV

470-960MHz - canalele 21 - 69 TV ( desi nu ajunge din cate stiu chiar pana la 960Mhz ) 

Pe 900Mhz e banda alocata telefoniei GSM. Mai sus sunt benzile 3G, 4G, 5G si care or mai aparea. Probabil la astea ai vrut sa te referi.

Da, am revenit cu o modificare, nu știu exact ce am găsit, revin cu link-ul(era un document) dacă îl mai găsesc. Mulțumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări