Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare motor autovehicul

Florin berdila

Postări Recomandate

salutare ,am si eu o intrebare ,vreau sa cumpar o masina de la o persoana cunoscuta care la masina actuala a scimbat motoru cu un alt motor de acelasi fel dar am auzit ca daca ajung pe la rar e problema ,ca motoru nu este piesa de schimb ,cica poţi schimba motoru numai la un servis autorizat iar apoi trebuie sa mergi la rar pentru autentificare ,este asa sau nu ?? va rog un sfat sa nu iau teapa 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

2

• Sharky

1

• Florin berdila

1

• Усилитель

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se poate schimba motorul, este cam multa birocrație, și se poate pune numai motor cu același cod de fabricație. Manopera de schimbare, demontat vechi, montat nou e destul de mare,sa nu mai zic ca nu știi ce stare de motor cumperi..... 

E mai rentabil de luat una proaspăt adusa de afara, la care se poate documenta rulajul, și poți face o încercare...... 

Câteodată vrei sa faci economii, dar iese mai prost.... 

Link spre comentariu

Asa am patit eu. Au schimbat motorul la garantie (dupa 4 ani din 5) si au trecut in carte, motor fara serie. Acum pot sa-l schimb ori de cate ori vreau. Dar la prima schimbare, masina a trecut pe la RAR cu toate documentele de insotire ale motorului nou.

Link spre comentariu

Am o masina Hyundai I30 adusa din Danemarca. In vederea inmatricularii a trebuit sa merg la RAR. Pe Cartea de identitate emisa de ei scrie clar: motor fara serie. Asta in conditiile in care seria este vizibila de cum ridici capota.

La masina sotiei, o Skoda Fabia, adusa tot din Danemarca si controlata RAR  tot in aceiasi zi, acelasi scenariu: motor fara serie.

Se pare ca motorul este considerat acum  piesa de schimb.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Daca nu il ai trecut in carte cu serie, da, e piesa de schimb. Daca il ai trecut cu serie, e naspa sa-l schimbi fara sa treci prin RAR, si sa scrie ei in carte, fara serie.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări