Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termoșemineu cu peleți

XAN77

Postări Recomandate

Ai putea spune ca toti sunt nepriceputi cata vreme nu au testat metoda asta. Cu presupusul poate da oricine. Dar, asa cum spuneam mai sus, daca era o metoda buna/rentabila, era usor sa gasesti utilizatori. Mie personal, asta imi spune multe.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

6

• doru3160

3

• validae

3

• Faker

3

Top autori în acest subiect

exista adaptare de arzator peleti pe viadrus.

si-a montat o cunostinta dar nu am avut curiozitatea sa merg si sa vad functionarea.

stiu doar ca s-a taiat ceva pe fundul centralei pentru a monta arzatorul.

sincer acum,cu toata frumusetea unui foc ce arde intr-un semineu,

parca nu as mai intra cu lemne,cenusa si fumul inevitabil in casa.

asa...camera tehnica si gata.

eu cosul l-am construit intr-o zi(am avut postamentul turnat inainte)

adeziv,bocuri ceramice pt ventilatie,2 tuburi gofrate de inox pe interior,capac,fiare de armare si gata.

Link spre comentariu

Salut,la o brutarie am vazut ca aveau 2 cuptoare de paine pe vatra la care aveau montate arzatoare pe peleti din coaja de floarea soarelui si erau foarte multumiti de puterea calorica,cost si intretinera instalatiei,total automatizata.

Link spre comentariu

Eu cred că oamenii se feresc de peleți în general, altfel dacă s-ar fi dovedit că sunt proaste, măcar dădeam de foștii deținători nemulțumiți.

Legat de coșul de fum am și eu ceva neclarități referitor la cum l-aș face. Pentru termoșemineu pe peleți aș putea folosi un coș existent dat fiind faptul că l-aș putea monta în locul unei actuale sobe. Dacă e să-l montez în garaj, centrală peleți/lemne/cărbuni voi face un coș exterior și oscilez între blocuri ceramice (nu știu ce cost iese dar e mai mult de muncă) și din inox cu perete simplu (100 de lei pe metru) ce-l pot izola cu vată minerală cu folie de aluminiu(cred eu), sau perete dublu incluzând termoizolare (aprox.200 lei pe metru). Nu știu ce viață are tubulatura de inox. Ar avea avantajul că este ușoară și nu trebuie să plec de la nivelul solului, deci fără postament, ci direct acel T sau Y în dreptul găuri din perete dinspre centrală și pleacă direct în sus cu segmentele de 1 m, cu o prindere la streașină și posibil dacă e nevoie 3 ancore undeva mai sus.

Am văzut la alții coșuri dintr-o bucată de țeavă azbociment sau metalică groasă, probabil cele furate de la sistemele de irigații, oricum, chestii de care eu nu am de unde să fac rost.

Orice sugestie inclsuiv legat de coșul de fum e binevenită.

Link spre comentariu

legat de cosul de fum, important este ca fumul sa nu atinga temperatura de roua (18-20*C) in interiorul cosului. Adica fumul trebuie sa aiba o temperatura mai mare de 20*C la iesirea din cos. Altfel apare condensul cu depuneri si scurgeri de gudron. trebuie sa fii atent atat la inaltimea cosului cat si la izolatie.

Link spre comentariu

vata minerala si folie de aluminiu o idee deloc buna.

folia se gaureste si intra apa in vata.

pentru un tiraj bun ,cosul trebuie sa aiba min 6m de la focar(nu de la sol).

cu cat mai larg cu atat mai bun.

uita de teava se azbociment,fier etc.

eu zic sa faci lucru bun de la inceput.

ti-am dat o idee cu blocurile ceramice,dar vezi ca nu rezista la temperatura.

pt asta eu la interior am pus tub gofrat de inox.

te asigur ca nu exista depunere de gudron si nici scurgeri.

varianta scumpa e cos de inox dublu,izolat.eu stiam ca ajunge la 1000euro.

tine minte ce ti-am spus.va trebui sa ai acces in spatele semineului.(inclusiv pt curatirea cosului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări