Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doar bancuri ... sau să batem câmpii despre ţuică şi pălincă


Postări Recomandate

Acum 35 minute, icar a spus:

 Si mai e ceva, fara suparare: mirosul. Poate am nimerit eu doar producatori pîrîți, dar nu am baut niciodata o tuica olteneasca buna. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar vorbesc din propria experienta.

 

Pai,n-ati ajuns pe la mine!:rade:

Eu, de cand ma stiu ,denumirea distilatului din tescovina a fost tuica!....cel putin in zona Olteniei....pentru ca am facut armata la Ineu in Arad ,am facut cunostinta si cu palinca banateana!... si, de atunci, productia proprie s-a adaptat "gradelor" din palinca...sub 50 grade nu se fabrica la mine!....la aceasta concentratie mirosul specific de tuica proasta dispare, iar daca se utilizeaza tescovina proaspata apare si o aroma subtila de strugure....ofer o sticluta de test!...oricand doriti!

Link spre comentariu

Flomar, acum mai vii de acasa: deci te-ai inspirat de la ardeleni.:limb:

Distilatul din trevere ( resturi de la teasc) este tescovina si chiar e o tarie buna!

Mirosul nasol al tuiciivine de la pregatirea ei incorecta. Pe butoiul cu boasca de prune se pune capacul imediat dupa testul cu chibritul: aprinzi un chibrit deasupra la boasca si daca apare o flacara albastruie, musai pui capacul.

Flomar, sărumîna pentru tratatie, dar...nu beau!:inger

Link spre comentariu
Acum 2 ore, cocochannel a spus:

am rude in banat si ceva origini, dar nu am auzit vreodata termenul de palinca banateana

Nu exista asa ceva, aici in zona Lugoj Timisoara rachia se face pe la 40 grade din prune fara alte fructe adaos.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări