flomar60 Postat Ianuarie 28, 2020 Partajează Postat Ianuarie 28, 2020 Acum 35 minute, icar a spus: Si mai e ceva, fara suparare: mirosul. Poate am nimerit eu doar producatori pîrîți, dar nu am baut niciodata o tuica olteneasca buna. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar vorbesc din propria experienta. Pai,n-ati ajuns pe la mine! Eu, de cand ma stiu ,denumirea distilatului din tescovina a fost tuica!....cel putin in zona Olteniei....pentru ca am facut armata la Ineu in Arad ,am facut cunostinta si cu palinca banateana!... si, de atunci, productia proprie s-a adaptat "gradelor" din palinca...sub 50 grade nu se fabrica la mine!....la aceasta concentratie mirosul specific de tuica proasta dispare, iar daca se utilizeaza tescovina proaspata apare si o aroma subtila de strugure....ofer o sticluta de test!...oricand doriti! Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Flomar, acum mai vii de acasa: deci te-ai inspirat de la ardeleni. Distilatul din trevere ( resturi de la teasc) este tescovina si chiar e o tarie buna! Mirosul nasol al tuiciivine de la pregatirea ei incorecta. Pe butoiul cu boasca de prune se pune capacul imediat dupa testul cu chibritul: aprinzi un chibrit deasupra la boasca si daca apare o flacara albastruie, musai pui capacul. Flomar, sărumîna pentru tratatie, dar...nu beau! Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Ok, atunci o sa beau eu un păhărel de 52 grade in sănătatea dumneavoastră! Toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 Trimit finali audio contra palinca tare! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 am rude in banat si ceva origini, dar nu am auzit vreodata termenul de palinca banateana Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 Acum 7 ore, DjLeco a spus: Trimit finali audio contra palinca tare! Daca vrei mie nu imi trebe finali da iti dau Palina tarisoara 52 grade. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 Și aia slaba cât are? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 (editat) Acum 2 ore, cocochannel a spus: am rude in banat si ceva origini, dar nu am auzit vreodata termenul de palinca banateana Nu exista asa ceva, aici in zona Lugoj Timisoara rachia se face pe la 40 grade din prune fara alte fructe adaos. Editat Ianuarie 30, 2020 de fluffy37 Link spre comentariu
traianpop Postat Ianuarie 31, 2020 Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 Acum 23 ore, pop_ady44 a spus: Daca vrei mie nu imi trebe finali da iti dau Palina tarisoara 52 grade. Cand mai vii prin oras, ada-mi si mie 2L, sa-mi ajunga o saptamana Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 31, 2020 Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 La 30.01.2020 la 19:38, doru3160 a spus: Și aia slaba cât are? Ceva febra ?un 38 grade amaratehai 39. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 31, 2020 Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 Pai aia nu mai e palinca...de asta am si intrebat.Eu de palinca slaba n-am auzit. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Buna Stii cum poti enerva un ardelean? Sa-i spui ca palinca lui e slaba. Spor tuturor. Alex Link spre comentariu
icar Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Sa spui "palinca slaba", e un nonsens! Daca e palinca e tare, daca e slaba, nu e palinca! Un ardelean, nu se enerveaza asa usor... Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Acum 24 minute, icar a spus: Sa spui "palinca slaba", e un nonsens! La fel si cu palinca tare... Link spre comentariu
icar Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Nu, "palinca tare" e pleonasm! Link spre comentariu
Postări Recomandate