fcon Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 (editat) Doresc sa repar/rebobinez un tweeter cu calota, care are bobina intrerupta. Tweeterul are o constructie clasica si provine dintr-o incinta Yamaha. Problema este ca nu cunosc decat o singura persoana in Bucuresti, contactata pe un grup cunoscut de Facebook. Una peste alta, m-am fript, sacrificand, astfel, un frumos difuzor vintage cu sasiu de bachelita. De aceea, va rog sa imi recomandati un loc/o persoana profesionista, care repara difuzoare/tweetere si la care, eventual, ati apelat si dvs. si ati avut succes. Locatie: Bucuresti, indiferent ce sector. Va multumesc! Editat Ianuarie 29, 2020 de fcon Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 https://claudiuurban.blogspot.com/search/label/A PIESE DIFUZOARE CON SUSPENSIE - CONE SURROUND?updated-max=2013-03-31T12:47:00-07:00&max-results=20&start=20&by-date=false Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 30, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 (editat) Blog updatat in 2013, fara postari/articole, numai un numar de telefon si niste promisiuni neonorate... Multumesc... nu! ----------- Poate exista, totusi, cineva care si-a reparat cu succes difuzoare si/sau meseriasi adevarati, in care poti avea incredere in acest Bucuresti, capitala tarii, cu peste 2,5 milioane locuitori... Editat Ianuarie 30, 2020 de fcon Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 31, 2020 Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 De ce nu incercati pe Vacaresti? (centru reparatii difuzoare) Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 31, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 Exact acolo voi incerca! Sper sa mai fie acolo... Multumesc! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Ati incercat la Claudiu Urban ? Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 2, 2020 Partajează Postat Februarie 2, 2020 in vremurile apuse duceam si eu la reparat difuzoare...dar niciodata nu au mai sunat la fel ca atunci cand aveau bobina originala. Sa nu mai vorbim de faptul ca reparatia nu era de lunga durata....bobina ceda mult mai repede. Link spre comentariu
q_acdc Postat Februarie 2, 2020 Partajează Postat Februarie 2, 2020 (editat) fcon cunoaste foarte bine procedurile . Editat Februarie 2, 2020 de q_acdc Link spre comentariu
Epsilon33 Postat Februarie 25, 2021 Partajează Postat Februarie 25, 2021 fcon: Ati reusit sa rezolvati problema legata de difuzoarele dvs? Imi puteti spune unde v-ati dus si daca ati fost multumit de servicii? Eu am achizitionat recent doua boxe Braun L710, vechi din anii '70, le-am probat vreo 5 minute la vanzator in casa, la mine acasa nu le-am legat, pt ca deocamdata n-am amplificator care sa suporte impedante de 4 ohmi. Dar zilele astea o sa cumpar un Braun Regie, inca nu m-am inteles la pret cu vanzatorul. Aceeasi problema o am si eu, caut un atelier cu un electronist experimentat care sa desfaca boxele si sa le verifice, sa-mi spuna daca sunt in parametri, daca trebuie ceva inlocuit etc, macar asa, pt linistea mea interioara. Multumesc! Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 25, 2021 Partajează Postat Februarie 25, 2021 (editat) Ce treaba are repararea difuzoarelor cu verificarea unor boxe vechi? Si ce inseamna "sint in parametri" la niste boxe fabricate acum 50 de ani? Editat Februarie 25, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Epsilon33 Postat Februarie 25, 2021 Partajează Postat Februarie 25, 2021 sesebe: Sa inteleg ca interventia ta e o mustruluiala pt ca n-am ales in mod corect sectiunea din forum in care sa postez? M-am gandit ca e de bun simt sa nu incarc forumul cu un topic nou si redundant, daca exista deja unul in care initiatorul a pus deja intrebarea pe care intentionam si eu s-o pun. Si are treaba repararea boxelor cu verificarea unor boxe, pt ca cine se pricepe la bobine, se pricepe sa si verifice condensatori, filtre audio etc, adica tot ceea ce tine de buna functionare a unor boxe. Sau poate ai vrut sa-mi ironizezi optiunea cumpararii unor boxe mai batrane decat mine, dar sa stii ca am deja un receiver Harman Kardon, la care am legat doua boxe Celestion3, iar decizia de a incerca si un sistem vintage s-a datorat faptului ca am auzit la cineva cum suna boxele Tannoy din anii 70, la altul doua Cantoane tot de prin anii aia, iar muzica emisa de boxele alea vechi era mult mai placuta auzului decat ceea ce aud eu la sistemul meu. Deci, poti sa-mi recomanzi vreun atelier cu cineva priceput si serios in Bucuresti, care sa arunce o privire asupra boxelor Braun L710 si sa-mi spuna daca sunt in parametri, ori trebuie ceva inlocuit/reparat la ele? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 25, 2021 Partajează Postat Februarie 25, 2021 Nu sunt din București și deci nu am de unde cunoaște, dar tot n-ai înțeles ce vroiam sa spun. Difuzoarele dacă sunt defecte se pot repara de un meseriaș bun dar își vor schimba sunetul iar la filtre dacă schimbi componente iarăși își vor schimba sunetul și posibil sa nu fie în direcția dorita de tine. Chiar și numai schimnbind condesatorii electroliticii, dacă exista, pt ca aia de obicei fac probleme după o virsta, sunetul tot se va modifica, de obicei în bine dar nu neapărat plăcut urechii. Sunetul mai plăcut al echipamentelor vechi este dat tocmai de faptul ca nu prea au o banda bine extinsa la capete și nu au sunetul strident generat de posibilitățile dinamice mai bune de la difuzoarele moderne. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 25, 2021 Partajează Postat Februarie 25, 2021 5 hours ago, Epsilon33 said: optiunea cumpararii unor boxe mai batrane decat mine, Cineva de pe un forum strain care are "sculele" Human Audio X42 - Muto-X - A42 - Rega RS3 H.H.Scott 312-D / iEast SoundStream M20 - JBL UREI 6230 - Braun LS120 (Sonny mod.) Zice ca cea mai proasta decizie a sa a fost sa vanda boxele ca ale Dvs. Eu zic ca daca merg toate difuzoarele, si suna identic fiecare pereche stanga/dreapta, nu trebuie sa va impacientati. Vizual cercetati membranele, marginile pt a stabili cat mai bine starea acestora. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 25, 2021 Partajează Postat Februarie 25, 2021 (editat) Nu. La niste boxe atat de vechi, nu este suficienta simpla inspectie vizuala exterioara. Demontati cu mare grija wooferul si inspectati vizual si filtrul. La niste boxe similar de vechi am intalnit condensatori electrolitici cu spuma uscata la un capat. Intr-un astfel de caz trebuie musai inlocuiti. Nu strica nici o masurare rapida a rezistentei fiecarui difuzor,si notat valorile pe hartie. Apoi se face o comparatie "stanga" - "dreapta". Macar asa, cat de cat. Daca a fost vreunul rebobinat, de obicei (sau macar uneori) valorile masurate difera suficient ca sa iti dai seama. Editat Februarie 25, 2021 de Shambala Link spre comentariu
Epsilon33 Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 (editat) Va multumesc si apreciez raspunsurile dvs. Difuzoarele arata bine (la cele de bas, ma refer), mediile si inaltele par si ele intacte. Cutiile au cateva zgarieturi, dar era inevitabil sa nu fie perfecte dupa atatia ani. Nu le-am desfacut, nici n-am s-o fac eu personal, pt ca n-am cu ce sa masor condensatorii si nici experienta necesara sa evaluez (nici macar vizual) filtrele, difuzoarele sau altceva. Important e ca se aud toate difuzoarele, sunetele pareau coerente si identice in cele doua boxe. Dar experienta mea auditiva cu boxele astea s-a limitat la cele cateva minute cat mi le-a probat vanzatorul. La HK meu nu pot lega boxe de 4 ohmi. De aceea caut sa fie evaluata starea lor tehnica de cineva priceput si experimentat. Editat Februarie 26, 2021 de Epsilon33 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum