Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sharp LC-49CFE5001E Imperechere telecomanda RF

_adi_

Postări Recomandate

Salut, am de vreo 3 ani un Tv led smart Sharp 102 cm, model  LC-40F1522E, e fabricat in Polonia  bun pt. nevoile mele. De ceva timp, 6-8 luni telecomanda ia f.f. greu comanda de off/on, trebuie sa apas f. tare pe ea uneori, uneori nu , dar nu o ia trebuie incercat de obicei de  cel putin7-8 ori, ma dispera. Telecomanda e cea originala si bineinteles m-am uitat la locasul de baterii, le-am scimbat, degeaba. Orice alta tasta functioneaza ireprosabil, o ia imediat, numai cea de off/on, nu.

Exista posibilitatea sa fie si altceva, sau pur si simplu trebuie cumparata alta, am gasit de cumparat si la emag, intreb daca e cazul sa incerc sa o repare cineva !? P.S. Multumesc anticipat, ne-am mutat din Bucuresti, si pe aici nu sunt deloc nici service nici meseriasi .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• _adi_

6

• iuliantv

3

• Tavi

2

• Florinel TV

2

Si a mea a facut la fel. O curatam periodic cu alcool tehnic sau izopropilic, mergea acceptabil o saptamana, doua, pe urma facea din nou figuri butonul de On Off. Am luat o universala Hama (aia 8 in 1) si nu mi-am mai batut capul. Nu se potrivesc perfect butoanele, dar face toate functiile importante. A trebuit sa fac o scanare manuala pentru codul corect (6071), cele din cartulia telecomenzii nu s-au potrivit. 

Link spre comentariu

Desfaceţi cu grijă telecomanda, prima dată scoţând bateriile.Dacă are şuruburi vizibile, deşurubaţi-le.Cel mai probabil e îmbinată cu clipsuri, se desface cu ajutorul unui briceag sau cuţitaş introdus la îmbinări şi înclinat până se depărtează cele două capace, se merge pe tot conturul telecomenzii până se desface complet.Apoi curăţaţi cu un şerveţel şi spirt placa pe care stă acel ,,preş,, cu butoane.Dacă pe placă se observă un soi de strat uleios, trebuie spălat şi ,,preşul,, cu butoane.

Separat, spălaţi bine ,,preşul,, cu butoane pe ambele părţi cu o perie moale şi săpun sub apă caldă, se absoarbe apa cu un prospo şi se pune pe un calorifer pentru uscare.

După uscarea părţilor, se remontează şi se probează funcţionarea.Dacă butonul ,,On-Off,, dă rateuri în continuare, trebuie să refaceţi stratul conductiv de pe spatele butonului.

Soluţia cea mai simplă, decupaţi un pătrăţel de circa 4x4 mm din hârtie cu staniol de la ţigări sau ciocolată şi lipiţi-l cu staniolul în afară de rondela de pe spatele butonului ,,On-Off,,.

Dacă nici aşa nu funcţionează, atunci unul din cele două trasee ce duc la buton e întrerupt şi trebuie refăcută continuitatea.Ar fi util să puneţi poze clare de aproape cu telecomanda desfăcută.

Aveţi mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire

Încărcaţi pozele pe https://imgur.com/upload

După ce se încarcă pe site, daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.

Reveniţi pe forum şi daţi click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Am vazut aceasta metoda utilizata si in telecomenzi noi, China, pentru a salva tastaturi rebut.

Daca telecomanda este folosita intens, exista riscul abraziunii traseelor grafitate de pe placa de circuit imprimat.

Recomand folosirea seturilor de reparare telecomenzi (exemplu).

Ambele metode dau rezultat doar daca placa si tastatura sunt bine curatate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări