emil.gabor Postat Ianuarie 31, 2020 Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 Dupa cum stim, orice lucru prelucrat trebuie sa se incadreze in anumite tolerante... Pentru suruburi ca pentru orice sunt diferite clase de tolerante. Majoritatea Tarozii si filierele au trecute pe ele clasa de toleranta ( vorbim de scule de calitate ,nu de "chinezarii" ieftine) Tolerantele obisnuite la tarozi este 6H si filiere 6G Daca cumperi din magazin surub clasa 4.6 sunt facute bine-nteles la o toleranta mai mare decat cele de grupa mai buna 10.9 , 12.9.... Tarodul nu cred ca este probela daca este de la volkel, porbabil este un 6h, asta daca nu este uzat si taie filet mai mare. si DA o scula aschietoare uzata taie de regula gaura mai mare, indiferent ca este alezor, burghiu, tarod ,etc... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 31, 2020 Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 (editat) Pai 4,88mm la M5 e cam putin... Am masurat si eu ceva suruburi de duzina, de la Dede de 5mm si am fost cam tot pe acolo, 4,85-4,86. Am luat apoi citeva de la un ghid de unda, tot de 5mm dar acolo eram pe la 4,96-4,98mm. Nominal la M5 este 5,00mm. Daca va uitati la tabela pusa de mine la pagina 503 ale dumneavoastra se incadreaza la grupa de precizie 6h. Cele masurate de mine de la fixarea unui ansamblu mai pretentios sint 4h. Deci sinteti cam pe acolo pe unde trebuie cu jocul. Editat Ianuarie 31, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
hobbysat Postat Ianuarie 31, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 am salvat pdf-ul pus de dumneavoastra. Link spre comentariu
emil.gabor Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Acum 22 ore, doru3160 a spus: Cine a vorbit de M 2? La tine M6 e tot una cu M2? Tu nu intelegi ca n-am ce sa-ti demonstrez tie? Pastreaza-ti banii si bautura pt uz personal.Eu ma descurc pt mine fara probleme. Ok. Am greșit eu cu m2 , ați spus m6. Puteti însă sa faceti si M6 minim 2xD pentru colegu care a deschis aceasta Conversație . Tot pot păstra prețul pentru prestare la 3h de manopera . Multumim anticipat Nu se accepta scuza ca acuma 40 ani era asa frumos si bine ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Acum 2 ore, emil.gabor a spus: Puteti însă sa faceti si M6 minim 2xD pentru colegu care a deschis aceasta Conversație Da-mi macar un singur motiv, in afara de pofta ta de offtopic. Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Poate il gasiti in hirtia igenica. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Bai manole, in afara de scandal, mai ai si alt rol in acest topic? Link spre comentariu
emil.gabor Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Acum 48 minute, doru3160 a spus: Da-mi macar un singur motiv, in afara de pofta ta de offtopic. 1- financiar . Nu cred ca cineva pe forum poate sa spună ca 300 lei pentru o piuliță M6 ii putin (sunt dispus sa cumpăr si un calibru M6 sa verificăm daca este filetul conform cu standardul) + material, hss, 2- ne învățați si pe noi, muritorii democrați de rând ... 3- lipsa de logica de care ați dat parte : Dvs- daca filetul ii cu joc fa-l pe strung Eu - ne puteti arata cum ? Dvs- Nu Emile , esti off-topic ... ?!?!?!??!??!!! Ați sugerat o metoda corecta pentru baiatul cu gaura filetata, ar fi frumos sa si arați cum . Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 1-Financiar ar trebui sa accept si eu. Tu platesti, dar daca eu nu am nevoie de banii tai, poti sa te speli pe cap cu ei. 2-Aratand cum fac eu, nu te invat cum sa faci tu. Poti pune osul la treaba, si incerca pe timpul tau. Doar atat pot sa-ti spun, ai grija ca la lungimea propusa, flambeaza cutitul. Eu n-am dat o lungime a filetului, tu ai impus-o. Cu prima ocazie in care voi face un astfel de filet, voi filma, altfel, dupa tonul discutiei nimic nu ma poate determina sa-ti arat ceva. 3-Lipsa de logica e la tine. Pe de o parte sustii ca eu trebuie sa-ti demonstrez un lucru, dar tonul arogant ma face sa refuz, chiar daca in alta situatie as fi acceptat. Cu asta sper ca te potolesti. Nu am nici o obligatie fata de nimeni, cu atat mai mult fata de tine. Cand vrei sa obtii ceva de la cineva, tonul cum o ceri, conteaza. Link spre comentariu
ndc74 Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 (editat) Eu personal daca as avea nevoie de un filet interior de pana la un diam de 5mm si n-as avea tarodul aferent, fie as incerca sa procur tarodul corespunzator, fie daca e asa special, cu un pas rar si greu de gasit, mai degraba m-as chinui sa fac eu un tarod (daca si materialul de filetat nu e f tare si n-am de dat 100 de gauri filetate), decat sa ma chinui sa fac filetul ala interior pe strung. E mai rapid sa faci un tarod decat sa profilezi un asa cutitas si sa tai filetul cu el (asta daca si piesa se poate prinde in universal, ca daca nu tarodul e singura solutie). Sa tai filet M2 interior din cutit cum lasa sa se inteleaga doru intr-un post mai sus mi se pare o idiotenie. Editat Februarie 1, 2020 de ndc74 Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 (editat) Nu-mi mai pune vorbe in gura.N-am spus ca am facut filet M2.Poate a fost o exprimare nefericita si voi acum o tineti langa cu filet M2 pe strung. M6 insa e alta discutie.Daca piesa nu permite prindere in strung, nu stiu de ce discutam pe tema asta, al filetarii in strung.Deja mi se pare ca exagerati. Editat Februarie 1, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
ndc74 Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 La 30.01.2020 la 11:03, doru3160 a spus: Fac filetul interior la tarod, iar surubul il fac pe strung...e chiar asa complicat? Gaura de 2 la cutit am facut. Nu mi-a trebuit cu filet. Eu din postul asta asa am dedus, ca nu ti-a trebuit, dar n-ar fi nici o problema sa-l faci. M6 poti sa tai la cutit cu putin chin, dar nu stiu de ce as fi tentat sa cred ca o calitate mai buna ar avea acel filet facut corect cu tarod decat cu cutit. Mai ales daca filetul trebuie mai lung. Cutitul ar fi destul de subtirel pt M6 si ar flamba, asa incat calitatea lui nu cred ca ar fi grozava. Singurul avantaj ar fi ca poti controla diametrul filetuluilui si in cazul unor suruburi mai putin precise micsorezi jocul imbinarii, dar pe de alta parte vei si forta filetul respectiv. 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 Bine, ai tu dreptate si eu liniste. Link spre comentariu
area51 Postat Februarie 14, 2020 Partajează Postat Februarie 14, 2020 Ne putem delecta cu "filmul" asta: Daca neamtu' nu este deajuns, o alta propunere este japonezu': 1 Link spre comentariu
ndc74 Postat Februarie 15, 2020 Partajează Postat Februarie 15, 2020 Foarte tare strungul. Desi e un strung mare da gaura de 0,5mm pe 60mm lungime. Avantajul grafitului e ca e moale si are proprietati de lubrifiere, nu trebuie sa folosesti o alta solutie pt asta. Frecarea burghiului cu materialul e mica si de aia nu se rupe. Probabil daca gaura trebuia data intr-un material metalic nu cred ca reusea sa o dea fara sa rupa burghiul. 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum