hobbysat Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 (editat) Buna ziua, Cand filetez manual o gaura, desi folosesc tarozi de calitate si gaura este corespunzatoare intotdeauna imi rezulta un joc radial mare intre filetul surubului si al gaurii. Sunt cat se poate de atent sa pastrez tarodul pe directia gaurii . Unde gresesc ? Editat Ianuarie 29, 2020 de hobbysat Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 in ce material dai filetul? Link spre comentariu
hobbysat Postat Ianuarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 In orice: aluminiu, alama, otel... P.S. joc radial ( am editat ) Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Daca toate conditiile enumerate de tine sunt indeplinite nu ar trebui sa aibe joc surubul. Sigur surubul e ok? Daca ai o filiera corespunzatoare poti testa si surubul pe ea sa vezi cum intra. Ia si o simpla piulita si bag-o pe tarod sa vezi cum se comporta si daca totusi tarodul e ok. 1 Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 La filetarea manuala intotdeauna o sa ai acel joc. Chiar si pe masina. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Daca aveti tarozi 3 la set, la filetarea manuala evitati folosirea tarodului de finisare nr. 3.....asa nu va mai fi joc intre surub si piulita....spor! 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Acum 15 minute, spik a spus: La filetarea manuala intotdeauna o sa ai acel joc. Chiar si pe masina. Corect! Chiar daca folosesti setul de tarozi, tot o sa ai joc. Link spre comentariu
hobbysat Postat Ianuarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Asadar inteleg ca nu prea am ce face. Totusi jocurile sunt cam mari. Folosesc tarozi ( seturi de 3 ) si suruburi cu cap imbus in general de la Rocast, nu imi tremura ( inca) mana, iar surubul pot sa-l pun in otel chiar dupa primul tarod. Poate trebuie sa astept sa se mai uzeze tarozii. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 (editat) Imposibil,e ceva aiurea cu tarozii, ce marime? Editat Ianuarie 29, 2020 de manolo Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 (editat) Poţi pune un mic filmuleţ cu procedeul de filetare folosit ? Dai fără oprire până la capătul filetului, sau dai o tură sau două înainte şi una înapoi cu tarodul ? Filetarea trebuie făcută cu rotire repetată în ambele sensuri pentru a permite evacuarea şpanului dintre filete şi şanţurile tarodului, altfel se strică filetul proaspăt tăiat... Editat Ianuarie 29, 2020 de validae Link spre comentariu
hobbysat Postat Ianuarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Marimi mici 2, 3,...8 2-3 ture inainte, jumate de tura inapoi, pana simt ca se rupe spanul. La gauri mai adanci ( peste 10 mm pentru tarozi mici ) chiar scot tarodul pentru a sufla gaura. Un surub de 5 are diametrul peste varfuri de cca 4,88 mm iar diametrul pe fundul filetului cca 4,6 mm ( masurat cu sublerul, nu teoretic ) Poate de la porttarod. Folosesc cu clichet ( nu folosesc clichetul ) , insa aceste scule nu prind tarodul bine aliniat cu axa sculei. Am sa caut un porttarod care sa tina tarodul perfect aliniat si sa-l pot centra in axul frezei astfel incat sa nu mai permita nicio miscare dreapta-stanga. Sper sa fie mai bine Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Acum 4 ore, hobbysat a spus: Asadar inteleg ca nu prea am ce face. Totusi jocurile sunt cam mari. Folosesc tarozi ( seturi de 3 ) si suruburi cu cap imbus in general de la Rocast, nu imi tremura ( inca) mana, iar surubul pot sa-l pun in otel chiar dupa primul tarod. Poate trebuie sa astept sa se mai uzeze tarozii. E ceva gresit! Ce diametru la gaura ai pentru filet de M6, de exemplu?! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Ar trebui să dea gaura cu 4,8mm pentru filet M6, dar dacă o dă cu burghiu 5mm şi mai are şi burghiul ascuţit puţin asimetric, sunt şanse mari să ajbă găuri prea mari şi rezultă un filet scurt... Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Corect! Daca dupa tarodul nr 1 mere surubul, va dati seama ca diametrul gaurii este aproape de 6 mm. 1 Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 29, 2020 Partajează Postat Ianuarie 29, 2020 Acum 2 ore, hobbysat a spus: 2-3 ture inainte, jumate de tura inapoi, Adica 3rotatii complete inainte fara sa rupi spanul? Cam mult. Framanti materialul acolo. Mergi cu jumatate de tura inainte dupa care dai inapoi sa rupi spanul. Inafara de ruperea spanului cand dai inapoi se unge filetul proaspat taiat (inaite de a fileta baga varful tarodului in ulei) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum