Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare regulator tensiune, monitor Asus VC239H-W

Leeview

Postări Recomandate

Inainte de toate vreau sa va urez toate cele bune tuturor !

Piesa este de la un monitor Asus VC239H-W,  placa de baza 715G7528-M01-000-004L.

Va rog daca ati avut sau poate aveti acces la aceasta placa, schema, etc., orice informatie cu care ma puteti ajuta sa identific componenta originala, pt. ca cea care este acum pe placa - cea pe care am incercuit-o cu rosu in poza atasata (AZ1084CD-ADJG1 506MA3) nu sunt sigur ca este cea originala, se pare ca a mai fost umblat la ea dupa cum arata lipiturile (?), sa nu fie ceva ce a avut la indemana atunci la reparare (nu stiu ce s-a facut la acea reparare, insa am inteles ca a functionat doar 10 minute).

Am am tot cautat (in jur de vreo 5 - 7 ore) placa respectiva prin pozele de pe net , insa nici o poza pe care am gasit-o nu este facuta la o rezolutie suficienta ca sa pot vedea ce scrie pe piesa, o schema ar fi fost foarte bine venita dar nu am reusit sa gasesc una..

Va multumesc frumos pentru ajutor!

AZ1084CD-ADJG1 506MA3, nu sunt sigur ca este piesa originala.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Leeview

8

• modoran

3

• sesebe

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1084 este un regulator LDO de curent relativ mare. ADJ înseamnă că este varianta reglabila la care tensiunea se setează cu 2 rezistente (ca la LM317). Exista și variante de tensiune fixa. Exista făcut de mai mulți producători, prefixul poate diferi în funcție de producător. Cauta datasheet-ul la LT1084 pt detalii. 

Link spre comentariu

Multumesc frumos!, piesa care exista acum pe placa (care apare si in poza) am identificat-o, insa nu sunt sigur ca este cea originala. Cred ca piesa originala nu este reglabila (ADJ) ci este pentru tensiune fixa. Spun asta, pentru ca din ce am putut gasi pe net, intr-o singura poza se putea observa cu greu ca ar scrie pe piesa o valoare gen 2.5, in loc de ADJ. 

Pun linkul catre poza aici:

https://besplatka.ua/aws/51/89/87/47/main-715g7528-m01-000-004l-photo-8c2e.jpg

Multumesc frumos inca odata !

Editat de Leeview
Link spre comentariu

Dar multimetru sa verifici ce tensiune scoate la ieșire ai ?

Că dacă s-a montat ce nu trebuie e posibil sa nu mai ai ce face cu alt regulator, ci cu alt procesor sau ce se alimentează din bara respectiva.

Link spre comentariu

Daca s-a montat un reglabil in loc de unul fix si nu s-au facut modificari pe placa atunci tensiunea de iesire a fost de 1.25V in loc de 3.3V, 3.6V sau 5V. In principiu asta n-ar fi trebuit sa scoata fumul magic din componente.

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Piesa care era pe placa (cea marcata cu rosu in prima poza, AZ1084CD-ADJG1 506MA3) tocmai ce am observat ca era crapata la pinul din dreapta. Vad ca se vede ceva si in poza, de la pin pana unde scrie cifra 3, din ultima linie inscriptionata pe el -  506MA3. Am dezlipit-o si pinul respectiv chiar se misca lejer.

Daca se poate o in drumare unde pot gasi AZ1084CD,  similare, in Bucuresti sau in apropiere?

Sa aveti o zi placuta, Multumesc frumos!

Editat de Leeview
Link spre comentariu

Înainte de a pune un alt stabilizator, măsoară între borna de ieşire (+ out) şi masă cu ohmmetrul sau pe domeniul de diode, să nu fie vreun scurtcircuit pe consumatorul pe care îl alimenta....

Link spre comentariu

Salutare si toate cele bune tuturor !

Am sa tin cont de toate sfaturile, pentru care va multumesc mult !

Din pacate nu stiu unde pot gasi piesa, sau echivalent, in Bucuresti (sau in apropiere) si ma gandesc ca daca nu reusesc sa gasesc piesa, orice altceva voi face va fi practic degeaba.

Va doresc un weekend placut si va multumesc mult pentru timpul si ajutorul acordat !

Link spre comentariu

UIte "piesa" la tine in Bucuresti:

http://www.protehno.ro/ics/voltage-regulators/ldo-voltage-regulators/1469033/

Trebuie sa dai comanda online si o aduc ei din Anglia sau Belgia si o ridici gratis de la sediu.

Oricum eu tare ma indoiesc de faptul ca vei repara monitorul respectiv dupa cum eviti intrebarile despre eventuale masuratori si ii tot tragi cu "piesa" care e una banala.

Link spre comentariu

On 1/29/2020 at 7:40 AM, modoran said:

Dar multimetru sa verifici ce tensiune scoate la ieșire ai ?

Că dacă s-a montat ce nu trebuie e posibil sa nu mai ai ce face cu alt regulator, ci cu alt procesor sau ce se alimentează din bara respectiva.

5 hours ago, modoran said:

UIte "piesa" la tine in Bucuresti:

http://www.protehno.ro/ics/voltage-regulators/ldo-voltage-regulators/1469033/

Trebuie sa dai comanda online si o aduc ei din Anglia sau Belgia si o ridici gratis de la sediu.

Oricum eu tare ma indoiesc de faptul ca vei repara monitorul respectiv dupa cum eviti intrebarile despre eventuale masuratori si ii tot tragi cu "piesa" care e una banala.

Asa cum am scris, am dubii ca piesa este cea originala si ca este posibil sa fi fost inlocuita, dupa cum aratau lipiturile. Am pus chiar o poza de pe net unde se poate observa, cu greu, ca ar scrie pe piesa o valoare gen 2.5 in loc de ADJ, oricum mie imi par mai degraba cifre decat litere (ADJ)

Pun din nou linkul catre poza si aici:

https://besplatka.ua/aws/51/89/87/47/main-715g7528-m01-000-004l-photo-8c2e.jpg

De aceea am creat acest topic: pentru ajutorul la identificare piesa originala. Am scris asa: "daca ati avut sau poate aveti acces la aceasta placa, schema, etc., orice informatie cu care ma puteti ajuta sa identific componenta originala".

Personal eu cam asa vad lucrurile acum: prioritar este identificarea corecta a piesei, apoi mai departe vedem ce si cum..

Intrebarea nu o evit, aveam 0V, dar nu am mai scris acest lucru pentru ca nu mai era relevant - descoperind fisura acea si apoi ca pinul chiar joaca, este de inteles ca si masuratoarea nu era relevanta..

Cu reparatul nu stiu daca voi reusi si sunt mari sanse sa se intample ceea ce spuneti, dar sper si incerc intotdeauna, poate este ceva care pot rezolva. Daca nu pot atunci imi aflu limitarile si mai invat ceva in functie de ce este nevoie..

Multumesc foarte mult tuturor pentru recomandarile pentru site-uri si piesa. Eu cautasem strict dupa AZ1084CD (generic, fixe si ADJ) si nu gasisem, iar echivalent inca nu stabilisem ce pot alege.

Editat de Leeview
Link spre comentariu

Pai tu ai placa in fata, varianta fixa are pinul direct la masa, cea adj nu are, conține două rezistente externe, ce e așa greu să stabilești asta ?

Verifica sa nu ai scurt direct pe ieșire și ce se alimentează din regulatorul respectiv. După ce afli poți deduce din specificații tensiunea ce trebuie sa fie acolo.

Link spre comentariu

Da, asa este, aveti dreptate, imi cer scuze - ramasesem blocat pe o idee, influentat de ceea ce vazusem in acea poza de pe net..

Multumesc mult de tot, chiar ma bucur ca ati insistat!

Am masurat si GND/ADJ nu este legat direct la masa, ci la o rezistenta, specific ADJ.

Editat de Leeview
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări