Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare sticla termopan, este posibila?

Marius84

Postări Recomandate

Va salut! Am cumparat un apartament pe care mi l-am facut incet-incet singur. Bani nu au prea fost, dar mi-a iesit ok, zic eu. In fine. Am ajuns la balconul sufrageriei si este inchis cu tamplarie din aluminiu si geam termopan, pastrata destul de ok. In schimb, sticla este jalnica, alba la interior de nu vezi afara. Avantaje si dezavantaje. Nici nu sunt vazut. :-)

Intrebarea ar fi: se poate deschide sticla, sterge si resigila? Daca da, cum se deschide? Cutter? Ceva chimic? Caldura? Cu ce se lipeste inapoi? Pare un silicon negru.  La interior se pune veou silicagel, le undeva? In interior este vreun gaz anume? Daca da, poate fi lasat doar aer din atmosfera?

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Mai ieftin poate nu, dar mai bine cu siguranta iesi cu unele noi. Nu poti face in conditii de bucatarie etansarea unui geam termopan, ca sa nu mai spun de umplerea cu azot sau ce mai baga astia in ultimul timp. E un fel de a te zgarci la tărîțe, si a te ieftini la făină. Poti incerca, si ne contrazici dupa.Eu n-am incercat, dar nici nu m-as incumeta la asa ceva. Pot intelege lipsa de bani, dar daca ai 6 geamuri de facut, faci unul pe luna si pana la urma o rezolvi, daca nu ai banul gramada.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

E un adevărat chin sa desfaci sticle de la un geam termopan. Te vei chinui sa cureți adezivul vechi și apoi nu vei reuși să-l asambleze înapoi cum trebuie în bucătărie. 

Cum zice și Doru le poți face și în timp și tot ieși mai bine. Vezi ca sint anumite reguli cind iei dimensiunile pt un geam nou. Cel mai bine copii dimensiunile la cel vechi dacă era bine făcut. 

Link spre comentariu

Anticipam raspunsurile, dar am zis sa incerc. Am facut un calcul la un moment dat si sticla ma costa circa 1000 lei. Oricum, voi deschide unul, macar pentru a bifa experienta. Multumesc!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ieri mi-am făcut timp și am deschis un geam termopan cu un cutter. A mers foarte repede, cred că a durat mai puțin de un minut. Sunt convins că este silicon substanță elastica de lângă rama de aluminiu dintre cele două foi de geam. Partea proasta este că ce murdărie alba este pe interior nu se prea curata, dar voi incerca mai multe metode. Oare chiar bagă azot? O fi vreo șansă de a scoate umiditatea din aer și să îl introduc printr-un furtun in geam?

Link spre comentariu

Faptul ca l-ai desfacut usor si albirea, arata ca nu a fost facut corect! Poti lasa si aer, numai ca isi pierde din calitati. Aerul are distanta de convectie 7 mm, termopanul e mai gros, deci pierzi caldura. Cu umezeala o rezolvi cu o pungulita de silicagel.

Oricum, cum se zice mai sus, una peste alta, nu merita munca.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Nu mai asculta aberații. 

Când făceam eu termopane pe genunchi, hehe...

Se bagă argon, pe considerentul rezistenței termice a argonului închis în acei mm, ca diferență față de aer. Problema este în dimensiunea moleculei de argon. Se "pierde" inevitabil.

Degeaba bagi argon, dacă overall construcția e realizată infect.

Îmi vine să vomit deja, de câte mituri sunt pe piață.

Taie și desfă sticla, curăță sticla bec. Cumpără baghete la metru, banda dublu adeziva, silica, colțare, silicon. Și dă-i bice...

Într-o zi nu ai ce face. Siliconul îl nivelezi cu un șpaclu...

Se găsesc toate căcălău pe net...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări