Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie pozitie led spate Audi A6 C7

Marius84

Postări Recomandate

Va salut!

Am pe masa stopul stanga-spate a acestui auto. Manifestare: ledurile de la lumina de pozitie fac un flash scurt si se sting. 

Verificand placuta am constatat ca sunt 18 leduri, serii de cate 3. 

Unul dintre leduri este intrerupt, dar nu stiu ce model ar fi, sa comand la tme, stie cineva sa-mi indice? Voi incerca sa gasesc la dezmembrari unul spart si sa recuperez ledurile, dar slabe sanse sa gasesc.

Intrebarea ar fi daca de regula le inlocuiti pe toate, ca la backlight la tv sau se schimba doar cel defect. 

IMG_20200126_074843.jpg

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Salut,

Daca ar fi doar un led defect, nu ar merge bucatica lui, restul de 15 leduri ar trebui sa mearga. 

Ar trebui sa faci mai multe verificari, pentru led-ul in cauza, il poti inlocui, pentru probe, cu un rezistor de 150-200 ohm (cadere de 3V la ~20mA).

Durata de viata a led-urilor este foarte mare, nu as zice ca este neaparata nevoie de schimbat toate led-urile, doar cele defecte.

Spor!

Link spre comentariu

Are o electronica mai ciudata, fiecare zona de cate trei leduri este controlata cu un tranzistor npn, este si un amplificator operational acolo, probabil se face monitorizarea curentului, etc.

Link spre comentariu

Masurata doar capsula are 3.2 x 2.6 mm.

Am pus in locul ledului ars o rezistenta de 100 de ohmi, evident doar pentru un test scurt si se aprind toate grupurile acum. Interesant e ca ledul defect fiind intrerult, i-am scurtcircuitat pinii si tot nu s-au aprins ledurile, deci are protectie si la supracurent. 

Ideea de inlocuire a tuturor ledurilor mi-a venit gandindu-ma ca cea mai grea parte a reparatiei unui asemenea stop este taierea si relipirea etanșă și estetică. Ceea nu prea se poate daca  e deschis in mod repetat...

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări