Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu electromagnetic

Gabriel Baciu

Postări Recomandate

Buna seara. Am o problema cu o instalatie la o priza auto in 7 fire. 

Mai exact masina este pe led si nu stiu ce releu sau in ce mod sa fac legaturile de la stop la priza. 

Le-am legat normal, dar cand pun frana se sting luminile de poziție de pe remorca si stipul din stanga la care este legat firul rosu de la priza nu mai functioneaza.

Cineva mi-a zis sa folosescun releu eletromagnetic doar pe firul de la frana.

goodsky emi-sh-212d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

3

• Faker

2

• Gabriel Baciu

2

Top autori în acest subiect

Trebuie un modul dedicat pt asta. Lampile led sint comandate in pwm si cu tensiuni diferite. Pozitii 5v iar cand apesi frana tensiunea se modifica. Practic pozitia si frana sint pe acelasi fir.

Link spre comentariu

Asa este, cand pun frana se schimba acest aspect. In rest merge.

Audi a4 2012

Cineva mi-a recomandat sa folosesc acel releu pe firul de la frana.

Editat de Gabriel Baciu
Link spre comentariu

Interesanta treaba .

Acolo daca aveti comanda pe acelas fir,fiind diferita doar Tensiuna sau dupa caz Amperajul, trebuie un ”dispozitiv„ care sa deosebeasca cele 2 stari .

Daca e comanda separata atunci e alta treaba .

In situatia data Releul nu cred ca este deajuns . Asteptati si parerile celor avizati.(care stiu mai multe detalii)

Link spre comentariu

Nu merge cu releu. Trebuie un modul dedicat care sa stie sa deosebeasca semnalele. Trebuie legat si la can ul masinii sa stie sa opreasca senzorii de parcare si lumina de ceata. Am montat f multe module de acest gen, cauta Steinhof sau Quasar Electronics, sint ok, iti arata si daca ai bec ars pe trailer. 
Mare atentie la fire, poti praji cu usurinta centrala de lumini. Masinile astea nu mai au sigurante pe partea de lumini si se pot intampla multe. Ca sa montezi un modul e ceva mai mult de munca, nu doar legi cateva fire la lampile spate. Trebuie sa mergi cu o coloana pana sub bord, te legi la can ul masinii, la centrala electrica, ai nevoie de plus permanent si plus de contact, trebuie populat panoul de sigurante cu inca 2 pozitii. Nu i chiar asa simplu.

Editat de Faker
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări