stefanpecsi Postat Octombrie 7, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2022 La mine erau ca norocul numai condensatorii,dar aproape toti...Cu ESR-metrul le-ati verificat ? Am lucrat la el destul si eu,pina ce dadusem de conzi...Am verificat fiecare final ,in parte,l-am dat jos si pus intr-un amplificator cu acest final... Link spre comentariu
TibiBzg Postat Octombrie 7, 2022 Partajează Postat Octombrie 7, 2022 Acum 4 ore, stefanpecsi a spus: La mine erau ca norocul numai condensatorii,dar aproape toti...Cu ESR-metrul le-ati verificat ? Am lucrat la el destul si eu,pina ce dadusem de conzi...Am verificat fiecare final ,in parte,l-am dat jos si pus intr-un amplificator cu acest final... Cu asa ceva, arata si esr-ul https://www.emag.ro/modul-tester-mega328-transistor-diode-triode-condensatorii-esr-meter-mos-pnp-npn-l-c-r-259/pd/DY4GL3MBM/ Link spre comentariu
stefanpecsi Postat Octombrie 7, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2022 Trebuie sa fie bun...n-am avut asa ceva ,eu am facut in tara de cineva, am luat acum citiva ani...Verificati finalii pe ceva...are TDA2030 mi se pare...chiar si de construiti dupa o schema simpla un amplificator...ca are vreo 6 finali TDA2030...unul sau mai multe poate au probleme...La mine nu se incalzea nimic.Are si niste integrate preamplificatoare,care le credeam si eu,dar mai degraba s-a facut ceva scurt in spate,cum se prind firele de la boxe.ESR-metrul ăsta îl am... Link spre comentariu
TibiBzg Postat Octombrie 8, 2022 Partajează Postat Octombrie 8, 2022 Acum 14 ore, stefanpecsi a spus: Trebuie sa fie bun...n-am avut asa ceva ,eu am facut in tara de cineva, am luat acum citiva ani...Verificati finalii pe ceva...are TDA2030 mi se pare...chiar si de construiti dupa o schema simpla un amplificator...ca are vreo 6 finali TDA2030...unul sau mai multe poate au probleme...La mine nu se incalzea nimic.Are si niste integrate preamplificatoare,care le credeam si eu,dar mai degraba s-a facut ceva scurt in spate,cum se prind firele de la boxe.ESR-metrul ăsta îl am... Multumesc! Unu din finali era, am avut de schimb si l am rezolvat repede Link spre comentariu
stefanpecsi Postat Octombrie 8, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2022 Ma bucur,ma gindeam si eu,ca integratele acelea de preamplificare greu se duc. Link spre comentariu
florea4 Postat Octombrie 28, 2023 Partajează Postat Octombrie 28, 2023 La 03.02.2020 la 21:46, stefanpecsi a spus: S-a rezolvat sistemul,functioneaza.Am verificat toti condensatorii de pe placa mare,unde sint finalii,si in zona apropiata PT2258M,am gasit unul de 10,47 si 100 de micro ,uscati de tot!!Am mai gasit devalorizati aproape toate,cel de 100 era 70-75 micro,cel de 10 era 5-6 micro si avind si rezistenta mare.Le-am schimbat toate,si din prima si-a dat drumul.Deci integratele erau bune,bine ca nu cumparasem acest PT2258M. Placa mare unde se află afișajul sau cea mai mare unde este și coolerul? Link spre comentariu
stefanpecsi Postat Octombrie 28, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2023 Jos se află placa mare,normal, ca e mare,are radiator. ..Trebuie desfacut daca vrei s-o repari. .. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Octombrie 28, 2023 Partajează Postat Octombrie 28, 2023 La Serioux in general sunt condensatori de proasta calitate . Defectul frecvent de lipsa audio este dat de condensatorii care sunt pe tensiunea de muting . Ca sa blocheze tranzistorii , cate unul pe fiecare canal trebuie sa aiba minim 7,2 V pe condensatorul de pe tensiunea negativa . Am gasit uscati si umflati , inexplicabil pentru etajul in care functioneaza . Alt defect frecvent este defectarea comutatorului de surse produsa la conectarea unei surse de semnal cu sursa in comutatie cu probleme sau prost facuta Condensatorii din filtraj ajung la fel . Daca se doreste utilizarea sisttemului se schimba toti electroliticii . Personal am gasit un mare minus la acest sistem : la oprirea sistemului se da muting la final , intrarea la masa , fara a se taia alimentarea si se aud in difuzoare toate zgomotele din retea . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum