Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem cu boxe SERIOUX 5.1 Model:SBHT5100C

stefanpecsi

Postări Recomandate

Am acest sistem 5.1,SERIOUX ,model :SBHT5100C,care nu mai merge amplificarea in boxe,deloc,in doua boxe mici si in subwofer se aude ca merge,dar foarte-foarte incet.Finalii TDA 2030 le-am luat jos ,toate cite sint in el,si le testasem intr-un amplificator construit;sint bune toate.Placa are doua integrate tip SMD,controllere,PT2258M si BT2323M.Am verificat la iesirile din integratul Smd PT2258M,ca numai la 3 pini iese semnal cu o casca de telefon.Acum nu stiu care dintre ele sa fie defect,ca BT 2323M am aflat e control volum...Controlul volum,ar functiona si afisajul si in boxele care merge dispare sunetul incet,cind o dau la minim...Stie cineva despre acest model ceva,si specific ca BT 2323M l-am schimbat ,de pe ceva tot 5.1,si tot asa merge.PT2258 M nu am deocamdata.Se pot scrie astea,din schema lor vazusem ca au RX si TX.Sa-si fii pierdut datele din el?Multumesc mult.

Link spre comentariu

PT2258M e controller de volum multicanal, iar BT2323M este selector de cai audio. Ar mai trebui sa existe pe placa un microcontroller, probabil ascuns pe placa cu butoane, daca nu exista, e si mai rau, inseamna ca se foloseste in locul microcontrollerului un comutator decadic, un soi de encoder...analogic, componenta foarte nefiabila si greu spre imposibil de procurat.

Link spre comentariu

E capsat fatada aceea din plastic si lipit in lemn,cred ca bucati o sa iasa din el,daca il fortez...nu se poate demonta acolo...din pacate.Cred ca o sa cumpar PT2258M,nu e asa scump,merita incercat..

Link spre comentariu

Am desfacut cu grija partea din fata,nu a fost usor,nu era lipit,ci plasticul,capacul din fata are 6 tije,care sint fortate-strinse in carcasa de lemn,a iesit fara sa se distruga,,,Asteasin pozele ,pai logica de fapt e ascunsa in acesta parte,procesor,controller FM,memorie dump si mai e un BT1618,nu stiu ce mai e si acela...Am inceput sa caut pe placuta cu USB sa masor piesele,am gasit o rezistenta de 10Kohmi,arsa,cu codul 103 ,la KEY3,am inlocuit-o,sperind ca va merge,dar tot asa slabut,cum era inainte exact.S-o fii bulit processorul?Ca o parte de la aceasta rezistenta,exact in el intra...Multumesc,ce parere aveti acum,dupa ce vedeti si aceste poze?

A.jpg

B.jpg

C.jpg

D.jpg

E.jpg

Link spre comentariu

S-a rezolvat sistemul,functioneaza.Am verificat toti condensatorii de pe placa mare,unde sint finalii,si in zona apropiata PT2258M,am gasit unul de 10,47 si 100 de micro ,uscati de tot!!Am mai gasit devalorizati aproape toate,cel de 100 era 70-75 micro,cel de 10 era 5-6 micro si avind si rezistenta mare.Le-am schimbat toate,si din prima si-a dat drumul.Deci integratele erau bune,bine ca nu cumparasem acest PT2258M.

Link spre comentariu

Da,probabil cine stie ce a facut cine a umblat inaintea mea!Principalul este ca merge acum,si la astea e o boala a lor asta cu sunetul incet,acum 2 ani ,la un prieten venise cineva cu unul de acest model,aceeasi simptom,dar la dat inapoi,nu l-a putut repara,crezind ca sint integratele careva defecte...

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

Buna ziua!

Nu mai deschid alta discutie ca sa fie mai usor de gasit pentru cei care au problme cu acest sistem.

Ideea este ca si eu am primit unul, dar nu reda nimic audio pe nicun canal, doar baraie, daca modific volumul ramane acelasi barait nu se aude nici mai tare, nici mai incet, si nu-mi dau seama de unde ar putea veni, aveti vreo idee?

Am inlocuit condensatorii, am gasit cativa devalorizati, am verificat sa nu fie ceva in scurt, nu stiu ce sa zic despre finali, cel care e pt woofer se incinge dar nu cred ca e defect, as merge pe partea de procesare semnal, voi ce ziceti?

https://streamable.com/50njvj

Link spre comentariu

Nu avea cum sa crape toți finalii simultan, deci vezi condensatorii din zona controllerului de volum sau comutatorului integrat de căi sunet.Uneori astea crapă la propriu, în astfel de cazuri se încing puternic...

Link spre comentariu
Acum 46 minute, validae a spus:

Nu avea cum sa crape toți finalii simultan, deci vezi condensatorii din zona controllerului de volum sau comutatorului integrat de căi sunet.Uneori astea crapă la propriu, în astfel de cazuri se încing puternic...

Am deconctat acuma tot panoul frontal, si acelasi simptom. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări