Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laser gravare - metale pretioase

Postări Recomandate

Buna. Am achizitionate doua lasere de gravare pe metale pretioase care functioneaza cu programul Ezcad. 

La inceput au functionat fara probleme, dar o data la 2-3 luni, se arde sursa. E inlocuita, dupa care problema se repeta.

Mentionez faptul ca s-a gravat continuu, la un ritm de 2 ore cu pauza de 10-15 minute. Din cauza fluxului mare de lucrari, s-a lucrat pe lasere in sistem de 24 de ore. De asemenea s-au verificat toate prizele din cladire pentru orice problema care ar fi provenit de la sistemul de electricitate, dar nu s-au gasit erori.

Apreciez orice ajutor sau informatie care m-ar putea ajuta sa gasesc problema.

Multumesc, Maria.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se arde siguranța. La 2-3 luni se repetă. Se pare că există diferențe între tensiunea primită la prize, la o primă verificare. La unele prize ajunge 230 V, la altele 227 Vsau 224V. Și se întâmplă de obicei în tura de noapte.

Editat de validae
Link spre comentariu

Personal am folosit stabilizator pentru plotter laser, la o variatie brusca s a ars sursa de inalta. Nu au mai fost probleme de atunci. Am si un galvo laser unde lucrez, tot pe Ezcad merge, sursele din interior sunt proaste calitativ.  Depinde si de ce scule vorbim. 

Link spre comentariu

Dacă sursele sunt prost concepute sau cu economie de material, e normal să se defecteze des.Ar trebui să veniţi cu detalii despre surse, poze cu ele, ca să vedem ce ar fi de făcut.Dar probabil că ideal ar fi să le înlocuiţi cu alte surse mai de calitate, având parametri superiori.O variaţie a tensiunii de reţea între 220-250V nu ar trebui să pună probleme unei surse bune....

De exemplu, dacă sursa actuală are o putere maximă de 300W, o înlocuiţi cu una care să susţină minim 500W şi atunci nu are niciun motiv să vi se mai ardă siguranţele.Dar fără să daţi detalii nu putem şti ce aveţi acolo....

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 4 ore, mariamm a spus:

Se arde siguranța. La 2-3 luni se repetă. Se pare că există diferențe între tensiunea primită la prize, la o primă verificare. La unele prize ajunge 230 V, la altele 227 Vsau 224V. Și se întâmplă de obicei în tura de noapte.

Pentru cine nu stie... standardul in RO este de 230v NU 220 asha ca prizele sunt in parametri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări