Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Autostrăzi

Postări Recomandate

Ultimile pomeni electorale au fost la eutoparlamentare si prezidentiale. Au fost insa mai subtile, nu sapca, bec, punga, mic si bere, ci mariri de pensii si salarii, reduceri de TVA, TVA, crescut, normal, tot de ei. Treaba mai elaborata, ce mai...

As vrea sa vad un partid care, in campania electorala, va spune ca va crea noi locuri de munca, va dezvolta infrastructura, va crea noi impozite pentru bani la buget, fara sa promita nici o marire de salariu sau pensie. Apoi, dupa ce au fost alesi, sa spuna: mai oameni buni, voi aveti pensii si salarii mici, hai sa le marim, mai taiem de la investitii, ca sosele facem noi mai incolo! Utopie, nu?

Link spre comentariu
Acum 12 ore, doru3160 a spus:

Asta e marea lui greseala...dobitocii pe care-i numesti autoritatile in domeniu, n-au rusine.

Mie maica-mea tot imi repeta in copilarie : cu rusinea mori de foame!!! Eu nu am putut trece peste asta si am ramas cu rusinea pana in ziua de astazi, dar baietii se pare ca au ascultat-o pe maica-mea!!! :85

Link spre comentariu
Acum 4 ore, icar a spus:

Ultimile pomeni electorale au fost la eutoparlamentare si prezidentiale. Au fost insa mai subtile, nu sapca, bec, punga, mic si bere, ci mariri de pensii si salarii, reduceri de TVA, TVA, crescut, normal, tot de ei. Treaba mai elaborata, ce mai...

As vrea sa vad un partid care, in campania electorala, va spune ca va crea noi locuri de munca, va dezvolta infrastructura, va crea noi impozite pentru bani la buget, fara sa promita nici o marire de salariu sau pensie. Apoi, dupa ce au fost alesi, sa spuna: mai oameni buni, voi aveti pensii si salarii mici, hai sa le marim, mai taiem de la investitii, ca sosele facem noi mai incolo! Utopie, nu?

Cu creșterea de TVA n-ai nimerit-o ...PDL ul au mărit TVA(24%) în 2010 ...și adversarii lor au scăzut-o.Dar, au băgat alte taxe care să compenseze pierderile suferite...

Despre restul ce să zic!?? Așa se câștigă alegerile pe oriunde prin lume(pe unde e democrație) 

Problema e, că unii chiar se țin de cuvânt ...dacă nu 100% ...măcar 80%... și tot e bine!

Uite un exemplu: Brexit-ul...au promis că dacă populația va vota pentru ieșire din UE,  vor ieși.

Și după ceva ”chinuri”( de 3 ani și jumate) au ieșit!

De aici avem și noi ceva de învățat...perseverența britanicilor ...

Ar fi fost bine, dacă, și noi, românii, am avea măcar jumătate din perseverența lor.

Din păcate, noi suntem latini ...cu influiențe balcanice!Promitem, și a doua zi, uităm ce am promis...

Acum sunt unii care vor să pară mai ”strângători” de pungă ...dar, eu cred că e doar o chestie de fațadă ...după ce se vor vedea cu sacii în căruță ...vor uita de tot și de toate!

Cât despre partidul care ”să creeze locuri de muncă” ...

Păi să creeze...dar, nu locuri de muncă pentru sclavi ...ci locuri de muncă care să aducă bunăstare celor care prestează acea muncă!

Pentru că altfel ...oamenii mai bine stau acasă ...pe spatele familiei,( sau mor de foame) decât să se înjosească să muncească pe rupte ...pentru un salariu de mizerie.

Angajatorii noștrii preferă să aducă sclavi din tările subdezvoltate, decât să mărească salariile celor de aici...Pe urmă tot ei dau zarvă prin țară că nu mai au pe cine angaja ...dar, nu spun că ei ”nu au pe cine angaja” pe salariu de sclav...și muncă cât cuprinde ( de cele mai multe ori ...”zi lumină”)

Asta cu ...”n-am pe cine angaja” e o manipulare ordinară ...pentru a influiența/forța guvernul să accepte cât mai mulți scalvi din tătrile sărace...deci, facem aceeași greșeală pe care au făcut-o și vesticii...

Acum, văd că sunt sufocați de unii care n-au aceeași principii( mai ales religioase,sociale) ca ei ( băștinașii) Deci,  le-au plăcut banii câștigați ușor ...dar, acum trebuie să accepte și partea proastă a acestei ”afaceri”.

Cu autostrăzile e și mai complicat ...în primul rând, noi cei care urmează să beneficiem de pe urmele acestor investiții suntem mai egoiști decât ar trebui...și mult mai delăsători ...

Pe urmă mai e și chestia că banii, sunt din bugetul european ...iar, cei care ni-i dau vor ca tot ei să îi aibă la loc ...cu ceva profit, dacă se poate!( gândire de bancher pur)

Deci, ei vor banii de pe studiile de fezabilitate ...( bani care se pot lua ...și de făcut autostrăzi mai văd ei dacă le mai fac)  dar și banii pentru construire efectivă, tot ei îi iau...pe urmă subcontractează  lucrarea unui ”băștinaș” ...care promite ”marea cu sarea”  pentru câteva procente din suma inițială ...bineînțeles că nu se va face nimic ...doar se vor face că muncesc ...cu câțiva oameni și un excavator de la fier vechi!

Și așa... vom avea autostrăzi la sfântul așteaptă!

Editat de elmar
Link spre comentariu
Acum 16 minute, miticamy a spus:

CITAT:   Deci, ei vor banii de pe studiile de fezabilitate ...

Poate ne explici cum ajung la europeni acesti bani. 

Banii ajung la europeni prin firmele care ”câștigă” licitațiile ...firme, care sunt conduse de nemți, italieni, greci...mai sunt și români cu astfel de firme ...dar, ei sunt din eșalonul doi și trei!

Pe ei ( pe cei din eșaloanele inferioare )”pică” efectiv construcția de autostrăzi ...și ei fac cât pot ...de banii care le-au mai rămas!

NU mai vorbesc că tot ce înseamnă tehnologie de construcție de autostradă trebuie să fie comandată tot de la ”flăcăii” cu banii!Dacă vin chinezii cu tehnologia lor ...vom avea un Roexit iminent!:rade:

Link spre comentariu

Poate am încurcat borcanele...cum spui tu!

Dar aceste studii cine le face !?Probabil că ai ceva informații ...nu!? Sau trebuie să răscolesc internetul, să-ți arăt ce și cum!??

Din ce știu eu din presă ...și aceste studii sunt făcute tot de ”băieții deștepți” ...de unde crezi!?

Deci ...nu înțeleg care e șpilul aici!?Poate vrei să dezvolți un pic ...unde vrei să ajungi cu asta?

Dacă vrei să faci doar mișto ...las-o baltă!

Link spre comentariu

Am dezvoltat ce ai scris, adica nu intelegi ce ai vrut sa transmiti? Daca tot vii lunar sa ne luminezi macar fa analize temeinice, eu nu ma supar.

Vrei sa-ti comentez fiecare cuvant? Uite ce ai scris singur:

CITAT2:       Deci, ei vor banii de pe studiile de fezabilitate ...( bani care se pot lua ...și de făcut autostrăzi mai văd ei dacă le mai fac)  dar și banii pentru construire efectivă, tot ei îi iau...pe urmă subcontractează  lucrarea unui ”băștinaș” ...>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Deci "ei" nu pot fi decat europenii de vreme ce subcontracteaza unui bastinas. Si asta vream sa scot in evidenta, daca nimeni nu s-a apucat de autostrada Pitesti Sibiu dar exista cateva studii, oare nu le-au facut ai nostri? Unde vezi mistoul? Daca tot scrii ceva fa-o mai elaborat, nu arunca cateva propozitii (am mai scris, ceva ce tot repeti indiferent de subiect) sa arati ca existi sau intelegi lumea inconjuratoare.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, elmar a spus:

Dacă vin chinezii cu tehnologia lor ...vom avea un Roexit iminent!

Si plata? Ce dam ceainezilor în schimb? Si-apoi, cu cine vor executa firmele chinezesti lucrarile? Nu tot cu sclavii proprii? Sau credeti ca se va prinde vreun român pe salariu chinezesc?

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări