Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Push-Pull cu 6P3S+PC802 clasa AB2 45W

DanM

Postări Recomandate

Părerea mea este cum transformatorul are randament în jur de 80%, pierderile se transforma în căldură, dar puțin sesizabil pt ca cele de ieșire sunt supradimensionate. Firul mai gros are pierderi rezistive mai mici, altfel dece se pune argint la case mai mari,, doar nu suna mai bine, gen bronz în clopot...... și e bine de pus dacă încape, poate vin alți finali cu curent mai mare. 

Link spre comentariu

Atenție la R11-R12 !, au o încărcare fiecare de de 0,58W pentru valoarea de 10KΩ și curent 7,6mA

(în aparență pe cablaj R11-R12 par de 0,25W)

în cazul ăsta ar trebui ca R11-R12 să fie de minim 1W preferabil 2W sau se poate modifica foarte ușor circuitul de polarizare repetor pe catod.

Evident ia_0 U3-U4 pate fi mai mic, aceste triode trebuie să asigure/susțină vârfuri de curent doar când gc U5-U6 intră în regim pozitiv.

Cu R11-R12 de 0,25W devine o pacoste să reglați -Ugc U5-U6 sau R11-R12 crapă rapid și va rămâne o "frumoasă diodă" cuplată galvanic în gc-6P3S.

6P3S_ECF801_45W_AB2.png

74588706_553312462097903_4733100990083891200_n.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc de observatie...nu m-am gandit ca trimerii respectivi au doar 250mW.

Partea mai urata e ca TME nu are pe stoc trimeri de 1W.

In cazul acesta as face o "romaneasca" in locul fiecarui trimer:

superd.thumb.png.ace2f23a113c43bb4f867dcb45aef396.png

unde tranzistorul ceva de genul KSP94BU, rezistenta fixa undeva la 470k iar trimerul ....nu stiu, sa ajung la acel 10k rezistenta C-E... de fapt toata aventura se regleaza pentru acei 25,9V in grila 6P3S...(scuze pentru ca n-am calculat nici o valoare, sunt la servici... :))

Link spre comentariu
La 21.01.2020 la 19:21, Faust2018 a spus:

Îmi dau cu virgulă și 6P3C cu Ua 405V și 44w .

Virgula poate sa apară dar cu alt sens/înțeles.

Ai făcut un calcul simplu sau complicat ?.

Să încercăm un calcul simplu folosind imaginea ajutătoare de mai jos.

Pentru Ua_min 55V și sarcina anod-anod precizată găsești 51W în primar OT ,  pentru un randament OT 0,9 puterea în sarcină secundar 51W X 0,9

Ajutator.gif

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 ore, valderama a spus:

Virgula poate sa apară dar cu alt sens/înțeles.

Ai făcut un calcul simplu sau complicat ?.

Să încercăm un calcul simplu folosind imaginea ajutătoare de mai jos.

Pentru Ua_min 55V și sarcina anod-anod precizată găsești 51W în primar OT ,  pentru un randament OT 0,9 puterea în sarcină secundar 51W X 0,9

Ajutator.gif

Să îl vedem la măsurătoare. 

Link spre comentariu
La 21.01.2020 la 20:50, DanM a spus:

Da, ar fi fain să-i pot face niște măsurători pe niște scule mai mult decât osciloscop+generator+mavo35... 

Oricum chiar dacă nu atinge 44w, mă mulțumesc si cu mai puțin... dar ceva mai mult de 25...

Schema am ales-o inițial dintr-o postare a dl. Valderama, era cu 6n3p în defazor după care mi s-a propus varianta asta, care m-a încântat datorită disponibilității acelor e(p)cf801...

Pe lângă alte aparate am și un distorsiometru, putem face niște măsurători; 6n3p cred ca sunt cele mai disponibile tuburi, sunt aproape gratis și se găsesc cu ghiotura.

De apreciat postarea un proiect complet, schema, cablaj și transformatoare, destul de rare asemenea topicuri pe forum.

Editat de mojnost
corecție erori redactare
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări