Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cauze posibile lipsă iluminat display

LAKY

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costica Tv

9

• SASSU

6

• LAKY

6

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

2 hours ago, SASSU said:

Asa i-am spus si eu la Costica el a zis ca nu e asa,altfel nu stiu sa fie.

Daca tot am intrat in hora, hai sa joc pana la cap acum, in cele doua clipuri de pe youtube vad ca la niciunul din "meseriasi" nu le-a trecut prin bibeaca sa traga de tija de sarma...

Deci se cracaneaza putin capacul pe colturile de sus, cu un patent subtirel si cu varf se trag tijele de sarma de la capetele indoite, sunt trei "tije", 2 pe laterale si una sus, capetele indoite ale sarmei sunt in partea de sus a ecranului....in mai putin de 2 minut ai scos capacul, ce se vede in clipurile video e usor de scos, dar sunt unele capace prinse pe tija de sarma care nu sar oricat ai trage de capac in sus, trebuie sa impingi cu o surubelnita in tija de sarma exact langa "capsa" ca sa sara in sus, asa m-am chinuit eu prima data cand nu stiam.....

Banda dublu adeziva e pusa la colturi, asta se dezlipeste imediat cum ai tras de colt in sus, dupa aceia bagi patentul si tragi.................................

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Nu-i vorba de economie de suruburi ci econemie de tip.

In cit timp se stringe un surub? 2sec si inca 2 sec ca sa se treaca la urmatorul? La 10 suruburi se ajunge la minim 20 secunde necesare fixarii capacului.

La capacele fara suruburi durata fixarii este probabil pe la 3-4 sec max.

Link spre comentariu

Mai este ceva. De multe ori la produsele moderne "slim", pur si simplu nu se mai pot folosi carcase fixate si asamblate cu suruburi. Nu continutul interiorului produsului (adica sasiul) este asezat in carcasa, ci se ajunge incat carcasa este asezata pe sasiu, carcasa nu mai este element de rezistenta ci doar de ornament, rezistenta o asigura sasiul (sau structura panelului la TV).

Uneori inchiderea carcasei cu cleme poate ajunge un cosmar pentru service, pe vremea cand eram service autorizat pentru monitoare si TV, erau atunci cateva modele la care modul in care era facuta carcasa cu cleme si imbatranirea materialului faceau ca mai mult de jumatate din cleme sa se rupa la desfacere si pe deasupra era si un chin sa le desfaci, chiar daca stiai ce si cum si unde anume se afla fiecare clema, si chiar daca aveai diverse jig-uri si 10 ani de experienta...

Acum 7 ore, mac01 a spus:

Cata economie...nici suruburi nu se mai pun acum....in viitor vor fi lipite definitiv...la gunoi direct cand se strica.

Pai deja s-a intamplat si se intampla ceva similar, inca de acum 4 ani cand mai "activam" in domeniu erau deja TV-uri la care panelul era atat de "intim" imbinat cu carcasa incat panelurile ca piese de schimb veneau cu tot cu carcasa frontala, nici macar nu puteai sa le comanzi altfel. Cred ca se intampla si azi.

Link spre comentariu
2 hours ago, Traian B said:

Uneori inchiderea carcasei cu cleme poate ajunge un cosmar pentru service,

Cleme, asta era cuvantul ce nu-l gaseam....deci clemele de plastic de pe capac se prind pe acea tija de sarma, se prinde de capatul indoit al sarmei cu patentul si se trage de tot afara din tv.

Link spre comentariu
14 hours ago, sesebe said:

Am o întrebare și nu vreau sa deschid un topic nou. 

La un prieten cu un LG vechi de vreo 3 ani, a apărut pe ecran de la mijlocul ecranului în jos ceva similar cu regimul demo de la unele televizoare, diferența mare de contrast și detalii între partea de sus și cea de jos. Chestia asta tot apare și dispare de pe ecran la intervale de secunde.

Fara o poza e greu de spus.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări