Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Justificare preturi masini

Postări Recomandate

Buna ziua, 

Conduc maşină, dar nu ma declar pilot.

In urma unor discutii pe care le-am avut cu 2 amici declarati piloti, as vrea sa-i rog pe colegii cu experienta in domeniu, sa incerce sa-mi ofere niste raspunsuri pentru intrebari pe care le voi adresa in cele ce urmeaza.

Care ar fi justificarile pentru care exista masini la preturile pe care le vad in ofertele de mai jos ?!!

Exemple (rog moderatorii sa nu interpreteze drept reclama):

Porsche SH la 70k€ 

http://www.theparking.eu/used-cars/porsche-cayenne-france.html

Se poate si Lamborghini (nu e rosu - sic!) la pret de cateva apartamente

https://www.lacentrale.fr/occasion-voiture-marque-lamborghini.html

Intrebarea finala fiind, daca tot te transporta din punctul A in punctul B, la ce folosesc scaunele in piele? Care oricum, se zice, ca se lipesc ca dracul de tine vara pe transpiratie.

Sau alta: la ce foloseste sa ajungi in 3 s la 100km cand drumurile sunt vai de mama lor si militienii stau dupa tufis cu radarul?

Link spre comentariu

Personal, scaunele din piele la auto le consuder o idiotenie, crasa. Iar asemenea masini exista pentru ca exista si cumparatorii lor. Majoritatea lor, isi permit o amenda pentru depasirea legala a vitezei, ca deh... Nu-si permit insa recuperarea vietii, pierdute din cauza prostiei lor (am pus ceva mai soft, fara deces)...

https://edition.cnn.com/videos/us/2016/08/15/lamborghini-erupts-in-flames-chicago-pkg.wls

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Aia e piele calumea, nu musama de 2 lei.

Multa lume numeste piele tot felu de musamale dure la atingere si pe care te simti ca si cand ai lua pe tine niste cizme de cauciuc comuniste.

Plus nu stiu de ce daca tu vrei sa stai in caru gol pe scaun ai pretentii la confort.

Urca in toyota vezi de plasticu ala e mai comod. Sau alcantara... Mai ales dupa ce prinde jeg. O placere sa stai pe ea sau sa o cureti.

La piele dai cu laveta e voila, e ca noua.

Iar alea is masini cu piele perforata si ventilatie in scaun. Ca sa nu zic ca daca vara se lipeste pielea de scaun de pielea ta, ideea e sa iti repari clima...chiar daca poti merge din a in b fara clima, fara geamuri atermice si asa mai departe.

Subliniez ideea de clima, nu ac cu robineti demn de logan care bate crivatu pe tine pana te apuca sinuzita. Asta la incantarea posesorului loganist convins care iti spune cu maxim de entuziasm uite ce "clima" buna are ligheanu!

De ai lambo ala il poti duce pe circuit. Ca ai bani si de aia. Plus mai ai bani de inca o masina practica asta il tii de bijuterie, obiect de lux. Sau mai faci o excursie pana in germania. Plus cine stie ce afaceri invarte un om care se da jos dintr o masina scumpa si il ajuta la imagine.

Cred ca toti au o imagine, unu cu masinile altul poate ca e stiut ca merge in cate un safari de cate o luna, altul ca are nu stiu ce viloaie, etc. Pana la urma de ai bani de asa ceva iti faci si damblaua, ca doar n o sa te duci dincolo cu banii.

Daca is prea scumpe zi alta mai ieftina echivalenta. Sa am atatia bani sa imi permit sigur n as lua logan ca deh, ma duce in acelasi loc si tot la fel mere...

Ah, si ceva de siguranta?

Oare intre un panamera si o masina banala care e mai buna?

Care zboara prima de pe drum? Care franeaza mai din scurt sau care o ia din loc.

Plus la cum stai in ea cum te simti, uai.

Si apoi cand urci intr una main stream, gen ford, sau chiar un e class mai vechi cum am eu, zici, ce dracu caut eu in cazanu asta? :))

Si atunci iti dai seama de ce unu e asa scump...

Tot la fel iti dai seama cand cedeaza o perna sau compresoru...

Acu pot sa zic ca un w220 bun e cam 3 4mii si probabil mai cere inca vreo 5 6 dar tot nu se ridica la nivelul unui panamera mai nou pt pur si simplu e prea vechi, nu era bagaat atata tehnologie in ele.

Ai senzatia care ti o da un lucru de calitate, bine facut, etc, dar nu e acelasi lucru ca masina de generatie mai noua.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Thunderer 

Ca să înțelegi prețul trebuie să fii pasionat de mașini , acel Porsche Cayenne de 70000 are km putini și probabil a costat peste 100000nou . Știu că următoarea întrebare este de ce să dai atâțea bani pe o mașină , îi dai când îi ai și ești pasionat .

Până anul trecut am avut un asemenea chioșc de înghețată , in 2011 a costat 78000 , anul trecut când a plecat de la mine ......26500 , deci ......cel care a cumpărat chioșcul de înghețată și-a dorit mașina aia cum și soția mea a dorit acea mașina când a comandat-o . Cu 26500 îți cumperi o altă mașină nouă ,  in Iulie anul trecut am cumpărat cu 26878 o KIA Sportage GT-line AWD care are dotări peste Porsche Cayenne .

Legat de tapițeria scaunelor cu piele , așa este ...cu tot aerul condiționat vara transpiri la șale , de asta prefer șezutul și spătarul din textil și lateralele din piele , când nu vrei să dai mulți bani . Există și varianta moț și sfârc , la mașinile premium sau poți comanda scaune ventilate și cu masaj , vara trecută am condus un S de la Mercedes care avea asemenea scaune , altă mâncare de pește , dar și alți bani , mașina costa cam 145000 euro .

Tapițeria de piele este considerată un lux , oriunde ar fi , in mașina sau in casa și sunt de părere că arată frumos , dă elegantă , compară o pereche de pantofi din piele naturală cu o pereche din textil .

La ce folosesc motoarele foarte puternice ? Păi in primul rând te ajută foarte mult la o depășire , apoi este senzația  de lipire in scaun când accelerezi , cum spuneam ......ca să înțelegi asta trebuie să fii pasionat de mașini . Săptămâna trecută m-am întors dintr-o mică escapadă Serbia - Austria , nu mai fusesem de mult cu mașina peste hotare , de ani buni merg cu avionul și îmi închiriez mașina , la întoarcere în Austria și Ungaria am mers cu 130...140km/h  ca să nu îmi vină bucurii acasă , când am intrat în România am mai călcat accelerația pină la 180km/h pe bucăți scurte de autostradă , așa ......de joacă , să văd cum trage motorul .

Oft topic .

De la Viena la Sibiu te duci țeavă acum , cu un mic "dop" unde se lucrează la autostradă , sunt gelos pe cei din Transilvania pentru că acum au acces rapid cu vestul , noi din sud .....probabil că mai avem de așteptat cel puțin 10...15 ani până se va face autostradă între Pitești și Sibiu  , chiar și așa tot nu m-aș duce cu mașina în Austria sau Germania , de la Viena la București am făcut 11 ore , cu avionul ajungi in 1h 45' minute , dacă plec de acasă în timpul ăla sunt abea pe la Rm.! Vâlcea.

Editat de viobio
Link spre comentariu

ai facut cam mult pt 140 la ora.

nu am condus cayenne, dar daca apreciezi kia mai mult, trebuie ca porshul era tare slab.

un motor de 3,6 litri e cu totul alta lume, dar sincer sa fiu e greu sa te bucuri de el, amenzile sunt exorbitante, te-a prins la 175-180 ai mari sanse sa te intorci cu taxiul. pe aici sunt autostrazi destul de multe si largi , dar viteza maxima e 100km/h, cateva provincii au 110 si numai una 120. In Romania cred ca e 130 pe autostrada. peste tot sunt pancarte cu zone de constructive sau santier, unde viteza e redusa si amenzile sunt duble.

Link spre comentariu

Cum bre? Kia e peste porsche?

Sau zici doar de dotarile mai tehnice care e firesc sa evolueze.

La insonorizare? Tinuta de drum cum e?

Sau la felul in care stai in scaun cum te simti in ea.

Legat de motoru puternic te ajuta la confort, simti ca masina tine pasu cu traficu la o fractiune din putere, chiar dcaa e la deal. 

Iar daca vrei sa faci o manevran puterea e la indemana.

Nu trebuie sa anticipezi sa astepti sa fie liber sute de m inainte.

Oricum nu mergi repede, dar cand ai cate un prost care pe drept e viteaz si in curbe merge muuult prea incet parca e bine sa nu iti freci nervii cu el. Mai ales cand tu ai mers relativ relaxat si l ai ajuns din urma. De ce sa stai dupa el? Mai ales cand are ritm de mers agitat dar per total lent. Ca de nu era lent nu il ajungeai...

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Kia este peste Porsche la dotările tehnice , la asta mă refeream  

Acum 58 minute, cocochannel a spus:

ai facut cam mult pt 140 la ora.

nu am condus cayenne, dar daca apreciezi kia mai mult, trebuie ca porshul era tare slab.

un motor de 3,6 litri e cu totul alta lume, dar sincer sa fiu e greu sa te bucuri de el, amenzile sunt exorbitante, te-a prins la 175-180 ai mari sanse sa te intorci cu taxiul. pe aici sunt autostrazi destul de multe si largi , dar viteza maxima e 100km/h, cateva provincii au 110 si numai una 120. In Romania cred ca e 130 pe autostrada. peste tot sunt pancarte cu zone de constructive sau santier, unde viteza e redusa si amenzile sunt duble.

Nu am făcut mult pentru că m-am și oprit de câteva ori , la intrarea în Rm.Valcea am stat in coadă cam 35..45 minute  din cauza unui accident .

Sharky

Pe mine mă seacă ăia care când urci merg ca melcii , mai ales intre Pitești și Rm Vâlcea , șoferi de doi lei , băi nene ......ai o mașină cu motor mai firav ,  schimbă într-o treaptă inferioară și calcă accelerația , nu urca ca  prostul cu treapta a IV sau a V , eventual cu motorul înecat în carburant .

"

La insonorizare? Tinuta de drum cum e? 

Sau la felul in care stai in scaun cum te simti in ea."

Stai bine in koreenă 

Ținuta de drum este bună 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 9 ore, Thunderer a spus:

Buna ziua, 

Conduc maşină, dar nu ma declar pilot.

In urma unor discutii pe care le-am avut cu 2 amici declarati piloti, as vrea sa-i rog pe colegii cu experienta in domeniu, sa incerce sa-mi ofere niste raspunsuri pentru intrebari pe care le voi adresa in cele ce urmeaza.

Care ar fi justificarile pentru care exista masini la preturile pe care le vad in ofertele de mai jos ?!!

Exemple (rog moderatorii sa nu interpreteze drept reclama):

Deja vu:

Acum 18 ore, ancient a spus:

Buna ziua, 

Ascult muzica, dar nu ma declar audiofil . 

In urma unor discutii pe care le-am avut cu 2 amici declarati audiofili, as vrea sa-i rog pe colegii cu experienta in domeniu, sa incerce sa-mi ofere niste raspunsuri pentru intrebari pe care le voi adresa in cele ce urmeaza.

Care ar fi justificarile pentru care ar exista cabluri de alimentare sau de interconectare pentru echipamente audio, la preturile pe care le vad in ofertele de mai jos ?!!

Exemple (rog moderatorii sa nu interpreteze drept reclama):

;-)

Link spre comentariu

Misto pamfletul, totusi exista produse pentru oameni care incearca ca faca o analiza pret/calitate si exista oameni care pur si simplu nu rationeaza cu logica celorlalti deci nu poti sa ii intelegi cu propria capacitate de deductie.

Publicitatea secolului nostru nu fructifica niste caracteristici ale produsului ci ignoranta consumatorului.

Editat de one
Link spre comentariu

@franzm, deja 200 de vizite pe un topic care n-are nimic de a face cu electronica. De altfel, nici celalalt nu e mai prejos, ba din contra. 

Insa, romanii pot face orice: sa scrie romane despre nimic, sa se ofuscheze din nimic, sa puna etichete oricui ca, deh, s-au nascut judecatori cu totii, etc. 

Asa si, ce daca pretul este cat este?! E motiv sa pierzi vremea aiurea dandu-te rotund pe forumuri ca tu esti mai destept decat aia care fac bani, in timp ce tu inca iti ajuti mandibula sa revina in pozitia normala... 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări