MIRCEA K Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Buna ziua Subiectul aplicatiei este o pompa cu motor de 220V c.a., 250w, rotor fara colector. Aplicatia si locul in care este folosita impune realizarea unui controler de turatie de tip VFD personalizat. (Pompa este recomandata pentru acest tip de controler) Poate cineva sa imi indice o schema pentru realizarea unui VFD ? Multumesc. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Dati amanunte (poze) despre motor si pompa. Link spre comentariu
MIRCEA K Postat Ianuarie 19, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Pompa are motorul inclus in acelasi bloc. Alimentare 220v, 140w (ma gandeam ca variatorul sa aibe o rezerva de putere, de aceea am zis 250w) Rotorul este fara colector (perii- normal fiind in apa) are pe exterior inox. Presupun ca inauntre sunt ceva infasurari pentru a asigura rotirea prin inductie. In prezentare apare: "use variable frequency technology" PS cand am vazut poza de profil am vazut pisica mea... Link spre comentariu
MIRCEA K Postat Ianuarie 19, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 (editat) Pompa are motorul inclus in acelasi bloc. Alimentare 220v, 140w (ma gandeam ca variatorul sa aibe o rezerva de putere, de aceea am zis 250w) Rotorul este fara colector (perii- normal fiind in apa) are pe exterior inox. Presupun ca inauntre sunt ceva infasurari pentru a asigura rotirea prin inductie. In prezentare apare: "use variable frequency technology". Ceea ce am nevoie este un dispozitiv electronic care sa asigure, controlat, variatia frecventei de la 25 la 50Hz PS cand am vazut poza de profil am vazut pisica mea... Editat Ianuarie 19, 2020 de MIRCEA K Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 20, 2020 Partajează Postat Ianuarie 20, 2020 Ma bucur pentru ca iubesti pisicile! Uita-te mai bine si ai sa vezi si puisorul ei in partea de jos. Acum mi-a trecut prin cap un raspuns, sunt o multime de scheme de amplificatoare audio! Deci construiesti sau cumperi un asemenea amplificator de 250W, (sunt pe aici 10 de scheme cu informatiile necesare) si adaugi un generator sinus cu frecventa variabila la intrare de 25-50 hz. Ramane adaptarea iesirii amplificatorului la motor; banui ca ar trebui un transformator; poate vine si altcineva cu o idee! Acum 13 ore, MIRCEA K a spus: Rotorul este fara colector (perii- normal fiind in apa) are pe exterior inox. Nu inteleg aici, de unde ai tras concluzia ca nu are perii? Motorul, sigur, nu este imersat chiar daca pompa este imersibila. Nu ai dat nici tipul pompei si nici datele tehnice relevante.(curent, tensiune, rot/min, cos fi). Link spre comentariu
MIRCEA K Postat Ianuarie 20, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2020 (editat) Tot ansamblul este in apa. Rotorul este inductiv. Din pacate nu am o poza a rotorului. Transformatorul iese din discutie, caci nu am loc pentru piese voluminoase. Singura dimensiune disponibila este lungimea, lat 5-6 cm, gros 4-5 cm. De aceea caut o schema pe care sa o aplic. Poza pe care am trimis-o este motor (partea albastra)+pompa - fapt turbina (negru) Editat Ianuarie 20, 2020 de MIRCEA K Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 20, 2020 Partajează Postat Ianuarie 20, 2020 Variatoarele de turatie "variable frequency technology" pentru motoarele asincrone (doar trifazate) sunt foarte complicate. Ele genereaza tensiune si frecventa variabile astfel incat turatia motorului sa poata fi reglata in limite largi indiferent de sarcina. Turatia scade cand frecventa scade de la 50 Hz in jos, dar cuplul maxim se pastreaza. Cand frecventa creste peste 50 Hz turatia creste, dar cuplul maxim scade. Tensiunea de alimentare a motorului scade odata cu frecventa, dar nu strict proportional. Nu are importanta faptul ca variatorul se alimenteaza din reteaua monofazata, motorul este oricum trifazat. Link spre comentariu
MIRCEA K Postat Ianuarie 20, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2020 Domnule Puriu, Multumesc pentru informatii. Ma refeream la VFD plecand de la informatia scrisa pe cutia pompei... Sincer, nu stiu ce fel de motor este (sincron/ asincron), dar ceea ce stiu este ca rotorul este fara colector, presupun inductiv. Am nevoie de reducerea turatiei (deci a debitului) si pentru asta caut o schema adecvata alimetata la 220V/ 50Hz prin care sa controlez turatia pompei. Nu doresc sa ridic turatia mai sus de cea nominala. Acum 11 minute, puriu a spus: Turatia scade cand frecventa scade de la 50 Hz in jos, dar cuplul maxim se pastreaza. De asta am nevoie !!! Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 21, 2020 Partajează Postat Ianuarie 21, 2020 Acum 22 ore, MIRCEA K a spus: Transformatorul iese din discutie, caci nu am loc pentru piese voluminoase. Nu inteleg, traful va alimenta acel cablu de alim. al motorului; NU am sugerat ca trebuie imersat! Daca tu zici ca poza tine loc de datele tehnice..ce sa mai zic?! Link spre comentariu
MIRCEA K Postat Ianuarie 21, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2020 Multumesc pentru raspuns. In conditiile specifice utilizarii, nu se poate pune un traf. Poza, manualul de intretinere si pompa sunt singurele informatii tehnica pe care le am. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum