Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare incarcator Bosch

emy_dx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

3

• emy_dx

3

• UDAR

2

• Marian

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai extras schema cu unele erori dar asta n-ar fi o mare problemă, se corectează.

Problemele importante sunt :

1. Ar trebui să înlocuiești toate piesele de putere ( care sunt și cele mai scumpe ) - transformatorul, diodele redresoare, tiristorul , radiatoarele ( presupun că există - dacă nu există la 10A va trebui să le pui ) plus niște valori la celelalte. 

2. Nu există ( sau nu observ eu pe schema în forma asta ) nicio metodă de a măsura curentul și deci vreun reglaj de curent . Probabil că acel curent de 4A rezultă din combinația concretă transformator - tiristor - schemă . Asta ar crea mari complicații la modificarea schemei pentru curentul dorit . 

Link spre comentariu

Dacă te aştepţi să fie o modificare uşoară şi să-ţi meargă perfect ,,din prima,, eu aş zice să nu ai aşteptări prea mari.Te sfătuiesc să faci testele doar cu un bec de 230V/100W înseriat cu cablul de reţea.Dacă e vreo problemă, becul se aprinde tare şi nu arzi tranzistorii.Doar dacă sursa scoate tensiunile corecte în gol şi funcţionează stabil, poţi să alimentezi direct din reţea.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, emy_dx a spus:

Schema am verificato si nu sunt greseli,trafo,triac am mai mari de pus in locul lor.

Ai cel puțin niște emitori inversați cu colectorii la tranzistori și niște diode inclusiv LED desenate invers. 

Link spre comentariu

Daca nu modifici o sursa ATX cum ti-a recomandat Marian sunt nspe scheme pe net si una f mult discutata pe forum,din Tehnium.Da atunci iti trebuie un trafo de vreo 250w,minim 21V in secundar,diode de 20A etc etc.Practic o alta constructie.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, UDAR a spus:

Ai cel puțin niște emitori inversați cu colectorii la tranzistori și niște diode inclusiv LED desenate invers. 

Aveti dreptate,erau invers npn-urile colectorul cu emiterul.Am editat schema de mai sus.

Acest incarcator la borne nu are tensiune la iesire in gol,dacat pus pe acumulator.

Link spre comentariu

Nu te mai crampona in schema data.Obs lui Udar sunt pertinente.Tranz Tr1 si Tr2 deschid tiristorul,ceilalti,comandati de 741,sunt pentru indicare.O schema ordinara fara reglaj de curent.Limitarea de 4A este asigurata de traf.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări