emy_dx Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Salut. Am acest incarcator de baterii auto Bosch de 4A si doresc sa il fac mai mare pana in 10A. Am dat schema jos de pe PCB si am sa o postez aici,poate cineva se pricepe cum sa o modific? Multumesc anticipat. BOSCH KL 1206E.BMP Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Ai extras schema cu unele erori dar asta n-ar fi o mare problemă, se corectează. Problemele importante sunt : 1. Ar trebui să înlocuiești toate piesele de putere ( care sunt și cele mai scumpe ) - transformatorul, diodele redresoare, tiristorul , radiatoarele ( presupun că există - dacă nu există la 10A va trebui să le pui ) plus niște valori la celelalte. 2. Nu există ( sau nu observ eu pe schema în forma asta ) nicio metodă de a măsura curentul și deci vreun reglaj de curent . Probabil că acel curent de 4A rezultă din combinația concretă transformator - tiristor - schemă . Asta ar crea mari complicații la modificarea schemei pentru curentul dorit . Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Mult mai simplu scapi modificand o sursa ATX cu 494, pe topicul meu ai toate informatiile necesare. Link spre comentariu
emy_dx Postat Ianuarie 19, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 (editat) Schema am verificato si nu sunt greseli,trafo,triac am mai mari de pus in locul lor. Editat Ianuarie 19, 2020 de emy_dx schema gresita Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Dacă te aştepţi să fie o modificare uşoară şi să-ţi meargă perfect ,,din prima,, eu aş zice să nu ai aşteptări prea mari.Te sfătuiesc să faci testele doar cu un bec de 230V/100W înseriat cu cablul de reţea.Dacă e vreo problemă, becul se aprinde tare şi nu arzi tranzistorii.Doar dacă sursa scoate tensiunile corecte în gol şi funcţionează stabil, poţi să alimentezi direct din reţea. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Acum 19 minute, emy_dx a spus: Schema am verificato si nu sunt greseli,trafo,triac am mai mari de pus in locul lor. Ai cel puțin niște emitori inversați cu colectorii la tranzistori și niște diode inclusiv LED desenate invers. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Daca nu modifici o sursa ATX cum ti-a recomandat Marian sunt nspe scheme pe net si una f mult discutata pe forum,din Tehnium.Da atunci iti trebuie un trafo de vreo 250w,minim 21V in secundar,diode de 20A etc etc.Practic o alta constructie. Link spre comentariu
emy_dx Postat Ianuarie 19, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 1 oră în urmă, UDAR a spus: Ai cel puțin niște emitori inversați cu colectorii la tranzistori și niște diode inclusiv LED desenate invers. Aveti dreptate,erau invers npn-urile colectorul cu emiterul.Am editat schema de mai sus. Acest incarcator la borne nu are tensiune la iesire in gol,dacat pus pe acumulator. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 20, 2020 Partajează Postat Ianuarie 20, 2020 Nu te mai crampona in schema data.Obs lui Udar sunt pertinente.Tranz Tr1 si Tr2 deschid tiristorul,ceilalti,comandati de 741,sunt pentru indicare.O schema ordinara fara reglaj de curent.Limitarea de 4A este asigurata de traf. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 20, 2020 Partajează Postat Ianuarie 20, 2020 Iata cum arata o schema cu tiristor cu reglaj curent.O schema similara a fost in Tehnium. Link spre comentariu
tehnics Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Salut. Ieri am restaurat un astfel de incarcator. Se pare ca e corecta. Schema aici. N-am putut sa atasez poza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum