Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Justificare cabluri audiofile

Postări Recomandate

Eu discut de masterizari serioase, calitate audio, nu galagie...

Acolo (Rammstein) e foarte mult distors, masterizare inghesuita, oha crest factor cind intra in forta piesa, compresie multa, extrem de multe medii joase 400-900Hz. Trupa e super, masterizarea insa este facuta sa fie zgomotoaza, sa fie tare, galagie multa sa iasa.

Mie unul nu-mi place masterizarea albumelor lor, desi ascult TARE, cind ascult muzica. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 26 minute, DjLeco a spus:

Acolo e foarte mult distors, masterizare inghesuita, oha crest factor, compresie multa, extrem de multe medii joase 400-900Hz. Trupa e super, masterizarea este facuta sa fie zgomotoaza, sa fie tare, galagie multa sa iasa.

Mie unul nu-mi place, desi ascult TARE, cind ascult muzica. 

Perfect de acord.

RAMMSTEIN e bun doar pt testat subwoofere.

Link spre comentariu

Din cite am auzit, sint aduse de afara, untouched, official master, old stock. Nu stiu insa cum sint cele remastered, eu prefer cele originale, de atunci.

Daca mai vrei ceva ce suna tipla, fara pic de fiss sau mizerii, cu super dinamica, cauta "Camouflage - Bodega bohemia". Suna de intepenesti. Eu il am de la mama lui.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Sunt si inregistrari recente care sunt bune de test.

Eu am folosit 3 melodii din concertul de la Viena de anu nou, 2020:

Andris Nelsons & Vienna Philharmonic - Liebesgrüße, Walzer, Op. 56

Andris Nelsons & Vienna Philharmonic - Liechtenstein-Marsch, Op. 36

Andris Nelsons & Vienna Philharmonic - Blumenfest-Polka, Op. 111

Sunt pasaje atat usoare, cat si foarte aglomerate, incusiv sunete fine de clopotei in spatele altor sunete, care fac diferenta. Ex, la prima melodie, min 1:19/1:38, iar la ultima melodie, min 0:23 (aici e ceva mai clar).

Pasajele, in care suna orchestra intreaga, creste dinamica foarte mult si in general, daca melodia nu e deja comprimata, anumite amplificatoare intra in limitare peste un nivel sonor. Un cablu prost, probabil creste armonicile si infunda tweeterul. (ex, melodia 2, min 0:0, 0:53). Acum probabil ca anumite persoane vor spune ca amplificatorul e de vina, sau castile, nicidecum cablul. Eu am schimbat doar cablu, am avut mici zgomote care nu erau din muzica.

Link spre comentariu

Tu te auzi ce spui? Cum poate un cablu sa crească asmonicele? Cablul este un element liniar. Armonicele tot de amplificator vor fi crescute dacă se intimpla asta iar dacă schimbind cablul s-a rezolvat problema atunci înseamnă că ori cablul veci era cablu UTP pe cost de cablu de boxe ori, cel mai posibil, amplificatorul este unul haudiofil care nu este făcut cum trebuie și nu are implementata bine adaptarea și separarea  cablului și elementelor parazite. 

Este o regula: dacă nu folosești cabluri de 2 lei din bazar ci folosești cabluri de calitate făcute cu simt de răspundere ingineresc și nu haudiofil și totuși se simt diferențe între doua astfel de cabluri ATUNCI problema nu-i cablul ci ceea ce se afla la capetele lui. 

Link spre comentariu

Posibil sa fie si mufele RCA de la capete. Lipiturele par solide, insa calitatea materialului pare indoielnica. Calul l-am luat sh, si nu a costat prea mult, insa peste un cablu banal, cred ca vreo 40-50 de lei, mi-a placut cum arata, dar din prima clipa cand l-am pus, nu mi-a placut cum se aude, si a ramas in sertar nefolosit.

Cablul audio video, capatat gratis, cu nu stiu ce aparat, se aude putin mai bine, insa are in mare, cam aceasi problema cu sunetele usor stranii si mai greu inteligibile, ma refer la cele de intensitate slaba, in preajma celor mai puternice.

Voi incerca sa pun alte mufe la capete sa vad daca problema era din conectica, cand voi gasi mai mult timp, desi din masuratori, nu par sa fie diferente de material sesizabile.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări