informer Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) Acum 9 minute, player4 a spus: Colegu.. esti un "consumator", si nimic altceva! Colegu`... nu stiu daca sunt sau nu sunt dar daca zici ca-i asa, n-am nimic impotriva. Propun sa nu uitam totusi de unde am plecat... si daca vrei o "resetare" ca sa ne revenim, era ideea (una dintre mai multe...) ca un cablu bifilar din cupru facut pt. alimentat motoare de taiat lemne e mult mai prost, AUDIBIL mai prost cand e folosit la conectarea unor boxe fata de un cablu care costa sute sau mii de dolari per metru. Despre asta vorbim aici... pt. pictura eventual deschidem un alt topic cu camere video... Editat Ianuarie 18, 2020 de informer Link spre comentariu
player4 Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) Acum 6 minute, informer a spus: Colegu`... nu stiu daca sunt sau nu sunt dar daca zici ca-i asa, n-am nimic impotriva. Propun sa nu uitam totusi de unde am plecat... si daca vrei o "resetare" ca sa ne revenim, era ideea (una dintre mai multe...) ca un cablu bifilar din cupru facut pt. alimentat motoare de taiat lemne e mult mai prost, AUDIBIL mai prost cand e folosit la conectarea unor boxe fata de un cablu care costa sute sau mii de dolari per metru. Despre asta vorbim aici... pt. pictura eventual deschidem un alt topic cu camere video... OK. Tu pe sistemul tau la care asculti muzica zi de zi (daca se intampla asta desigur) , ai facut comparatia asta (exact cu cablurile mentionate de tine ) si poti emite o parere concreta si corecta (obiectiva..)? Si daca le-ai ascultat, pe ce sursa/amplificare/boxe/cabluri/ etc. ?? Multumim anticipat! Editat Ianuarie 18, 2020 de player4 Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Acum 2 minute, player4 a spus: OK. Tu pe sistemul tau la care asculti muzica zi de zi (daca se intampla asta desigur) , ai facut comparatia asta (exact cu cablurile mentioante de tine ) si poti emite o parere concreta si corecta? Si daca le-ai ascultat, pe ce sursa/amplificare/boxe/cabluri/ etc. ?? Nu pot decat sa constat ca n-ai citit ce-am postat anterior, chiar in acest topic... o sa te rog sa citesti si fac pariu pe 23cm de cablu special de boxe ca o sa-ti raspunzi singur la intrebare. Link spre comentariu
player4 Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) Acum 4 minute, informer a spus: Nu pot decat sa constat ca n-ai citit ce-am postat anterior, chiar in acest topic... o sa te rog sa citesti si fac pariu pe 23cm de cablu special de boxe ca o sa-ti raspunzi singur la intrebare. Pai de ce nu ai spus asa, cu subiect si predicat , ca tu vrei sa fii evaluatorul? Nu mai rapsunde te rog la ce scriu eu! E bine ce faci tu..., cel mai bine! Editat Ianuarie 18, 2020 de player4 Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Acum 5 minute, player4 a spus: Nu mai rapsunde te rog la ce scriu eu! Tre` sa-ti reamintesc cu respect ca nu esti in masura sa hotarasti la ce raspund si la ce nu... daca ai reclamatii, stii ce ai de facut... Cat priveste ce-ai inteles despre discutia de aici, din pacate sunt putin dezamagit... noapte buna, audiofili sau nu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 (editat) Din punctul meu de vedere diverenta la cabluri (in special cele de semnal) se poate simti din cauza a 2 aspecte extrem de strins legate intre ele: 1 Capacitatea per metru a cablului (cu cit este mai lung, cu atit are capacitate mai mare) si poate atenua din inalte daca impedanta de iesire a sursei de semnal este mare. 2 Impedanta de iesire a sursei (prea) mare (in special la aparate pe lampi), chiar daca are iesire tip repetor pe catod, orice rezistanta serie cu borna de iesire la care adaugam capacitatea cablului ce urmeaza intre aparat si amplificator, creeaza un filtru trece jos R(+L)/C, care atenueaza mai mult sau mai putin spectrul superior audio. Daca discutam despre cabluri de alimentare ale amplificatorului sau al sursei de semnal, ca e facut din nu stiu ce material "miraculos", ca are stecher cu contacte din Rhodiu, tin sa-i anunt ca au aruncat banii degeaba pe el, deoarece pina in priza in care este bagat acel cablu "scump cu stecher hi-end", cablul pina in priza este "ordinar", indiferent ca omul are sau nu power conditioner pina in aparatele scumpe. Editat Ianuarie 19, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Acum 6 ore, informer a spus: Hai sa mergem pe ideea asta. OK, iau 30 cabluri, de la ala de $1 la ala de $1000, pun 10 audiofili intr-o incapere cu sculele necesare si-i pun sa asculte pe rand cu fiecare cablu, fara sa stie care-i care. Daca obtin un 70% - 80% recunoastere clara, incep sa cred si sa-mi pun intrebari. DAR am mai postat despre un test asemanator in prezenta unei persoane cu calificari recunoscute in acest domeniu, in care am toata increderea si care s-a soldat cu "nerecunoastere" intre cablu de boxe "special" si cablu` de cupru pt. alimentat moara de cucuruz. Mai face vreun audiofil teste d-astea, ca merg oriunde in tara sa asist, daca-i serios... chiar daca-i contra cost participarea...? Poți să vii la București când mai fac eu audiții , îți plătesc eu hotelul și te scot și la restaurant , vorbesc serios . Sunt pasionat de sunet de la 12 ani , anul ăsta fac 49 ani , nu mă consider audiofil , chiar mă enervează "etichetele " numite audiofil și audiofilie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 nu mi-am permis cabluri de alimentare de 3000 de parai, dar rhodiul ala nu e chiar BS. eu imi amintesc cu mar placer de stecherele facute la mine in judet, la Titu, frumoase la aspect, nu contest, doar ca luai unul nou nout il bagai in priza si nu te atingeai de el vreo 2 ani maxim, dupa care incepeai sa vezi cum iese fumul. noroc ca se lasa si cu miros. Asa si aici la fabrica folosesc un procedeu de acoperire cu iridiu a suprafetelor de aluminiu, in special pt a avea o conexiune foarte buna la ground. Prostie nu este, dar conteaza foarte mult si cum e realizata acea acoperire, ca una e sa fie adevarata, si alta se fie spoiala. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 (editat) Capacitatea cablului asta ordinar e prea mica sa conteze. Baga un cond de 100n direct peste boxa si mare lucru nu simti. Eventual simti amplifu daca e prost facut si intra in ceva oscilatii din cauza condului. Poate de bagi prin cablu de semnal ecranat sa mai masori ceva diferente, dar minore. In rest da i dracului sa plateasca mii de euro daca au bani. Banu tre sa circule, ce te doar pe tine daca ala are si ii da. Daca unu fabrica un cablu cu 10 si il vinde cu o mie bravo lui. Rodiu ala nu e o avere, mai ales daca il fabrici industrial si in rest n am probleme de oxidare la masina unde trec sute de a in conditii nasoale, praf, umezeala, variatii de temperatura. Sau ma rog, poate audiofilu face auditii in salina. Oxidarea apare dupa zeci de ani daca treaba e facuta bine, ce mare lucru sa cureti. Plus nu e domeniu de sonorizare unde freci mufele zilnic de 2 3 ori pe zi. Editat Ianuarie 19, 2020 de Sharky Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Acum 6 ore, Traian B a spus: Comentarii... cineva? La film, eu nu stiu cum le-a scapat asa ceva pe youtube, ori e vreo firma minora care a descoperit apa calda. Nene, pai ala nici nu are sculele care trebuie, dedicate adica. Pai cand faci o productie de serie ai denudeurul care trebuie, crimperul dedicate pentru tipul de conector (e drept ca un crimper bun e 300$). M-a uimit din prima secunda cand strangea hexul cu snopul de gorilla key. Adauga fludor dupa ce a indepartat sursa de caldura si dupa gustul meu dupa ce ai strans termocontractilul nu te mai joci cu surse de caldura pe langa el. Ideea e buna, dar executia lasa de dorit macar sa stim care e firma sa nu cumpar ceva de la ei. Pentru o productie de 10 cabluri pe an ar fi acceptabila. Daca tot e topic am si eu nevoie de o sugestie pt un cablu de boxe "Contaq by Lanzar 11Ga" . Il am de ceva vreme si nu gasesc un conector de boxe pentru el, care sa-mi faca trecerea de la profilul dreptunghiular al cablului la cel rotund al ampliului sau boxei. Multumesc anticipat pt ajutor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 e ca in prima poza din stanga http://www.lanzar.com/sku/LQFC1150B gsita la repezeala pe net. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Subiect dezbatut pe 2 topicuri concomitent? Pe bune? https://www.elforum.info/topic/141234-re-justificare-cabluri-audiofile/ Macar de-ar fi unul cu o valoare tehnica... Pentru ca nu-i prima oara cand se discuta asta ( cel mai recent as aminti discutia deschisa de @maxente ), as zice ca topicurile deja existente pe subiect sa fie pastrate undeva, si postat link catre ele pe orice topic nou ce ar aparea pe marginea acestui subiect, oamenii la un moment dat vor trebui sa inteleaga ca pentru banii snobilor se compun tot felul de texte, se inventeaza tot felul de descrieri si termeni, vorba lui @vijelie02, se da cu fainosag si merge brici Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Acum 14 ore, validae a spus: Sunt cabluri dedicate fraierilor, care nu au pus mâna pe un manual de fizică decât ca să-l bage în ghiozdan, dar nu l-au deschis şi nici nu au înţeles vreodată ce scrie în el. A nu se confunda cu cablurile de calitate cu preţuri corecte, nu aberante.Un cablu de calitate nu are niciun motiv să coste un preţ egal sau mai mare decât cel al aparatului deservit, mai ales când vorbim de nişte aparate scumpe. După cum ştiţi, cererea şi oferta sunt strâns interconectate, aşa cum există spray-ul Pronto care ,,hrăneşte mobila în profunzime,, şi tot felul de suplimente alimentare care te fac să trăieşti veşnic fără boli, aşa sunt şi-n tehnica audio tot felul de mufe şi cabluri, în care electronii circulă în deplină armonie.....iar preţurile sunt doar pentru cine le plăteşte.Dacă toată lumea ar şti electronică la un nivel acceptabil, credeţi că ar mai exista astfel de aberaţii prin magazine sau pe net ? Nu aţi văzut ce de tâmpenii se vând pe internet, magneţi care se pun pe conducta de benzină şi ,,reduc consumul,, sau mufe de brichetă cu un condensator de 1000uF şi un led în interior, care reduc şi ele consumul de combustibil ? Cine cumpără astfel de prostii, cumpără şi cabluri ,,minune,,.... Asta trebuie pusa sticky. Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 (editat) Acum 3 ore, Faust2018 a spus: Poți să vii la București când mai fac eu audiții , îți plătesc eu hotelul și te scot și la restaurant , vorbesc serios . Sunt pasionat de sunet de la 12 ani , anul ăsta fac 49 ani , nu mă consider audiofil , chiar mă enervează "etichetele " numite audiofil și audiofilie. Va multumesc pt. invitatie, am citit despre auditiile pe care le organizati, m-am uitat si la poze si cu toate ca nu sunt pasionat de domeniu va felicit sincer pt. ceea ce faceti! In ce priveste participarea mea, am sa o fac cu cea mai mare placere oriunde se organizeaza in tara, insa ceea ce doresc eu de la acea potentiala intalnire nu este sa ascult muzica (nici n-as fi probabil capabil s-o apreciez la valoarea justa...) ci sa se dovedeasca fara dubiu ca pasionatii domeniului pot face diferenta, cu urechile din dotare, in mod sistematic si repetitiv, intre mai multe cabluri audio dintr-o paleta larga de preturi utilizate pe rand cu aceleasi echipamente. Daca am sa constat asta am sa consider orice cheltuiala pe care am facut-o ca perfect justificata. (ca fapt divers, am vrut sa merg la Ierusalim impreuna cu cineva ca sa probam o alta afirmatie insa persoana cu parere opusa a "dat-o cotita" pana la urma... ) Editat Ianuarie 19, 2020 de informer Link spre comentariu
un_razesh Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 (editat) Cablu de boxe de ”numai” 12500 USD: ”Transparent audio Reference XL speakers cable” Unii la masurari au aflat ca bobina aia cica ar avea 2,5 uH. Iar aici probabil un altul a incercat sa afle pe ce-a dat banii: Editat Ianuarie 19, 2020 de un_razesh Link spre comentariu
Postări Recomandate