Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Justificare cabluri audiofile

Postări Recomandate

Acum 2 ore, Thunderer a spus:

Uite ce folosesc altii, Se pare ca-l strivesc pus si simplu.

hangfalkabelkceflw403.jpg

Conectorii astia sint relativ slabi calitativ. Au o anduranta foarte mica.

Desi i-am mai vazut pusi pe la cabluri scumpe utilizarea unora similari (fara aurire) m-a dus la concluzia ca-s slabi. Dupa citeva conectari/deconectari se slabesc si capata joc in mufa si nici mama aurului de pe ei nu mai ajuta la un contact bun. Sint buni doar sa-i conectezi o data de 2 ori si sa uiti de ei, iar in astfel de cazuri sint mai bun si mai ieftine niste conexiuni cu surub.

Citat

s-l500.jpg

Conectorii astia au probleme de contact la conectare.

Inelul de tabla subtire din care sint facute striatiile se umfla in zona de contact cu axul central atunci cind sint introdusi in banana de 4mm si apar probleme de contact. Spun asta dupa multi ani de utilizare in conditii de laborator si masurarea rezistentei dupa conectare din cauza problemelor aparute in utilizarea lor. Partea si mai proasta este ca aceste probleme apar aleator si unii vor tinde sa-i considere de calitate.

Citat

Nordost.com flat wire connectors: https://www.nordost.com/leifstyle/4-Flat-Speaker-Cable.php

1337708-various-nordost-flat-wire-connec

Dar chiar ai nevoie de 4mm2 sectiunea?

Dupa cum spuneam acum citeva pagini, 4mm^2 este un maxim nu o valoare recomandata.

Banane de calitate de 4mm, cu rezistenta foarte mica de contact si anduranta mare, sint cele de genul:

F6418025-01.jpg

Screwloc-4mm-Banana-Plug.jpg?fit=600,499

s50-9774p01wl.jpg

Si probabil mai sint si alte modele. Cele recomandate de mine mai sus nu mi-au facut niciodata probleme la utilizare intensa timp de multi ani, avind la activ mii poate zeci de mii de conectari fara probleme de contact. Eu folosesc la boxe primul tip de conectori iar la o pereche de boxe nici macar nu am conectori si asamblare cu suruburi.

Dar .... nu arata haudiofil...........

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Crezi ca vreunu ii curios de chestii tehnice gen rezistente?

Si daca tehnic e prost produsu, el considera ca e pretu platit pt perfectiunea audiofila.

Se strica mufa la a 3 a deconectare? Luam alta! Doar sa avem sunet bun!

Si nu te poti pune el daca el aude diferenta.

El aude si gata, aia cumpara.

Lumina de gaz, daca ti se repeta obsesiv ca esti nebun pana la urma ai unele indoieli.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Acum 9 minute, maresaldeflota a spus:

Sint exact de tipul al doilea din postul discutat mai sus doar ca sint aurite. 

Au probleme sau apar probleme in scurt timp. Și nici măcar nu au carcasa izolata ceea ce poate crea alte probleme. 

Nu recomand! 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 2 ore, icar a spus:

Pun pariu ca daca pui niste audiofili dăștia dupa un paravan si faci legatura la  difuzoare cu sirma de rufe, nu se prind?

In limbaj de haiend se numeste blind test adica de-a orbecaiala:rade:

Astia se feresc de asa ceva ca vampirii de apa sfintita. Din cand in gand se mai organizeaza teste intre ei, si bineinteles ca ajung la unison la concluzia dilarului. Apoi se publica rezultatele cu mare fast in scripturi gen whathifi, stereophile, etc etc, unde cine decarteaza cel mai mult primeste cele mai tari riviuuri. Si apoi gusterii si fazanii sar sa cumpere.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

ca tot va bagarati in haur si haurire, poate imi explica si mie careva de ce astia pe la mine zic ca rhodiu e mai bun, iar unde am lucrat se utiliza iridizarea placilor si suprafetelor din aluminiu, adica ceva cu iridiu si nu era o chestie de bani, ca la preturile practicate se puteau pune si diamante.

Daca va puteti concentra pe coada conectorului nu pe varf ar fi super dragutz.

Cele din prima poza al lui tunetzel sunt si cu sectiune dreptunghiulara si cu doua suruburi. Un linc ar fi bun.

De strivit nu am ce sa strivesc la cabluri, ca sunt  asa, mai plate.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări