mac01 Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Va salut, Acest aparat de masura functioneaza cu doua baterii de 1,5v. Are cineva acest aparat de masura si l-a incercat cu acumulatori de 1,2v? Ma intereseaza daca acest aparat functioneaza si pe acumulatori...daca diferenta de 0,6v intre baterii si acumulatori il afecteaza cumva? Multumesc. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Buna Sunt ceva acumulatori la miva NiZn care au 1,6V Spor Alex Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 18, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) Si acei acumulatori merg incarcati cu un incarcator de NI-MH sau Ni-CD? Cred ca nu....si deja ma complic prea mult....mai trebuie si incarcator...nu stau sa-i incarc la sursa! Are cineva UT 139...merge cu doi acumulatori NI-MH? Editat Ianuarie 18, 2020 de mac01 Link spre comentariu
-Atlas- Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Buna Eu ii incarc cu un incarcator Ni-Ca Cu un aparat foto m-ai tinut de 2 ori mai mult decat acumulatori Ni-Ca de 1,2. Capacitate sensibil egala la ambele tipuri de acumulatori,2500 si 2600 mA. Spor Alex Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Iei o sursa reglabila și vezi care e pragul de low battery și ai aflat raspunsul Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) Și când nu ai aparatul, deoarece e păzit, cum procedezi? @mac01 din păcate nu am acest model dar producătorul spune așa: Low Battery Indications: ≤ 2.5V. E foarte posibil să-ti funcționeze ok până la pe 1.1V (pe celulă) dar asta e doar o presupunere. Ex: la aneng q1 (nu are legătură cu aparatul din subiect) indicatorul de baterie slabă apare la 2.6V însă măsoară corect până la 2.4V dar abia se mai vede ceva pe display. Am văzut că și la 139C există variată cu LCD negativ, foarte vizibil dar din păcate iluminatul trebuie să stea tot timpul on. Varianta cu LCD pozitiv e cam "blamată" pentru contrastul slab. Editat Ianuarie 18, 2020 de Stefan Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 18, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) Multumesc @Stefan Am gasit pe net ca procesorul lui (DTM0660) ar merge pana la 2,4 v dar problema ramane display-ul...cred ca abia se mai vede. Partea electronica de la Ut 139C foloseste acelasi procesor si aceeasi memorie ca la unul dintre aparatele mele de masura (Welleman DVM4100)...numai ca aparatul meu se alimenteaza la 9v si are in interior un stabilizator de 3v. Din acest stabilizator se alimenteaza tot aparatul iar la consumul de 1,5mA tine foarte mult bateria de 9v. Nu costa o avere doua baterii de 1,5v pentru UT139...dar taman atunci cand ai nevoie mai multa de aparat te trezesti ca nu ai baterii....de aceea am intrebat de acumulatori. Iar ca sa cumpar acumulatori NiZn si incarcator...deja ma leg mult la cap fara sa ma doara. Am sa renunt la Ut 139C...il gasisem la un pret ok......am sa caut ceva tot la 9V. Un alt aparat de masura al meu a inceput sa cedeze plasticele, butoanele, carcasa...a imbatranit plasticul si efectiv se sparge, se sfarama ...este foarte vechi si trebuie altul nou in locul lui. Editat Ianuarie 18, 2020 de mac01 Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) UT139C este acest model? https://lygte-info.dk/review/DMMUNI-T UT139C UK.html Editat Ianuarie 18, 2020 de alcon Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Acum 16 minute, mac01 a spus: Nu costa o avere doua baterii de 1,5v pentru UT139...dar taman atunci cand ai nevoie mai multa de aparat te trezesti ca nu ai baterii....de aceea am intrebat de acumulatori. Cu acumulatoare aceasta situatie o sa apara si mai des (au autodescarcarea mai mare decât niste baterii alcaline de calitate si capacitate mai mica). Nu cred ca-i asa de greu sa tii în casa un stoc permanent de câteva baterii. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 18, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Am stoc foarte mare de acumulatori in casa...si de 9v si de 1,2v...am cumparat de la Lidl...si incarcatorul tot de la ei, cel cu afisaj. Cand ma duceam cu doamna la cumparaturi mai luam cate un set de acumulatori...acum am prea multi. Inca ma mai gandesc la UT-139C...am vazut la link-ul indicat de @alcon.....cu bateriile alcaline autonomia este de 1300h de functionare....deci tin foarte mult timp. Inca sunt pe ganduri cu UT 139C...alt aparat ce-mi recomandati...pe Fluke nu dau bani...este mult prea scump avand in vedere ca aceleasi domenii de masura le gasesc si alte aparate mai low cost....parca prea multi bani cer producatorii astia pe Fluke. Nu stiu de ce am impresia ca platim mai mult renumele...! Ceva pana in 500 de lei?! Link spre comentariu
Craciun Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Salut @mac01, Eu am UniT-71E si sunt foarte multumit de el, l-am cumparat cu 800ron de la batronix.com, acum nu-l mai au pe stoc dar il gasesti la alte magazine online. Foarte precis , true RMS , autoscalare si banda mare la masurare AC(100Khz). Succes! Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) De ce nu un Brymen 869s la 1000 de lei ? E foarte bine realizat, e drept mai scump, dar presupun că nu faci colecție de multimetre, iei unul bun și gata Ut71e nu știu cât de bun este, Dave Jones de la eevblog are o părere destul de slabă despre el. Editat Ianuarie 18, 2020 de modoran Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Acum 21 minute, franzm a spus: Cu acumulatoare aceasta situatie o sa apara si mai des (au autodescarcarea mai mare decât niste baterii alcaline de calitate si capacitate mai mica). Nu cred ca-i asa de greu sa tii în casa un stoc permanent de câteva baterii. Exceptia situatiei in care se folosesc acumulatori Eneloop, chiar si dupa 10 ani de la ultima incarcare tot mai au ceva in ei, autodescarcarea e foarte mica. Tensiunea de 1,25V e absolut suficienta, acel aparat de masura cu siguranta are invertor boost(step-up) nu este alimentat direct de la pilele AA...iar tensiunea de 2,5V este suficienta pentru orice invertor, probabil acesta o ridica la 5V sau chiar la 9V. Daca puneti acumulatori de la Lidl si alte caricaturi de supermarket, e normal ca sa obtineti rezultate jalnice, iar acumulatorii Ni-Zn sunt niste prostii antice, cu o capacitate si o durata de viata deloc de dorit. https://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 18, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) M-am uitat la rewiev-uri pe net...acum am deschise o gramada de link-uri pe youtube...m-am uitat si la UT61Esi la UT71E....caut acum si Brymen869. @Spitfire UTC 139 nu are invertor dc-dc in interior...procesorul si memoria se alimenteaza direct la 3v...de alte tensiuni mai mari nu are nevoie aparatul. Tare greu e sa alegi un aparat...! Editat Ianuarie 18, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate