Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini UPS cu acumulatori 18650

zvonacfirst

Postări Recomandate

Acum 5 minute, zvonacfirst a spus:

Alimentatorul alarmei este de 12V, sursa indicata de dvs scoate 13.4V. Legarea se face direct bateria la sursa si sarcina la fel?

Sursele de genul celei pe care v-am recomandat-o au o iesire dedicata pt. conectarea/incarcarea acumulatorului, in afara de iesirea sau iesirile de tensiune/tensiuni  "de lucru".

Curentul pe aceasta iesire este limitat (gasiti in documentatie) iar comutarea pe baterie in caz de defectiune a retelei o face deasemenea sursa.

Alarmele, senzorii, camerele etc.  cu care am lucrat eu nu erau sensibile la o diferenta de tensiune de genul celei la care va referiti insa n-am cum sa emit o judecata universal valabila, ar trebui vazut ce-i acolo in cazul dumneavoastra.

De regula sursele MeanWell au si un semireglabil ce permite reglajul tensiunii de iesire intre anumite limite.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zvonacfirst

13

• informer

12

• cirip

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 7 minute, celtik a spus:

"Let's agree to disagree", presupunand prin absurd ca te-au tinut 5-6 ani, le-ai facut macar un test sa vezi cata capacitate de stocare mai au sau randament? Poti sa cumperi si mama ei de baterie "de la extraterestri" si de "super-brand"...bateria plumb-acid si chimia ei nu permite o exploatare pe termen lung si in orice regim.

Eu zic sa nu dam cu presupusul... va intreb din nou daca aveti o documentatie serioasa in care sa se precizeze ca bateriile PbAcid TREBUIE DESCARCATE din cand in cand la un anumit procent, dupa cum ati afirmat.

Eu retin ca bateriile trebuie INCARCATE din cand in cand atunci cand se pastreaza si nu descarcate la un timp delta t.

So, aveti documentatia sa o citesc sau nu?

Link spre comentariu

Ca si conexiuni:

- leg L - N la 230V iar borna a treia la impamantare

- B vine de la battery si acolo leg bateria la B- si B+?

- de unde alimentez alarma?

ad-55b.jpg

Link spre comentariu

Nu stau sa intru in vreo polemica, desi ma surprinde faptul ca ceri o "documentare serioasa" pentru niste chestiuni deja dovedite stiintific cu privire la regimul de incarcare/descarcare si exploatare al bateriilor pb-acid. Documentatia este acolo pe site-urile de specialitate care produc echipamente de exploatare a energiilor regenerabile spre exemplu. Acolo se afla si echipamentele de stocare a energiei electrice cu documentatia aferenta (acumulatorii AGM si GEL). Modul de exploatare al acestor baterii determina si viata (cicluri de incarcare/descarcare). Cu cat sunt mai bine intretinute ca exploatare si temperatura la stocare (printre care si descarcarea periodica pana la un procent de 20-30-40% in functie de tehnologia acumulatorului) cu atat cresc sansele ca sa se incadreze in numarul de cicluri pentru care au fost proiectate. E chimie pura domnu'...

Ceva rapid: https://www.victronenergy.ro/upload/documents/Datasheet-AGM-Super-Cycle-battery-EN.pdf

P.S.-Sper sa nu-mi ceri acum vreo teza de doctorat sau tratat in care sa gasesti ce doresti tu sa afli ca nu ma apuc sa rasfoiesc tot netul. Mai am si alte treburi de facut.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 4 minute, celtik a spus:

Nu stau sa intru in vreo polemica, desi ma surprinde faptul ca ceri o "documentare serioasa" pentru niste chestiuni deja dovedite stiintific cu privire la regimul de incarcare/descarcare si exploatare al bateriilor pb-acid. Documentatia este acolo pe site-urile de specialitate care produc echipamente de exploatare a energiilor regenerabile spre exemplu. Acolo se afla si echipamentele de stocare a energiei electrice cu documentatia aferenta (acumulatorii AGM si GEL). Modul de exploatare al acestor baterii determina si viata (cicluri de incarcare/descarcare). Cu cat sunt mai bine intretinute ca exploatare si temperatura la stocare (printre care si descarcarea periodica pana la un procent de 20-30-40% in functie de tehnologia acumulatorului) cu atat cresc sansele ca sa se incadreze in numarul de cicluri pentru care au fost proiectate. E chimie pura domnu'...

Fituica aia nu contine nimic referitor la descarcarea periodica a bateriilor pt. o pastrare corespunzatoare, cu atat mai putin realitati "dovedite stiintific".

Nici eu n-am timp de pierdut, consider ca faceti afirmatii fara suport si cu asta am terminat "polemica".

Link spre comentariu
Acum 20 minute, informer a spus:

Gasiti si documentatia sursei la link-ul indicat..

Multumesc.

Am deschis acel link si am citit dar nu eram lamurit cu inscrisurile de la pinii 4 si 7 din tabelul aflat in poza postata de dvs. COM apare si la 4 si la 7.

Dupa ce masor consumurile camerei si alarmei revin pentru a va ruga sa ma sfatuiti ce acumulatori sa iau.

Link spre comentariu

Daca optati sa alimentati si camera din aceeasi sursa puteti gasi o varianta (o folosesc si eu...) ce scoate 2 tensiuni, una de 12V si una de 5V, ambele "back-up-uite" din acumulator.

ADD-55A

Editat de informer
Link spre comentariu
Acum 1 minut, zvonacfirst a spus:

Credeti ca este ok?

Eu zic ca da....

Daca spuneti ca alimentatorul camerei este de 5V/1A ii clar ca va incadrati.

Nu stiu cat o fi consumand alarma dar ma gandesc ca nu mai mult decat ofera sursa pe 12V....

Link spre comentariu

Alimentatorul camerei este de 5V 1A iar al alarmei este de 12V 1A.

Alarma cu acumulatorul de backup original de 800mAh functiona cam 3 ore cand era noua.

Link spre comentariu
Acum 18 minute, zvonacfirst a spus:

Alimentatorul camerei este de 5V 1A iar al alarmei este de 12V 1A.

Alarma cu acumulatorul de backup original de 800mAh functiona cam 3 ore cand era noua.

Pai atunci "stati bine". :) 

MeanWell sunt surse f. bune (dupa mine) insa nu-s din categoria "super top" asa ca supradimensionarea nu strica... ;) 

Acumulator puteti pune unul de 7-10Ah, tipul folosit in UPS-uri daca va satisface autonomia... puteti pune si unul mai mare doar ca timpul de incarcare dupa o pana de curent prelungita poate fi destul de mare. Acu` dumneavoastra stiti mai bine pt. ce "vitregii" va pregatiti... :) .

L.E. Aici in atelier am un sistem cu linux + senzori + ... alimentate dintr-o sursa PSC-160A, tot d-asta cu backup si acumulatoru` de mai jos, sub masa. :) 

Merge non stop de cand m-am mutat adica de vreo 2 ani si ceva, timp in care printre intreruperile "uzuale" am avut si vreo 2 de 12h cand au schimbat astia nu stiu ce transformator prin zona.

image.thumb.png.8f326033b6ece805e615ce4aae6c0412.png

Editat de informer
Link spre comentariu

Nu sunt vitregiile cele care ma determina sa apelez la asemenea "nebuneli obsesive" - curentul pica  de 1-2 ori pe an - dar sunt destul de mult plecat de acasa si cum sunt destul de multi "vizitatori nepoftiti" care circula liberi pe strazi...

De fapt tot un fel de "vitregii" sunt si astia. Si, asa cum am scris, orice neavenit dintr-asta care are un pic de minte, scoate mai intai siguranta ca sa elimine alarme, camere si alte alea si, stiind ca au si acumulatori de backup, asteapta cateva ore dupa care se pofteste inauntru.

Nu am eu obsesii gratuite, dar se mai discuta prin targ una-alta... Si zic sa nu stau cu mana in san si dupa aia sa caut tesla. Am deja alarma si camera, vreau doar sa le prelungesc durata de functionare in caz de...

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

As vrea sa comand acumulatorul si l-am gasit pe cel din poza, 12V 20Ah plumb-gel, la un pret bun.

Credeti ca sursa Mean Well ADD-55A ar face fata la incarcarea lui livrand doar 0.23A?

Dupa calculele mele o incarcare de la gol la full ar dura cateva zile, probabil 4-5 zile. Nu ar fi o problema, nu am intreruperi de energie asa de dese, dar nu ar avea de suferit acumulatorul fiind incarcat cu amperaj mic atat de mult timp? 

In exemplu oferit de @informer sursa utilizata livreaza 4A.

acumulator-vipow-gel-plumb-12v-20ah.jpg

Link spre comentariu

Din ceea ce stiu eu niciodata un acumulator nu are de suferit din cauza curentului de incarcare prea MIC... din contra, este chiar benefic (tot din ce stiu eu...) ca un acumulator sa fie incarcat la curent mai mic decat ar suporta, daca durata de incarcare completa nu este o problema.

In rest, pt. un incarcator care nu depaseste tensiunea admisa la bornele acumulatorului PbAcid odata ce acesta este incarcat complet, nu vad sa fie o problema.

Parerea mea....

Editat de informer
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări