Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecran LCD zgariat adinc

Livs

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costica Tv

5

• Livs

4

• validae

2

• Den

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Era un soi de carioca pentru reparat zgârieturi auto, poate nu strică să  încerci, dar numai după ce faci test pe alt ecran distrus.Ideea e să se preia puţin din pereţii zgârieturii printr-un solvent uşor şi să se depună în şanţ, pentru a atenua refracţia ce o face vizibilă....

Link spre comentariu
1 hour ago, validae said:

Era un soi de carioca pentru reparat zgârieturi auto, poate nu strică să  încerci, dar numai după ce faci test pe alt ecran distrus.Ideea e să se preia puţin din pereţii zgârieturii printr-un solvent uşor şi să se depună în şanţ, pentru a atenua refracţia ce o face vizibilă....

Sa incerce ca nu are nimic de pierdut, dar nu prea cred...ecranul nu are vopsea.....

https://www.emag.ro/creion-corector-epicauto-pentru-zgarieturi-marker-universal-scratch-remover-mzuin/pd/DSKBNRBBM/?X-Search-Id=563491d4c6ce7b65c17c&X-Product-Id=45534109&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Metoda rapida e cu vaselina siliconica transparenta.In functionare nu se mai vede,problema e cand e stins tv-ul,depinde de orientare si iluminare camera.Cel putin nu afecteaza cu nimic.Eu am luat de la faramacie un tubulet mic,dar e ceva timp de atunci si chiar nu stiu ce vaselina e.Cu creion corector/solutii polish plastic trebuie neaparat testat inainte...

http://www.farmaciasomesan.ro/produs/vaselina/

Editat de Den
Link spre comentariu

Multumesc pentru sugestii. Imi pare ca adincimea e destul de mare, se simte la unghie. E posibil sa fie afectat panelul?

Ce e afectat de fapt, de se vede permanent alb?

Nu stiu daca ma exprim corect, sunt afectati pixelii?

O poza mai de aproape. PAre ca in zgarietura nu se aprind corect punctele.

IMG_0436.jpg

Editat de Livs
Link spre comentariu

Nu e musai afectat panelul, fiindcă e acoperit cu o peliculă destul de groasă de plastic de protecţie.Aceea e zgâriată de fapt, panelul fiind din sticlă subţire s-ar fi spart mai degrabă...

Link spre comentariu
1 hour ago, Dixon said:

Ai zgariat filtru de polarizare. Nu exista alta solutie, trebuie inlocuit.

Exact !

Aici se vede cum se executa operatiunea 

Aici se vede pretul colosal al unei folii pentru un display de 55 inch, cu bani astia cumperi alt tv, oricum daca e zgariata si sticla cred ca degeaba se schimba filtru de polarizare.....

https://www.aliexpress.com/item/32999457953.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2918124axvdKlg&algo_pvid=8d036b5f-021f-4d59-8d4e-3103b0331bc9&algo_expid=8d036b5f-021f-4d59-8d4e-3103b0331bc9-0&btsid=f314d377-c6c8-4416-8353-f9cf94fd7485&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
1 hour ago, validae said:

Nu e musai afectat panelul, fiindcă e acoperit cu o peliculă destul de groasă de plastic de protecţie.Aceea e zgâriată de fapt, panelul fiind din sticlă subţire s-ar fi spart mai degrabă...

Nu se sparge, filtru de polarizare impiedica acest lucru la zgarieturi, cand e lovit sau apasat mai tare se crapa, asta fiind alta situatie.

Link spre comentariu
6 hours ago, Livs said:

Bucuria de a repara TV-ul  (LG 55LB870V) a durat cam 5 min, am zgariat ecranul relativ rau.

Mai pot repara cumva?

IMG_0435.jpg

Cum si cu ce ai zgariat ecranul asa in halul ala?, te intreb ca am in magazie vre-o 4 tv-uri cu ecran crapat si la o adica o sa zgari adanc unul din ele, dupa care o sa jupoi folia de polarizare si sa vad daca a ajuns pana la sticla, daca stam sa gandim logic, chiar daca zgarietura a trecut de folie si a ajuns la sticla, pe doamna sticla o poate zgaria doar un obiect mai dur decat ea, adica cum ar fi diamantul de taiat geamuri....maine o sa fac un experiment sa vedem ce si cum..:rade:

Tin minte ca am avut acum 7-8 ani o plasma Philips cu diagonala mare si era zgariat ecranul facut varza, m-am chinuit vre-o 3-4 ore pana am jupuit folia si curatat adezivul ramas pe sticla.....,asa l-am vandut, pentru ca imaginea era perfecta si fara acea folie de protectie pe care am eliminat-o.

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Mi-a alunecat tv-ul cind plecam de la atelier. In mina aveam placa de baza veche si probabil cu o muchie sau colt am comis-o.

O sa-l pun la loc pe perete si string bani de altul. Imi pare rau de el ca era 3D si nu se mai fac.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări