crexy Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 salutam un prieten la tara care vrea sasi bage internet de la telefonul fix, cum trebuie sa faca ? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 Suna la romtelecom. http://www.clicknet.ro/ Link spre comentariu
crexy Postat Septembrie 7, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2007 eu ma refeream ce conexiuni se fac. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 eu ma refeream ce conexiuni se fac.Pai iti trebuie un modem (ADSL sau dial-up, depinde pentru ce optezi). Modemul poate fi intern sau extern.Conexiuni: un fir de telefon care intra in modem, iar dupa caz, daca ai modem extern mai exista un fir (serial/USB/Ethernet) care pleaca din modem pana la PC. Link spre comentariu
crexy Postat Septembrie 7, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2007 dar fara modem nu pot?adica din telefon sa intru in pc direct ? Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 La ce ai putea conecta linia telefonica daca nu la modem? Ai vre-un alt loc in calculator unde poate intra o mufa de la telefon?... :a: Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 Ai vre-un alt loc in calculator unde poate intra o mufa de la telefon?... :a:Blind, nu testa imaginatia oamenilor, am vazut multe la viata mea, si inca sunt tanar :smt003 crexy, iti trebuie neaparat modem. Firul acela pe care vrei tu sa-l infigi "direct" in PC se conecteaza defapt la un modem intern.PS: daca optezi pentru dial-up , modemurile interne nu sunt foarte scumpe. Iti pot oferi eu unul s-h cu corectie hardware la 15 lei :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 La ce ai putea conecta linia telefonica daca nu la modem? Ai vre-un alt loc in calculator unde poate intra o mufa de la telefon?... :a:Mufa de telefon intra in cea de retea. Asa si trebuie, a fost proiectata special ca sa intre, si numai pe mijlocul mufei mama de retea! :banghead: Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Mufa de telefon intra in cea de retea. Asa si trebuie, a fost proiectata special ca sa intre, si numai pe mijlocul mufei mama de retea! :banghead:Uneori e nevoie si de citeva scobitori ca sa stea bine infipta mufa. :smt003 Link spre comentariu
Craciun Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 2 standarde : Retea PC -> mufe RJ45 Telefonie -> mufe RJ 11 , RJ 12 NO COMMENT Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Asa este, dar mufa tata de la telefon intra in mufa mama de la retea. Firele din mijloc de la retea sunt pentru telefon. Doar restul perechilor, cele de pe margine, sunt pentru retea :smt006 Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Daca nu sunt prea curios, cum se poate sa intre acele tablite (sarme) de la mufa placii de retea in canalele mult mai mici ale unei mufe de telefon? Am testat si eu mai demult chestia asta, sa vad daca intra, intr-adevar intra, insa nu face nimic contact...(electric)Anyway, concluzia este ca pentru a te conecta prin dial-up ai nevoie de un modem. End. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Asa este, dar mufa tata de la telefon intra in mufa mama de la retea. Firele din mijloc de la retea sunt pentru telefon. Doar restul perechilor, cele de pe margine, sunt pentru retea :smt006Pentru ehethernet se folosesc pinii : 1,2,3 si 4 de la mufa RJ45 (pentru conexiuni de Gb/s se folosesc toti pinii) Este adevarat ca unele laptopuri se folosesc de mufa RJ45 pentru conexiunea dial-up (dar se foloseste un mic adaptor, nu stiu exact ce pini sunt folositi acolo... :smt017 ) Link spre comentariu
one Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Asa este, dar mufa tata de la telefon intra in mufa mama de la retea. Firele din mijloc de la retea sunt pentru telefon. Doar restul perechilor, cele de pe margine, sunt pentru retea :smt006Crede-ma ca si eu am reusit odata sa conectez monitorul la portul serial. A fost nevoie de putina forta dar am reusit. Mai greu a fost mai tarziu cand a trebuit sa indrept pinii mufei de la cablul monitorului.Cu cateva scobitori se poate fixa si jack-ul microfonului in priza de 220V.In primul rand la telefon sunt conectate firele din mijloc, 2 si 3. La mufa placii de retea sunt 2 circuite de curent, 1 cu 2 si 3 cu 6.Oricum vei introduce o mufa de telefon intr-o mufa de port UTP nu stiu cum vei reusi sa conectezi 2 fire la 4 fire.Nu mai spun de protocol de comunicatie, etc.Chiar daca ar fi sa conectezi firele 4 si 5 de la UTP cu 2si 3 de la telefon, oare mufa de la telefon este o fractiune din cea de UTP? Te asigur ca nu. Pe marginea mufei sunt doua zone destul de groase care folosesc la fixarea longitudinala a mufei tata in conectorul mama.Sunt si sisteme de telefonie care folosesc pinii 1si4 de la mufa RJ11.Cred ca ai facut misto.smt005 :smt005 :smt005 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum