Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit digitala defectă

Ion Cucu

Postări Recomandate

Am o statie de lipit Workzone  wws_sst60  si nu mai afisaza pe display.Are un integrat ce nu e inscriptionat,  cred ca e  uncontroler cu 16 pini.Nu am schema  statiei, ma puteti ajuta ?

Editat de validae
Mai pune şi majuscule, semne de punctuaţie....
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ion Cucu

7

• validae

3

• nico_2010

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am observat că mai aveaţi încă două conturi (Cucu Ion şi Cucu Ionnnn) dar de pe care nu aţi postat deloc, ce faceţi, vă creaţi cîte un cont de cât ori intraţi pe un forum ???

Staţia s-a defectat singură, sau după vreo căzătură, sau intervenţie în interior ? Aţi măsurat ceva tensiuni pe alimentare ? Poză clară cu placa electronică se poate ?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Am observat că mai aveaţi încă două conturi (Cucu Ion şi Cucu Ionnnn) dar de pe care nu aţi postat deloc, ce faceţi, vă creaţi cîte un cont de cât ori intraţi pe un forum ???

Staţia s-a defectat singură, sau după vreo căzătură, sau intervenţie în interior ? Aţi măsurat ceva tensiuni pe alimentare ? Poză clară cu placa electronică se poate ?

Nu am mai multe conturi, dar am incercat prima oara si nu m-a lasat sa il accesez si am fost nevoit sa il fac si pe al doilea. 

Statia mea are 3 circuite integrate hbs1621d, lm358, iar al treilea integrat are 16 pini dar nu e inscriptionat. Am apelat la cunostintele dumneavoastra ptr a afla mai multe detalii despre aceasta statie. Display-ul numai afiseaza dupa ce, din greseala am facut un scurt.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, validae a spus:

20200116_103307[1].jpg

Link spre comentariu

Poate fi orice uC (Atmel, PIC, STM8, inclusiv unul mai ... exotic, cum ar fi CH551G). Cata vreme nu exista marcaj nu poti stabili ce componenta este.

HBS1621d este driverul pentru LCD (echivalent HT1621), LM358 este amplificator operational.

Editat de nico_2010
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ion Cucu a spus:

Nu am mai multe conturi, dar am incercat prima oara si nu m-a lasat sa il accesez si am fost nevoit sa il fac si pe al doilea. 

Statia mea are 3 circuite integrate hbs1621d, lm358, iar al treilea integrat are 16 pini dar nu e inscriptionat. Am apelat la cunostintele dumneavoastra ptr a afla mai multe detalii despre aceasta statie. Display-ul numai afiseaza dupa ce, din greseala am facut un scurt.

Link spre comentariu

Nu e neapărat procesorul sau controllerul ars, poate fi şi o simplă rezistenţă sau siguranţă SMD întreruptă pe alimentare.Trebuie măsurat dacă vine alimentare 3V sau 5V pe integrate şi dacă nu vine, trebuie urmărit traseul V+ şi văzut ce e întrerupt.Dacă însă vine alimentare peste tot şi totuşi nu funcţionează nimic, putem specula pe tema defectării controllerului sau a unui integrat oarecare...

Link spre comentariu
Acum 23 ore, Ion Cucu a spus:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări