Ion Cucu Postat Ianuarie 15, 2020 Partajează Postat Ianuarie 15, 2020 (editat) Am o statie de lipit Workzone wws_sst60 si nu mai afisaza pe display.Are un integrat ce nu e inscriptionat, cred ca e uncontroler cu 16 pini.Nu am schema statiei, ma puteti ajuta ? Editat Ianuarie 16, 2020 de validae Mai pune şi majuscule, semne de punctuaţie.... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 16, 2020 Partajează Postat Ianuarie 16, 2020 Am observat că mai aveaţi încă două conturi (Cucu Ion şi Cucu Ionnnn) dar de pe care nu aţi postat deloc, ce faceţi, vă creaţi cîte un cont de cât ori intraţi pe un forum ??? Staţia s-a defectat singură, sau după vreo căzătură, sau intervenţie în interior ? Aţi măsurat ceva tensiuni pe alimentare ? Poză clară cu placa electronică se poate ? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 16, 2020 Partajează Postat Ianuarie 16, 2020 Subiectul nu are nicio legatura cu Arduino. Va fi mutat la sectiunea "Idei si sfaturi". Link spre comentariu
Ion Cucu Postat Ianuarie 16, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2020 Acum 3 ore, validae a spus: Am observat că mai aveaţi încă două conturi (Cucu Ion şi Cucu Ionnnn) dar de pe care nu aţi postat deloc, ce faceţi, vă creaţi cîte un cont de cât ori intraţi pe un forum ??? Staţia s-a defectat singură, sau după vreo căzătură, sau intervenţie în interior ? Aţi măsurat ceva tensiuni pe alimentare ? Poză clară cu placa electronică se poate ? Nu am mai multe conturi, dar am incercat prima oara si nu m-a lasat sa il accesez si am fost nevoit sa il fac si pe al doilea. Statia mea are 3 circuite integrate hbs1621d, lm358, iar al treilea integrat are 16 pini dar nu e inscriptionat. Am apelat la cunostintele dumneavoastra ptr a afla mai multe detalii despre aceasta statie. Display-ul numai afiseaza dupa ce, din greseala am facut un scurt. Link spre comentariu
Ion Cucu Postat Ianuarie 16, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2020 Acum 4 ore, validae a spus: Am observat că mai aveaţi încă două conturi (Cucu Ion şi Cucu Ionnnn) dar de pe care nu aţi postat deloc, ce faceţi, vă creaţi cîte un cont de cât ori intraţi pe un forum ??? Staţia s-a defectat singură, sau după vreo căzătură, sau intervenţie în interior ? Aţi măsurat ceva tensiuni pe alimentare ? Poză clară cu placa electronică se poate ? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 16, 2020 Partajează Postat Ianuarie 16, 2020 (editat) Poate fi orice uC (Atmel, PIC, STM8, inclusiv unul mai ... exotic, cum ar fi CH551G). Cata vreme nu exista marcaj nu poti stabili ce componenta este. HBS1621d este driverul pentru LCD (echivalent HT1621), LM358 este amplificator operational. Editat Ianuarie 16, 2020 de nico_2010 Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 16, 2020 Partajează Postat Ianuarie 16, 2020 Chiar daca afli ce procesor este tot iti trebuie softul din el, daca il inlocuiesti si gata nu ai facut absolut nimic. Link spre comentariu
Ion Cucu Postat Ianuarie 16, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2020 1 oră în urmă, Ion Cucu a spus: Nu am mai multe conturi, dar am incercat prima oara si nu m-a lasat sa il accesez si am fost nevoit sa il fac si pe al doilea. Statia mea are 3 circuite integrate hbs1621d, lm358, iar al treilea integrat are 16 pini dar nu e inscriptionat. Am apelat la cunostintele dumneavoastra ptr a afla mai multe detalii despre aceasta statie. Display-ul numai afiseaza dupa ce, din greseala am facut un scurt. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 16, 2020 Partajează Postat Ianuarie 16, 2020 Nu e neapărat procesorul sau controllerul ars, poate fi şi o simplă rezistenţă sau siguranţă SMD întreruptă pe alimentare.Trebuie măsurat dacă vine alimentare 3V sau 5V pe integrate şi dacă nu vine, trebuie urmărit traseul V+ şi văzut ce e întrerupt.Dacă însă vine alimentare peste tot şi totuşi nu funcţionează nimic, putem specula pe tema defectării controllerului sau a unui integrat oarecare... Link spre comentariu
Ion Cucu Postat Ianuarie 16, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2020 alimentarea pe integrate e de 1,5v. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 16, 2020 Partajează Postat Ianuarie 16, 2020 Cam puţin, chiar şi pentru microcontrollere... Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 (editat) https://www.hotukdeals.com/deals/digital-soldering-station-48w-1799-lidl-parkside-3-year-warranty-2807197 este acelasi model verifica mizeriaia de tranzistor , firu alb si negru sunt senzoru de temperatura ,VEZI CA NU ARE SEPARATIE GALVANICA tranzistoru este SC946 Editat Ianuarie 17, 2020 de kinderu56 Link spre comentariu
Ion Cucu Postat Ianuarie 17, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Acum 23 ore, Ion Cucu a spus: Nu am mai multe conturi, dar am incercat prima oara si nu m-a lasat sa il accesez si am fost nevoit sa il fac si pe al doilea. Statia mea are 3 circuite integrate hbs1621d, lm358, iar al treilea integrat are 16 pini dar nu e inscriptionat. Am apelat la cunostintele dumneavoastra ptr a afla mai multe detalii despre aceasta statie. Display-ul numai afiseaza dupa ce, din greseala am facut un scurt. Link spre comentariu
Ion Cucu Postat Ianuarie 17, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 (editat) va multumesc tuturor,dar renunt pentru ca nu gasesc schema electronica si nici circuitele integrate. Editat Ianuarie 17, 2020 de Ion Cucu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum