Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Smart Multimeter

vergil

Postări Recomandate

Un rezumat in limba romana ?? Daca se poate , si pe scurt .

A se masura o capacitate in maini nu mi se pare corect , asta din ce am vazut , ca de inteles nu am inteles nimic .

Link spre comentariu
2 hours ago, dan-a2 said:

Daca se face un grup  as dori si eu unul  !!

Nu ma pricep sa comand si nu am nici carduri  !

In grup nu merita ca se depaseste o valoare si trebuie platit TVA si Vama......

Am vazut o varianta ceva mai scumpa ,are si osciloscop incorporat......

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Salut,

La caracteristicile de pe bangood.com ale lui MT99( https://www.banggood.com/Upgraded-MUSTOOL-MT99-True-RMS-9999-Counts-Digital-Multimeter-Ultra-large-EBTN-LCD-Screen-3-Line-Display-Fully-Auto-Range-Smart-DMM-p-1506672.html?rmmds=buy&cur_warehouse=USA  nu inteleg ce vrea sa zica cu DC min input 0,5V si AC min input 1V. Adica sub valorile astea ale tensiunii de intrare nu masoara?

Poate un coleg care are deja aparatul sa ne lamureasca.

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu
Acum 12 ore, Aw Genetix a spus:

daca vrei sa-ti comanzi, pun si eu la transport si vreau si eu unul. (0786.607.466)

nu ca mi-ar mai trebuii, dar imi place ca jucarie :))

pun pariu ca ar face furori sa aduci pe OLX la vanzare :)

Exista pe OLX dar nu cred ca face furori, desigur nu va asteptati la acelasi pret ca cel din china.

@Усилитель te referi la MT8206 ? Pretul real al respectivului multimetru este de 100 lei (cu cat l-am vandut eu) nu cu cat e pe OLX sau in china.

Faptul ca eu am dat mult mai mult pe el se numeste: "e prost ala care da nu ala care cere".

Editat de Stefan
Link spre comentariu

In filmuletul pus de mine se vede acest aspect mentionat de @Craciun . Sub 0.5V DC nu masoara corect. Si poate corect e gresit spus, cu erori grosolane.

Incepand cu minutul 13:30

Editat de vijelie02
Link spre comentariu

Păi se specifică clar în instrucţiuni şi chiar pe masca aparatului (la cel pe care-l am eu) că nu măsoară sub tensiunea de 0,5-0,6V fiindcă altfel nu ar putea detecta în modul automat joncţiunile semiconductoare.Dar nu mi se pare ceva aşa grav pentru un aparat destinat unor măsurători uzuale, nu pentru măsurători precise de laborator....deci iese din calcul măsurarea polarizării joncţiunilor tranzistorilor, dar măsoară foarte bine rezistenţe, condensatori şi tensiunile peste pragul minim de 0,6V

Există însă şi aparate de acest gen (cu autoscalare şi autodetecţie) care măsoară şi tensiunie de la zero, dar în schimb nu au domeniul de testare diode, care e incompatibil ca principiu cu funcţia de autoscalare automată...

Editat de validae
Link spre comentariu

@Validae , dar ce e asa special ca detecteaza automat domeniul ?

Eu cred ca orice electronist stie ce vrea sa masoare si poate pune pe un domeniu din comutator.

Eu cred ca un aparat bun trebuie sa fie precis, sa aiba protectii, game de masura variate, true RMS  si un pret decent , restul sunt brizbrizuri care iau ochii la necunoscatori.

Editat de Craciun
Link spre comentariu

@CraciunPe mine m-a atras în special lipsa totală a unui comutator mecanic de game, piesă care e o sursă de erori mai ales pe deomeniul de rezistenţe mici.Nu autoscalarea în sine mă atrage, fiindcă un aparat cu autoscalare e mai lent decât unul clasic.Sunt convins că un multimetru clasic Fluke e la fel de bun şi după mulţi ani de butonare a comutatorului,  dar eu nu-mi permit să dau banii ăia pe un Fluke....iar aparate oricum am mai multe, şi fiecare e utilizat în domeniul în care e mai bun.Am un ,,clampmetru ,, Beha CHB37 care poate măsura pe cleşte şi curenţi continui până la 1000A, plus că-i TRUE RMS şi îl folosesc mai mult acolo unde forma semnalului alternativ e puternic distorsionată şi la curenţi mari.Pentru măsurători mai de precizie am un Axiomet 160P cu touch capacitiv, măsoară foarte precis şi de asemenea nu are comutator mecanic.Iar pentru măsurători zilnice de rezistenţe, condensatori şi tensiuni peste 0,6V folosesc chinezăria asta cu autodetecţie.

@Усилитель ....ăla nu-i osciloscop, ci ,,scopemeter,, sau oscilometru...adică vezi o formă a semnalului, dar nu ai grilă reticulară ca să-i compari mărimile semnalului vizualizat.O jucărie mai arătoasă.Dar există şi osciloscoape portabile care sunt chiar bunicele până pe la 20MHz, pe la 100-150$.Chiar intenţionez să-mi iau unul, că mă scapă de grija separării fazei la sursele în comutaţie...https://www.aliexpress.com/item/32809488084.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.79124e20szRfaZ&algo_pvid=c40b306d-73ba-4561-9310-ac082f562e64&algo_expid=c40b306d-73ba-4561-9310-ac082f562e64-40&btsid=a55dba6f-ca82-49d5-8034-2839d6345905&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_7,searchweb201603_53

sau ăsta

https://www.aliexpress.com/item/33021370646.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5ed9189fsBwEk7&algo_pvid=e5789823-c683-43ce-b172-ffdea75962dd&algo_expid=e5789823-c683-43ce-b172-ffdea75962dd-7&btsid=18c3aee8-850e-4b98-b0a3-4a1da22db276&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_8,searchweb201603_55

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări