Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD THOMSON 26HR3022

Traian M

Postări Recomandate

Buna seara. Sursa= 08-PWL32BE-PW300AA,  mainboard=40-LD5335-MAD2XG. Televizorul din titlu are un defect ciudatel  in sensul ca pleaca din stand-by apare imaginea functioneaza cateva secunde ,alteori chiar pana la cateva  minute dupa care intra in stan-by. Daca scot antena din mufa selectorului  tv-ul  functioneaza fara probleme nu se mai inchide cum cuplez cablu de antena face iar figuri, la fel face si daca conectez un receiver pe av.   Am observat ca ,cu cat se incalzeste  functioneaza mai mult timp  pana sa intre in stand-by. In sursa am gasit un condesator umflat pe tensiunea de 5v stb. ,l-am schimbat dar fara rezolvare . Daca incalzesc placa de baza in zona procesorului acesta functioneaza un timp mai mare. In functionare  sunt prezente tensiunile: 3,3v:  4,9v:   11,8v si 24.22v .Ajutati ma cu o parere.

Editat de Traian M
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Traian M

4

• Costica Tv

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 55 minute, Costica Tv a spus:

Scoate capacul de tabla si fa reflow la procesor daca e pe bile.

s-l1600.jpg

Am scos capacul  dar vad ca nu e tip bga

Screenshot_20200115_204821.jpg

Editat de Traian M
Link spre comentariu

Verifica/schimba c-urile la regulatoarele liniare de pe main, in special c-urile pe iesire, fa si testul cu feonul de par pe condesatori si vezi daca mai se opreste asa repede.

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 13 minute, Costica Tv a spus:

Verifica/schimba c-urile la regulatoarele liniare de pe main, in special c-urile pe iesire, fa si testul cu feonul de par pe condesatori si vezi daca mai se opreste asa repede.

O să verific mâine și va țin la curent. Mulțumesc d-nul Costică. O seara bună. 

Link spre comentariu
Acum 18 ore, Traian M a spus:

O să verific mâine și va țin la curent. Mulțumesc d-nul Costică. O seara bună. 

Rezolvat prin schimbare condesatori din zona procesorului exact asa cum mi-a sugerat d-nul Costică tv. Mulțumesc 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări