adrian_pic Postat Ianuarie 20, 2020 Partajează Postat Ianuarie 20, 2020 Acum 2 ore, popa marius a spus: Atunci bobinajul bifilar nu a fost facut corect, inceputul si sfarsitul celor doua conductoare trebuiesc scoase riguros in aceleasi locuri iar punctul de conectare a lor in serie trebui sa fie exact in conexiunea de tip stea , firele ce ajung la soclu trebuiesc rasucite strans si in felul acesta vei scapa de brum Petra nu cred ca bobineaza bifilar cum ai spus tu mai sus. Nu cred ca au cu ce sa bobineze bifilar. Ar iesi niste trafuri pt PP de sta mantza in coada. Deci tot bobinarea in regim DIY e solutia. Torsadarea firelor pt filament trebuie sa contina 5 rasuciri pe 25mm. Rar am vazut asa ceva . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2020 Partajează Postat Ianuarie 20, 2020 Am alimentat in c.a. mai multe amplificatoare decat in c.c. si fara exceptie cu o executie tehnica corecta nu am avut niciodata problema cu brumul pe de alta parte un preamplificator cu doua tuburi 4p1l alimentate in c.c. facut cam prin anii 70' cu o punte de diode cu germaniu si condensator de 1500 uF functioneaza si acum dupa schimbarea condensatorului, lucru cea ce ma face sa nu cred in necesitatea schimbarii periodice a polaritatii Link spre comentariu
vlad1980 Postat Ianuarie 20, 2020 Partajează Postat Ianuarie 20, 2020 Din experienta mea modesta....la 6B4G poti sa ii faci si slujbe ca nu scoti brumul deifnitiv daca ai filamente in AC. Este un tub foarte pretentios la alimentarea filamentelor. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 21, 2020 Partajează Postat Ianuarie 21, 2020 Acum 10 ore, popa marius a spus: un preamplificator cu doua tuburi 4p1l alimentate in c.c. facut cam prin anii 70' cu o punte de diode cu germaniu si condensator de 1500 uF functioneaza si acum dupa schimbarea condensatorului, lucru cea ce ma face sa nu cred in necesitatea schimbarii periodice a polaritatii Lampile din preu au o durata de viata mult mai mare fata de lampile finale. Cate lampi finale schimbi pana ajungi sa inlocuiesti lampile din preu sau din driver? 1 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 21, 2020 Partajează Postat Ianuarie 21, 2020 Acum 9 ore, vlad1980 a spus: Din experienta mea modesta....la 6B4G poti sa ii faci si slujbe ca nu scoti brumul deifnitiv daca ai filamente in AC. Este un tub foarte pretentios la alimentarea filamentelor. Daca ai folosit traf de alimentare de la Petra nu aveai cum sa scoti brumul. popa marius a scris clar ca trebui bobinaj bifilar si la Petra nu bobineaza Bifilar iar in regim DIY nu-i asa simplu. El are pe cineva care ii bobineaza trafurile cum vrea el si de aceea n-are probleme cu alimentarea filamentelor in CA. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2020 Partajează Postat Ianuarie 21, 2020 Ce e aia : " Atunci când încălzirea catodului se face în DC densitatea canalului de conducție( e- ) este mai mare permanent către un capăt catod " ??? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2020 Partajează Postat Ianuarie 21, 2020 1 oră în urmă, Gedd135 a spus: Ce e aia : " Atunci când încălzirea catodului se face în DC densitatea canalului de conducție( e- ) este mai mare permanent către un capăt catod " ??? O perla a lui nea Vali, de la Ploiesti. Parca e prima data cand inventeaza termeni noi. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 21, 2020 Partajează Postat Ianuarie 21, 2020 Eu cred ca si cei de la Petra pot bobina bifiliar dar nu vor sa se complice. Poate ar trebui discutat direct cu ei exact ceea ce vrei si aproape sigur se poate face si o bobinare bifiliara. Nu stiu daca au cum si sa torsadeze firele dar cu fire netorsadate ar putea. Problema este ca le trebuie doua bobine cu sirma de pe care sa incarce masina de bobinat ca sa poata face bobinarea bifiliara. Cind am fost acolo si am vorbit cu ei erau dispusi sa-mi faca si bobine cu miez cu intrefier. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 21, 2020 Partajează Postat Ianuarie 21, 2020 (editat) Acum 16 ore, adrian_pic a spus: Daca ai folosit traf de alimentare de la Petra nu aveai cum sa scoti brumul. popa marius a scris clar ca trebui bobinaj bifilar si la Petra nu bobineaza Bifilar iar in regim DIY nu-i asa simplu. El are pe cineva care ii bobineaza trafurile cum vrea el si de aceea n-are probleme cu alimentarea filamentelor in CA. În general Petra bobinează înfășurarea pentru filamente la exteriorul transformatorului , cu dibăcie se poate bobina manual , înfășurarea pentru filamente are puține spire , partea cea mai grea este să întinzi sârma si să o strangi bine pe tor .Eu cu dibăcie am reușit să trag o înfășurare de 2x2,5V in loc de una de 6,3V , pentru un tun 5Ț3C . Editat Ianuarie 21, 2020 de viobio Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 Acum 7 ore, Faust2018 a spus: cu dibăcie se poate bobina manual , înfășurarea pentru filamente are puține spire , partea cea mai grea este să întinzi sârma si să o strangi bine pe tor .Eu cu dibăcie am reușit să trag o înfășurare de 2x2,5V in loc de una de 6,3V , pentru un tun 5Ț3C . Eu o singura data am dat jos spire din cele existente la un traf toroidal pentru a micsora tensiunea din secundar si ... a inceput sa bazaie traful. Cei drept era si groasa sarma (6A avea in secundar). Poate daca firul este mai subtire (nu trebuie asa multi amperi la filament) se poate totusi intinde sa nu bazaie. Oricum se pot bobina mai multe infasurari ca sa se foloseasca sarma mai subtire. Totusi cred ca este mult mai comod de lucrat cu tole E+I. Se mai gasesc si capace pentru a fi ecranant in final. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 (editat) Acum 9 ore, sesebe a spus: Eu cred ca si cei de la Petra pot bobina bifiliar dar nu vor sa se complice. Poate ar trebui discutat direct cu ei exact ceea ce vrei si aproape sigur se poate face si o bobinare bifiliara. Nu stiu daca au cum si sa torsadeze firele dar cu fire netorsadate ar putea. Problema este ca le trebuie doua bobine cu sirma de pe care sa incarce masina de bobinat ca sa poata face bobinarea bifiliara. Cind am fost acolo si am vorbit cu ei erau dispusi sa-mi faca si bobine cu miez cu intrefier. Daca se bobineaza 2 fire pe roata mare (mosorul pe care se bobineaza sarma ce ulterior este trecuta pe torul trafului) sunt sanse sa se incalceasca, de asta nu se poate bobina bifilar. La bobine se taie torul si se incarca cu rasina sau altceva. Deci asta pot sa faca. Asta nu stiu daca bobineaza bifilar cum vrea popa marius asta poate bobina straturi intercalate. Deci este buna pentru trafuri de iesire audio. Editat Ianuarie 22, 2020 de adrian_pic 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 (editat) Eu am alimentat filamentele lui 6C33C in curent alternativ,12V 3A cu 2 rezistori de 1Kohm si am ridicat potentialul la +100V....nici urma de brum... Editat Ianuarie 22, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2020 Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 ...si era traf de la Petra..fara mentiuni speciale Link spre comentariu
klauss00 Postat Ianuarie 22, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 6c33c nu e cu încălzire directa Link spre comentariu
klauss00 Postat Ianuarie 23, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2020 Mulțumesc userilor care au anticipat următoarea întrebare adică alimentarea filamentelor și au dezbătut-o. Dar pana atunci o alta întrebare. Hammond 1628SEA costa 147E bucata. Se merita investiția? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum