Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta subwoofer

Andrew91

Postări Recomandate

Va salut, am 2 difuzoare JBL CS1214 250w rms fiecare si o incinta facuta din placi de tego, asa l-am cumparat. Problema este ca nu se aude de 500w rms... cred ca pe undeva la 250w rms daca se aude si asta cred ca din cauza incintei. V-am atasat si o poza sa o vedeti , iar placa din dreapta lateral este din alt material. Ideea este ca nu e nici bine inchegata, la modul ca mai exista locuri prin care pierde aer. Momentan vreau sa o mai tin pe asta pana am sa o schimb dar vreau sa o desfac si sa ii dau cu silicon prin locurile prin care mai pierde aer si ma gandeam sa va intreb daca e ok sa o dublez pe interior cu PAL ca sa nu o mai fac de la 0. Credeti ca se va simti diferenta daca o dau cu silicon ? Dar daca cum am zis mai sus, o dublez cu placi de PAL pe interior ? Nu ma pricep la incinte, orice parere e bine venita. Multumesc.

IMG_20200105_144410.jpg

Editat de Andrew91
Am adaugat poza
Link spre comentariu

Unde asculți cu 500W RMS ??? Faci sonorizări la evenimente ? La incinte mai contează (printre altele) și SPL-ul difuzoarelor, nu numai puterea maximă scrisă pe spate...

Link spre comentariu
Acum 4 minute, validae a spus:

Unde asculți cu 500W RMS ??? Faci sonorizări la evenimente ? La incinte mai contează (printre altele) și SPL-ul difuzoarelor, nu numai puterea maximă scrisă pe spate...

Difuzoarele au o sensibilitate de 90 de dB daca la asta te referi. Se aude bine si acum doar ca este loc de mult mai bine.

Link spre comentariu

Incinta ta este bass reflex. Unde vrei tu sa-i dai cu silicon? Cum folosesti difuzoarele? Atacate amandoua de 1 amplificator, serie, paralel, fazate corect? Ca sa nu mai vorbim de o o incinta construita dupa parametrii difuzoarelor! 

Editat de tavipop
Link spre comentariu

Cred ca nu conteaza, e doar o cutie cu difuzoare. Este BR, dar e firava si lucrata indoielnic.

Nu merita efortul depus la intarirea cu PAL. 

Iar despre siliconare... La inchegari pune un profil patrat/dreptunghiular si lipeste-l cu clei de tamplarie. Inchegarile sunt SI elemente structurale. Siliconul e elastic.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, tavipop a spus:

Incinta ta este bass reflex. Unde vrei tu sa-i dai cu silicon? Cum folosesti difuzoarele? Atacate amandoua de 1 amplificator, serie, paralel, fazate corect? Ca sa nu mai vorbim de o o incinta construita dupa parametrii difuzoarelor! 

Voiam sa dau cu silicon pe toate marginile cutiei unde sunt facute imbinarile pentru ca are locuri prin care mai pierde aer. Am un amplificator Toxic tx-1600n, o treabs poste sa fie ca amplificatorul este in 2 ohmi iar difuzoarele in 4 ohmi dar scoate peste puterea difuzoarelor deci nu cred ca e o problema, 400w rms pe 2 canale in punte, fiecare difuzor fiind pus asa. Si da, cutia nu este dupa specificatiile difuzoarelor.

Link spre comentariu
Acum 53 minute, arcgotic a spus:

Am avut si eu 2 difuzoare la fel, le-am folosit in incinta inchisa de aprox 60litri.  Le trebuie amplificator serios ca sa sune, nu sunt eficiente difuzoarele.

Problema cu sunatul  250w sau 500w e din cauza eficientei.. 

Specificatii TS https://speakerboxlite.com/subwoofers/jbl-cs1214

Ai putea sa te apuci sa le faci alte incinte, alea sunt firave.

Bafta!

In specificatii scrie ca sunt difuzoare de 4 ohmi. Daca le-as lega in paralel automat le-as distruge, nu ?

Link spre comentariu

Sa inteleg ca o vina au si difuzoarele ca nu au o eficienta buna ? Adica mai rost sa mai incerc sa ii mai fac ceva la cutia aia sau nu? Daca stiti voi un design de cutie pentru aceste difuzoare va raman recunoscator. Dar mai intai sa ma lamuriti ce fac cu cutia asta de o am acum.

Link spre comentariu

Incinta inchisa are teoretic un raspuns mai bun in faza. Bass reflex ai bass mai mult dar sacrifici din calitate, raspuns in faza mai rau.

Depinde ce vrei sa faci cu ele, daca vrei discoteca, fa bass reflex, daca vrei pentru auditii la volum mai mic fa incinta inchisa. In link-ul de mai sus cu specificatii sunt si recomandarile producatorului, inchisa sau BR. 

Cutia ce o ai acum e buna pentru teste :) adica sa folosesti la ranforsari, boxe pentru medii, etc. 

Link spre comentariu

Eu sint curios cum se poate detecta "la ureche" ca suna a 250W și nu a 500W.

Urechea poate cu greu sesiza o astfel de diferența. O mărire de 10 ori a puterii urechea o sesizeaza ca o dublare a puterii. 

Link spre comentariu

Daca difuzoarele sunt de 4 R si legate in serie, iar ampliful accepta incinta de 2 R intr-adevar, este o pierdere de putere insemnata. Ampliful va debita pe sarcina de 8 R cat insumeaza cele 2 difuri de 4R inseriate o putere diminuata. Legati cele 2 difuri in paralel si fazat, +la + si -la - .Pentru inceput, eu as dubla grosimea peretilor , fie prin inlocuirea cu material mai gros (macar 20mm) fie as suprapune inca un strat de material peste cel existent (este la alegerea dvs). O incinta din aceasta trebuie sa fie cat mai solida. Pentru o auditie in locuinta, tencuiala trebuie sa ramana acolo unde este.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări