Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu 300b si 4p1l

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator

Doktore te-ai înecat în off topic, evident postezi în afara subiectului(Nu-i de mirare doar atât poți, is that all you can do ! , ist das alles was du tun kannst !).

Am scris deja (on topic), personal apreciez pozitiv acest răspuns 40Khz-sqw având în vedere configurația și schema dată chiar dacă se poate deduce doar 1,53W/8Ω .

A devenit tabu această formă de undă ?!, nu se poate analiza ? sau cum ? 

20200429_142200.thumb.jpg.f6f30438623dc34c5e0586145f9d577e.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
1 oră în urmă, der_doktor a spus:

Stai asa, ca pe dom' procuror il gasi teoria la prima ora a diminetii...ce o vedea el in semnalul ala square wave numai el stie....

acu' vrea sa calculeze (in Paint, desigur)  atenuarile la cap de banda...astept sa vad ce mai gaseste..

valderamo...nu vrei sa facem un topic extra pt discutii despre  ''unde patrate''. cum le zici tu, sa nu poluam topicul lui Marius ?

Nu exista unda pătrată (în românește )....poate într-un cap patrat sa fie așa ceva ,ehe he he !

Editat de romicap
Link spre comentariu
Vizitator
Acum 1 oră, valderama a spus:

O undă aproape perfect pătrată are timpul de creștere /descreștere foarte mic/scurt imperceptibil(tranziția de la un palier la altul foarte rapidă)

palierele de curent continuu constante-orizontale.

Schimbarea nedorită vizibilă a formei de undă pătrată de frecvență joasă (intrare-ieșire) înregistrată/vizualizată la ieșire din amplificator pe sarcină aduce cu sine o atenuare un comportament de filtru trece sus.

valderama asa vede pe osciloscop...asta inseamna ca ''undele sunt patrate''...apoi vine aici si incepe sa dea definitii noi....auzi ''paliere de curent continuu''

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator

Nu mă miră Doktore , se vede clar pregătirea dumneata în domeniu(∅).

sqw.gif

Hai, pun și atenuat. Dacă știi să le suprapui găsești atenuarea(mă îndoiesc că poți).

sqw atenuat.gif

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
1 oră în urmă, valderama a spus:

Hai, pun și atenuat... 

:rade:

Valderama, valderama... te stiam mai entuziast si mai eficient pe partea didactica... sau n-ai inspiratie la expus astazi... cine stie?! ... numai sa nu-mi spui ca nu stii sa pictezi ce te-am intrebat, ca asta nu cred!

Link spre comentariu
Vizitator

Nu pot să  iau în calcul un analfabet funcțional..., totuși mai adaug o imagine

square.gif

și reamintesc

"În matematică și aplicațiile sale, rădăcina medie pătrată (RMS sau rms) este definită ca rădăcina pătrată a pătratului mediu (media aritmetică a pătratelor unui set de numere).

[1] RMS este, de asemenea, cunoscut ca media quadratică și este un caz particular al mediei generalizate cu exponent.

2. RMS poate fi definit și pentru o funcție care variază continuu în termenii unei integrale a pătratelor valorilor instantanee în timpul unui ciclu.

Pentru curentul alternativ, RMS este egal cu valoarea curentului direct care ar produce aceeași disipare a puterii medii într-o sarcină rezistivă."

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator
Chiar acum, adrian_pic a spus:

generatorul de semnal banuiesc ca nu a fost acelasi

Si generatorul este digital, al meu este clasic Phillips PM5220

Link spre comentariu
Acum 31 minute, popa marius a spus:

Si generatorul este digital, al meu este clasic Phillips PM5220

Cu generatorul tau + osciloscopul lui nu va avea asa pronuntat ringing-ul ala cum este acum. Generatorul lui cgiar scoate semnal dreptunghiular (coltul aproape perfect - 90 de grade). La generatorul tau ai o rotunjire a coltului. 

Uite si de pe site-ul ala japonez cum arata o oscilograma digitala (si banuiesc ca tot cu un generator digital - adica SF-uri :d)

image.thumb.png.a9a9ebde743bd64ec2b4be95e2085136.png

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator
Acum 30 minute, adrian_pic a spus:

Cu generatorul tau + osciloscopul lui nu va avea asa pronuntat ringing-ul ala cum este acum. Generatorul lui cgiar scoate semnal dreptunghiular (coltul aproape perfect - 90 de grade). La generatorul tau ai o rotunjire a coltului. 

dom' injiner...aia apare de la calibrarea sondelor de masura, n-are nici o treaba cu generatorul.

Link spre comentariu

Te bagi aiurea in seama degeaba. Arata-mi mie un generator analogic care iti scoate coltul perfect la 90 de grade la 10kHz pe un osciloscop digital! Mai bine te duci sa reglezi sonda pana obtii un semnal dreptunghiular perfect si pana nu reusesti .... nu mai deranja lumea pe aici!

P.S. Nu mai bag in ecuatie si slew rate la generatorul analogic (ca deh vorbim de semnal dreptunghiular nu trapezoidal). 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
29 minutes ago, der_doktor said:

dom' injiner...aia apare de la calibrarea sondelor de masura, n-are nici o treaba cu generatorul.

Nicidecum. E chestie de filtrare, externa sondei, interna osciloscopului.

Link spre comentariu
Vizitator

Osciloscopul si generatorul digital sint dupa parerea mea aparate destul de sensibile la factori externi bunaoara in timp ce reglam cu @niculian un amplificator cu FET clasa A apareau  pe diplay tot felul de ciudatenii care s-au dovedit in final ca proveneau de la o lampa mai puternica cu LED-uri ce continea o sursa in comutatie si o data oprita totul era normal

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări