Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 6 minute, valderama a spus: Domnule habar nu am ce ai măsurat la 8W sinus , clar da (nu avem o imagine concludentă) Văd ce se prezintă concludent (40Hz-sqw )și presupun sarcina 8Ω . Așadar ce putere în sarcină vezi aici ? poftim (dacă știi să vezi). Am inteles, habar nu ai cum a fost masurata puterea in sinus dar daca presupui ca sarcina este de 8 ohmi de unde stii ca injectia de semnal a produs o putere de 6,125w la 40Hz si 8w la 1Khz in situatia in care nu a fost data nicio oscilograma la 1Khz SQW ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Acum 30 minute, popa marius a spus: Am inteles, habar nu ai cum a fost masurata puterea in sinus dar daca presupui ca sarcina este de 8 ohmi de unde stii ca injectia de semnal a produs o putere de 6,125w la 40Hz si 8w la 1Khz in situatia in care nu a fost data nicio oscilograma la 1Khz SQW ? Alo !, la ce ai scris acum clar nu ai habar !, 6,125W/8W înseamnă atenuare în putere -1,16db pe orice sarcină. Pentru imaginea cu răspunsul 40hz-sqw pe o sarcină de 8Ω puterea este CLAR de numai 1,53W. Editat Aprilie 30, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 valderamo...esti incorigibil !! Imi aduc aminte ca @adigh ti-a zis pe vremuri ca esti ''irefutabil'' si te-ai suparat. IREFUTÁBIL, -Ă, irefutabili, -e, adj. (Livr.) Care nu poate fi combătut sau respins, de necombătut; absolut convingător. – Din fr. irréfutable, lat. irrefutabilis. https://dexonline.ro/definitie/irefutabil/852573 Chiar nu inteleg unde vrei sa ajungi...te apuci sa analizezi in Paint o oscilograma...ca sa demonstrezi ce? ca nu e bun traful ? sau ca e gresita schema? Ai asa o atitudine de invatator de scoala primara cand il scoate pe unul la tabla si-l ia la intrebari.... Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Acum 15 minute, der_doktor a spus: valderamo...esti incorigibil !! Imi aduc aminte ca @adigh ti-a zis pe vremuri ca esti ''irefutabil'' si te-ai suparat. IREFUTÁBIL, -Ă, irefutabili, -e, adj. (Livr.) Care nu poate fi combătut sau respins, de necombătut; absolut convingător. – Din fr. irréfutable, lat. irrefutabilis. https://dexonline.ro/definitie/irefutabil/852573 Chiar nu inteleg unde vrei sa ajungi...te apuci sa analizezi in Paint o oscilograma...ca sa demonstrezi ce? ca nu e bun traful ? sau ca e gresita schema? Ai asa o atitudine de invatator de scoala primara cand il scoate pe unul la tabla si-l ia la intrebari.... Deja incep sa cred că avem de-a face cu niște ,,bugetari,, care sunt platiti să tulbure in mod intenționat bagajele pe aici pe forum ...Cu ce scop ? Drequ știe...Cum apare cineva cu o lucrare notabilă ,cum da-i la cap ... Editat Aprilie 30, 2020 de romicap Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 5 minute, valderama a spus: Alo !, la ce ai scris acum chiar nu ai habar 6,125W/8W înseamnă atenuare în putere -1,16db pe orice sarcină. Zau ? de unde stii ca la 1Khz puterea a fost de 8w din moment ce nu reiese nicaieri asa ceva si chiar nu pricepi ca daca nu este data o a doua marime de putere nu poti sa faci un raport a lor pentru stabilirea atenuarii. Nu te mai preface ca nu intelegi faptul ca @niculian a injectat in amplificator o tensiune cu semnal dreptunghiular mai mica decat cea pentru puterea nominala doar pentru a prezenta oscilograma la 40 Hz si te prefaci in continuare sa omiti cea ce am spus foarte clar ca diferenta de putere intre 1Khz/8w si 40Hz este mai mica de 0,2w masurati in regim sinusoidal khz Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Acum 3 ore, valderama a spus: De-asemeni cine știe să calculeze atenuarea pentru sqw-40Hz(situația dată) poate constata că nu prea există atenuare în ciuda celor trei cuplaje din amplificator (două capacitive și unul inductiv). Mai precis Niculian poate măsura puterea la ieșire pentru aceeași amplitudine sqw la intrare 40Hz respectiv 1Khz și va găsi o diferență nesemnificativă ! în conformitate cu situația expusă. ... Hai să mă exprim mai clar (în românește). Atenuarea în putere de mai sus 40Hz-sqw dacă ne raportăm la 1KHz grosso-modo este circa - 0,25db , atenție estimarea include toate cele trei cuplaje (evident estimarea ține și de rezoluția imagini).De remarcat puterea în sarcină, presupunând o sarcină de 8Ω. Dacă răspunsul ăsta 40Hz-sqw se regăsește pe o sarcină de 8Ω intră în discuție doar 1,53W , clar da ?(atenuarea în putere pentru această situație estimată mai precis -0,22db...). Până la 8W în sarcină ar mai fi ceva de împins (la 8W devenea super-interesant ! răspunsul pentru 40Hz-sqw). Editat Aprilie 30, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 2 minute, valderama a spus: Te mai intreb inca o data, cum poti sa estimezi o atenuare estimata (mai precis) de -0,22dB din moment ce nu ai referinta pentru stabilirea atenuarii ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Acum 4 ore, valderama a spus: De-asemeni cine știe să calculeze atenuarea pentru sqw-40Hz(situația dată) poate constata că nu prea există atenuare în ciuda celor trei cuplaje din amplificator (două capacitive și unul inductiv). Mai precis Niculian poate măsura puterea la ieșire pentru aceeași amplitudine sqw la intrare 40Hz respectiv 1Khz și va găsi o diferență nesemnificativă ! în conformitate cu situația expusă. ... Pentru imaginea cu răspunsul 40hz-sqw pe o sarcină de 8Ω puterea este CLAR de numai 1,53W. Dacă Niculian schimba aici doar frecvența injectată , trecea la 1KHz-sqw găsea estimez 7,2V de la un palier la altul (cu înclinare palier 1KHz-sqw nesemnificativă). Editat Aprilie 30, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 15 minute, valderama a spus: Dacă Niculian schimba aici doar frecvența injectată , trecea pe 1KHz-sqw găsea estimez 7,1V de la un palier la altul (cu înclinare palier nesemnificativă). Pai vezi daca ar fi dat si a doua frecventa de masurare s-ar putea sti , nu estima in schimb eu ti-am oferit doua masuratori sinus la 1Khz si 40Khz exact pentu referinta de 8w/1Khz unde inclinarea palierului este greu de sesizat Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Acum 21 minute, popa marius a spus: Pai vezi daca ar fi dat si a doua frecventa de masurare s-ar putea sti , nu estima in schimb eu ti-am oferit doua masuratori sinus la 1Khz si 40Khz exact pentu referinta de 8w/1Khz unde inclinarea palierului este greu de sesizat Mai bine domnule corectează ce ai scris mai sus. Stă scris încâlcit, "amestecat" sinus cu sqw . Tot ce am scris până acum este legat de răspunsul 40Hz-sqw @niculian unde văd 1,53W/8Ω (evident dacă sarcina este de 8Ω) Editat Aprilie 30, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Acum 19 minute, valderama a spus: Mai bine domnule corectează ce ai scris mai sus. Stă scris încâlcit, "amestecat" sinus cu sqw . Tot ce am scris până acum este legat răspunsul 40Hz-sqw @niculian Zau ? Pai deja se vede ca ai postat despre o singura frecventa pentru care ai stabilit o atenuare imaginara scoasa din putzul gandirii , nu te preface sa intelegi ca atunci cand se determina o marime in sinus la 1Khz si se trece in SQW inclinarea palierului este insesizabila, incalcita este atitudinea de procuror afisata cu obstinatie cand spui "sa stiim si noi " de parca ar exista o echipa in spate... Editat Aprilie 30, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) @valderama Daca tot ai facut icoana din semnalul dreptunghiular, si-ai pervertit mintile neprihanite ale incepatorilor, iti propun un exercitiu de "reverse engineering" dupa cum urmeaza; - Se da o banda de frecvente 20Hz-20kHz cu -1dB la ambele capete; Sa se ilustreze raspunsul la semnal dreptunghiular de 40Hz si 10kHz pentru o cadere de -6/-10/-12dB per decada la ambele capete de banda (cite un singur caz la alegere - dupa cum vezi te ajut, merge la fix in Paint, nici n-ai nevoie de osciloscop...) Te bagi?! Fa si tu atita pustiu de bine, l-as numi de sanitate psihica si publica!... ... si nu-mi pomeni de slew-rate ca n-ai cu cine, da? Editat Mai 1, 2020 de Dorin Bodea Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 (editat) O undă aproape perfect pătrată are timpul de creștere /descreștere foarte mic/scurt imperceptibil(tranziția de la un palier la altul foarte rapidă) palierele de curent continuu constante-orizontale. Schimbarea nedorită vizibilă a formei de undă pătrată de frecvență joasă (intrare-ieșire) înregistrată/vizualizată la ieșire din amplificator pe sarcină aduce cu sine o atenuare un comportament de filtru trece sus. Exemplu. Efectul unui cuplaj capacitiv ilustrat mai jos În schema prezentă 300B@niculian sunt trei cuplaje , două capacitive între etaje și unul inductiv cu sarcina. Dacă mai privim o dată atent răspunsul 40Hz-sqw @niculian(1,53W/8Ω) găsim o situație similară ăsteia Cine are suficientă pregătire poate estima atenuarea în baza acestei oscilograme. (aveți axa de timp bine definită în oscilogramă, Δt) Editat Mai 1, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 (editat) Stai asa, ca pe dom' procuror il gasi teoria la prima ora a diminetii...ce o vedea el in semnalul ala square wave numai el stie.... acu' vrea sa calculeze (in Paint, desigur) atenuarile la cap de banda...astept sa vad ce mai gaseste.. valderamo...nu vrei sa facem un topic extra pt discutii despre ''unde patrate''. cum le zici tu, sa nu poluam topicul lui Marius ? Editat Mai 1, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
gheo23 Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 Faptul ca apar astfel de provocari nu poate decat sa aduca beneficii celor care invata de aici de pe forum (printre care ma numar si eu !) de la cei mai pregatiti insa un lucru ma mahneste : munca si daruirea lui Marius , care a realizat multe amplificatoare de exceptie, prezentate aici pe forum, sunt uitate si bagate sub pres, ca sa spun asa.Ba mai mult, puse la indoiala datele prezentate.Este o atitudine care nu face cinste forumului si nici celor care incearca sa denigreze, intr-un fel sau altul, o persoana sau o realizare a sa. Amplificatorul prezentat este , dupa umila mea parere, exceptional si Marius , impreuna cu Niculian , merita toate laudele ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum