kablu Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Acum 5 ore, Copaceanu Ion a spus: Va mulțumesc pentru raspuns atât dumneavoastra cat si domnului care ma facut ( la mișto) academician si se pare ca va deranjează pozele si ceia ce am scris si cerut . Dar am o nelămurire cu cablul de la osciloscop ....din cate stiu trebuie să aibe o lungime undeva la 80de cm. Si mai vad in poze ca se duce undeva in stânga inclusiv cel de la generator.....dar ma rog ....eu personal va felicit pentru ceia ce ati construit si va urez la mai multe amplificatoare cu aceiasi oscilograma. Cu respect Copaceanu Ion. Ai luat in calcul factorul de scurtare al cablului cand ai spus 80 cm? In cataloagele de cabluri am intalnit mai multe valori pentru acesta. Poti sa detaliezi. Chiar vreau sa achizitionez inca un osciloscop si ar trebui sa vad daca cablul se potriveste. La cel vechi am folosit de 20 cm si nu au fost probleme, dar poate m-am inselat. Dupa umila mea parere, inainte de a spune ca un grafic de osciloscop e trucat, cred ca ar trebui...., dar hai sa-ti dau un pont (eu sunt pistolar, nici macar lipitor de piese, deci nu trebuie sa mai iei in serios, poate spun prostii). In datasheet-ul de la JJ (asta a fost primul pe care mi l-a servit google) pentru 300B ai un parametru numit Ri, si de aici poti sa calculezi evaluezi si... imi spui daca te-ai prins sau nu @popa marius inca o data felicitari pentru acest amplificator si lui @niculian pentru transformatoare. Sper sa-l pot auzi la "lucru" p.s. cred ca trebuie chemat "room service", multi invidiosi si rautaciosi s-au adunat prin zona Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) Acum 9 ore, Copaceanu Ion a spus: Nu stiu care dintre noi nu are ce face in vremurile pe care le traim ....la meseria pe care o am pot să spun că trăiesc în pericol tot timpul si ca sa ma relaxez mai construiesc câte ceva si care vreau să le împărtășesc cu colegii de pe acest forum ,nu mi se pare corect sa dai cu "parul " tot timpul la adresa mea.....mă întreb ce avem noi doi de împărtit? La ultimul amplificator nu am apucat să fac oscilograme deoarece a fost prea din scurt si totodata " contrele" cu tine pe acest forum si dacă ești curios de sunet intreaba pe proprietar ca bănuiesc că ai numarul de telefon . Mai este o problemă de ce tot zici ca nu sunt "vorbele mele " chiar așa de prost ma crezi......mă gândeam că se poate vorbi...discuta cu tine ....dar ai o ura in tine fața de cei pe care nu-i mai suferi......ce pot să mai zic ...fiecare cu drumul lui . PS . te rog nu te mai baga in topicurele mele decât la subiect .....si vezi ca schema la amplificatoarele pe care le voi prezenta nu o voi pune deoarece este CLASIFICATA. Va salut si noapte bună. Dumitrache, vezi că a mai fost unu pe forum pe la siliciu, care scuipa pe rezistențele de sarcină când se inroșeau, mare amator de scurt metraje, și ăla avea fixul cu scheme "clasificate", "le clasifica" pentru că nu trebuia să se vadă de unde le copia, cu toate că el susținea că sunt concepute de el, la tine nu este cazul să copiezi, tu înghiți orice, de la oricine, contează doar să fie schema simulată Uite aici altă schemă care a ajuns la mine, cel care mi-a trimis schema mă ruga să îi explic cum să regleze amplificatorul, i-am spus să apeleze la cel care i-a dat schema, de ce să îmi pierd eu timpul cu el, în trecut i-am mai explicat destule, acum nu o mai fac pentru nimeni când vad scheme simulate, să le explice cine le trimite schemele sau cel care concepe acele scheme, eu nu sunt "mama lipitorilor de piese" , vor să le reglez sau să le pun în funcțiune schemele.... să plătească! Eu sunt capitalist până în ultima mea celulă și nu mai fac nimic fără să bag ceva în buzunar, chiar am o mare satisfacție când apelează unii la mine atunci când nu dau de cap unei scheme simulate, mai ales atunci când rezultatul final le dă cu virgulă . Tu te simți atacat, păi la mojicie primești mojicie, ai vrea să fii felicitat pentru mojicia de care ai dat dovadă în acest topic? Fii tu băiat cuminte, nu mai face tu ce face câinele când nu are ce face, în topicele altora, pune tu schemele la ce lucrezi, o oscilograma, două, și vei fi felicitat dacă o să placă oamenilor, nu mai trânti pianul pe scări și apoi să te dai de virgină neprihanită. Eu accept de la tine sau alții de pe aici orice jeg scris pe forum, sunt atât de nesimțit încât nu mă afectează nimic din partea voastră, dar după ce scrieți mojicia la adresa mea scrieți pe Google VIOTUBEAMP dați pe imagini și vedeți ce vă apare, apoi scrieți și id-ul vostru și vedeți ce apare, parcă este diferența, nu? Tu tot o arzi pompierește, și nu numai tu, că îmi faceți concurență, eu vă spun că nu! Că nu aveți cum, fără a mă lauda vă spun că eu dacă vând trei amplificatoare câștig cât câștigați voi într-un an de zile din ce faceți voi, de reparat, restaurat scule care costă mii de euro bucata nu mai vorbesc . Cum am spus ..... fii cuminte! Sănătate! PS Altul care vrea modificări, de ce oare? Editat Aprilie 29, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
300B SE Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Domnilor, pentru a pune capăt acestei șarade menționez următoarele: 1. Apreciez munca dl. Popa Marius, precum și efortul de a îmbunătăți constant performanțele amplificatoarelor cu tuburi! 2. Sunt un FAN al tuburilor PL500 - PL504 - 6P36S! Rezultatele cu aceste tuburi in mod triodă sunt execepționale! 3. Din oscilogramele prezentate de dl. Popa rezulta CLAR că 300B are performante identice cu PL504 (in mod triodă)! - concluzia este că 300B NU este necesar si NU are rost să fie cumpărat! 4. În imaginea prezentată de dl. Popa se vede CLAR că montajul electronic NU ESTE ALIMENTAT cu tensiunea necesară aprinderii filamentelor! 5. Am atașat mai jos un montaj din care se arată clar cele afirmate mai sus de mine! 6. Prin urmare consider că imaginea a fost postată DIN GREȘEALĂ! Nu îmi pot explica în schimb ce afișează osciloscopul!? 7. Îi doresc domnului Popa multe reușite si sănătate! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 1 oră în urmă, matropower a spus: Domnilor, pentru a pune capăt acestei șarade menționez următoarele: 1. Apreciez munca dl. Popa Marius, precum și efortul de a îmbunătăți constant performanțele amplificatoarelor cu tuburi! 2. Sunt un FAN al tuburilor PL500 - PL504 - 6P36S! Rezultatele cu aceste tuburi in mod triodă sunt execepționale! 3. Din oscilogramele prezentate de dl. Popa rezulta CLAR că 300B are performante identice cu PL504 (in mod triodă)! - concluzia este că 300B NU este necesar si NU are rost să fie cumpărat! 4. În imaginea prezentată de dl. Popa se vede CLAR că montajul electronic NU ESTE ALIMENTAT cu tensiunea necesară aprinderii filamentelor! 5. Am atașat mai jos un montaj din care se arată clar cele afirmate mai sus de mine! 6. Prin urmare consider că imaginea a fost postată DIN GREȘEALĂ! Nu îmi pot explica în schimb ce afișează osciloscopul!? 7. Îi doresc domnului Popa multe reușite si sănătate! D-le nu ai inteles esenta, intre PL504 si 300b diferentele sint mari si daca pentru acesta din urma din cauza liniaritatii distribuirea armonicelor este naturala pentru pseudotrioda PL 504 efortul este mult mai mare pentru a se apropia de 300b si apoi mai faceti inca o confuzie comparand cele doua oscilograme ,ar trebui sa observati ca ele descriu TRANSFORMATORUL si nu calitatile tuburilor iar in ultimul rand nu pricepeti ca iluminarea de sus cu un bec de 100w cu LED avind lumina calda, estompeaza lumina data de filamente, uitativa la un asemenea bec aprins si spuneti ce scrie pe el si va rog nu mai incercati chestii de politete amestecate cu insinuari de doi bani fiindca este jenant... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 1 oră în urmă, LMOlimpiu a spus: Bineinteles ca sunt pentru SE,dar presupun si dupa cum bine stiti in acest fel putem mult mai bine sa ne dam seama de calitatile unui OT a carui bobina primara este parcursa de un curent important DC,test pe care pe aici cam nimeni nu-l face,din punctul meu de vedere prezentarea "calitatilor" unui OT pentru un montaj SE in absenta componentei DC prin bobina primara este superflua,sau fara importanta si cred ca macar in acest sens sunteti de acord cu mine! Testarea OT pentru SE: http://www.tubesoundelectronics.de/tabellen/messtabelle_ot_etf2009.pdf sau aici se povesteste cum se testeaza transformatoarele PP,cateva exemple de firme serioase producatoare de OT si cum arata un SQW testat in laboratoarele lor. http://www.one-electron.com/Projects/Trans_Tests.html Poza aceluiasi transformator masurat fara curent de bias si in a doua situatie cu Io=80mA Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Multumesc moderatorului pentru curatenia facuta, deja zgomotul era prea mare ! Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) La 27.04.2020 la 17:19, popa marius a spus: Este finalizat si acest amplificator si nu degeaba tubul 300b este atat de apreciat in plus exista o singura reactie negativa locala deci RNG este ZERO si pe scurt cateva masuratori - Tensiunea de intrare 500mV pentru P out=8w -Banda de frecventa 12Hz/-1dB si 61Khz/-1dB -THD 1%-6w 1,1%-7w 1,8%-8w -Oscilograma este la 10Khz Aproape incredibila oscilograma la 10 khz. Păcat că în loc de ECC 82( sper sa fi văzut bine... ) nu -i tot o lampa cu încălzire directă a filamentului si asta așa , de dragul artei ...Felicitări ! P.S. Foarte curajoasa polarizarea grilei de comanda 4 p 1l ( 470k ) ,de asemenea decuplarea catodului 4 p1l la masa (820 ohmi ! )Cine a lucrat cu lampa asta înțelege ce vreau sa spun ...( daca nu cumva e greșeală de editare ...) Sper sa nu vă deranjez cu aceste constatări ,tnx. Editat Aprilie 29, 2020 de romicap Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 32 minute, romicap a spus: Aproape incredibila oscilograma la 10 khz. Păcat că în loc de ECC 82( sper sa fi văzut bine... ) nu -i tot o lampa cu încălzire directă a filamentului si asta așa , de dragul artei ...Felicitări ! P.S. Foarte curajoasa polarizarea grilei de comanda 4 p 1l ( 470k ) . Cine a lucrat cu lampa asta înțelege ce vreau sa spun ... Initial de comun acord cu @niculian am dorit sa facem o intrare balansata si de acea am ales o schema de pe un site japonez ce avea ca final chiar un 300b si un driver mai putin cunoscut iar la intrare un ecc88 diferential cu catozii cuplati pe un generator de curent constant insa o problema a aparut la transferarea semnalului dreptunghiular de 10 Khz care era jalnic si chiar daca am inlocuit acest generator cu alte cateva variante nu sa rezolvat nimic, ramane o problema de studiat pe viitor. Am ales un alt PSF decat al constructorului nipon si o intrare asimetrica tot cu ECC88 iar documentatia originala in japoneza nu stiu daca se poate posta aici , incerc sa vad 記事録 2017-18.html Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Banuiesc ca asta este schema: (se da click pe schema pentru a o mari) Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) trafuri de iesire folosite: Si oscilograme: Editat Aprilie 29, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 47 minute, adrian_pic a spus: Banuiesc ca asta este schema: (se da click pe schema pentru a o mari) Da , aceasta este schema Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Iata cum se vad filamentele intr-o incapere cu lumina naturala, poza facuta de @niculian iar pentru cei care au vazut altceva le doresc sa se lumineze ei Editat Aprilie 30, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Dreptunghiul la 40Hz ,poza facuta de @niculian Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Cine are experiență înțelege că înclinarea palierelor este dată preponderent de cele două cuplaje capacitive din schemă. Altfel spus transformatorul de ieșire(cuplajul inductiv) susține fără probleme pe durata de 12,5ms palierul sqw și introduce o cădere nesemnificativă palier aș spune chiar imperceptibilă , răspunsul OT sqw-40Hz (cfg.SE) este atât de bun încât poate fi catadicsit incredibil (nu mă așteptam să văd o astfel de oscilogramă sqw 40Hz cfg SE în buclă deschisă schema dată, analizez de peste 40 de ani răspunsul amplificatoarelor finale audio la sqw frecvență joasă). De-asemeni cine știe să calculeze atenuarea pentru sqw-40Hz(situația dată) poate constata că nu prea există atenuare în ciuda celor trei cuplaje din amplificator (două capacitive și unul inductiv). Mai precis Niculian poate măsura puterea la ieșire pentru aceeași amplitudine sqw la intrare 40Hz respectiv 1Khz și va găsi o diferență nesemnificativă ! în conformitate situația expusă. Editat Aprilie 30, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 @valderama, eu ma asteptam sa vad asta. Imediat cum am vazut miezul, si tinand cont de experienta lui Marius, am stiut ce va iesi in final. Nu uita ca majoritatea amplificatoarelor cu 300B merg pe 2,5-3,5K. La 5k2 ai deja THD mult redus, singura problema este traful, fier cat cuprinde si inductanta mare. Recunosc , vazand destul de multe trafuri de iesire si de firma, ca asta e piesa de colectie. Pe palier aproape imperceptabile oscilatiile. Ma bucur ca, in final, valderama, recunoaste ca traful asta e ok, ca dealtfel tot amplificatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum