Vizitator Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Acum 2 minute, kablu a spus: Atunci felicitari amandurora! Acum cred ca urmatorul pas e sa scoti lampile de test si sa pui niste Western Electric, mai ales ca s-a reluat productia si ...(cel putin la scoala de posta asa ne-au spus, acu' ceva ani) 300B la origine a fost o lampa proiectata pentru liniile de telegrafie si telefonie subacvatice, cu un timp mediu de functionare estimat de vreo 30.000 ore. Nu stiu e legenda sau realitate, dar suna bine . https://www.westernelectric.com/products/300b.html Pentru doua Western Electric de 1600 $ nu stiu daca amplificatorul va mai suna bine Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Eu as prefera in loc de WE o pereche de 300b cu steroizi , de la KRAUDIO , KR 300BXLS disipa 70 wati , si costa 920 euro perechea.... https://www.banzaimusic.com/kr-audio-300bxls-pair.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Din experienta mea, practic nu se merita investit atat de mult in WE. JJ sau alea chinezesti se cam duc repede si cam fac scurturi. Singurele ok, pret/calitate sunt EH, niciodata n-am avut probleme cu ele si cred ca am pus vreo 500 prin multe troace. Link spre comentariu
kablu Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Nu stiu ce sa spun. Odata faci un amplificator bun, iei un credit si ai lampi sa tot asculti ,si ... e doar 1500 perechea sau 1400 neimperecheate. In rest doar muzica si sanatate. Cel putin asa incep sa gandesc. p.s. daca bagi si o pereche de 300B WE in amplif si mai pui si niste poze pe forum, cred ca rata de imbolnaviri covid va creste exponential Link spre comentariu
xdanx Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 un link ceva cu aceste EH Link spre comentariu
kablu Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Cred ca @der_doktor se refera la una din lampile de mai jos (Electro Harmonix): https://www.banzaimusic.com/search.php?mode=search&page=1&keep_https=yes Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Pretul variaza intre 80 si 120 euro pe bucata, eu zic ca nu e mult fata de alea ''audiofile''. Da, Elektro Harmonix, sunt si sincer sa fiu n-am vazut diferente intre alea gold sau negre. Link spre comentariu
300B SE Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Domnule Popa Marius, vă FELICIT pentru rezultatele excepționale obtinute de la amplificatorul cu 300B! Din imaginea pe care am atasat-o mai jos rezultă in mod CLAR că performanțele obtinute de dvs cu 300B sunt identice cu cele obținute cu PL504. (imaginile fiind absolut identice - postate in cadrul acestui forum de către dumneavoastră). Transformatoarele utilizate la amplificatorul cu PL504 fiind construit de dvs! Analizând cele două semnale observ că seamănă cu cele obținute de la un amplificator PushPull... Având în vedere cele spuse mai sus vă rog să tregeti concluziile! Colecționar de tuburi Matropower 1 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 La PL504 apare in poza ceva .... "incredibil" Sunt multe amplificatoare cu siliciu care nu au asa semnalul dreptunghiular! La un SE asa ceva ..... e ca taranul + girafa lui Marin Preda: te uiti si in final exclami: asa ceva nu exista! In opinia mea oscilograma cu PL504 este peste cea cu 300B. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Amplificatorul cu PL504 are un transformator cu miez hypersil cea ce permite sa aibe un numar mic de spire usor de distribuit pe sectiunile primare, practic capacitatile interne sint foarte mici iar prin faptul ca secundarul nu este conectat de loc la masa face ca , capacitatea P-S sa nu apara intre anod si masa lucru imposibil de obtinut cu reactie NFB, acesta este si un argument de ce nu utilizez niciodata acest artificiu inutil dupa parerea mea inutil Mai exista posibilitati de reducerea a capacitatilor interne prin marirea diametrului conductorului care implicit are si un strat de izolatie mai gros ,izolarea miezului fata de sasiu cea ce duce la micsorarea Cp-Cs-Cmiez si inca cateva solutii ... Transformatorul din amplificatorul cu 300b este mai bun fiindca redarea frecventelor joase din cauza miezului mare este senzationala si coroborat cu cuplajul galvanic duce la un bass excelent @niculian a realizat un OT de exceptie ! Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 La 27.04.2020 la 17:19, popa marius a spus: Este finalizat si acest amplificator si nu degeaba tubul 300b este atat de apreciat in plus exista o singura reactie negativa locala deci RNG este ZERO si pe scurt cateva masuratori - Tensiunea de intrare 500mV pentru P out=8w -Banda de frecventa 12Hz/-1dB si 61Khz/-1dB -THD 1%-6w 1,1%-7w 1,8%-8w -Oscilograma este la 10Khz Dacă oscilograma este la amplificatorul de pe masă ( pentru că eu nu cred deoarece nu se vad filamentele aprinse la lămpi) felicitările mele . Va salut cu respect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Am inteles aluzia dar nu cred ca ati vazut de aproape un 300b, filamentul se vede doar deasupra tubului iar 4p1l are filamentul mascat de getter si ecranul de aluminiu iar lui @matropowerpot sa-i spun ca amplificatoare PP fac doar ocazional si doar daca sint nevoit, insa am inteles si aceasta insinuare ... Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 (editat) Cu tot respectul pe care-l am fața de dumneaavoastra dar va rog sa puneți si oscilograme la 40Hz (dreptunghi) la putere maxima , din cate stiu si am vazut 300B are filamentul destul de ambițios ( adică când se aprinde se vede destul de bine) , sau trebuia sa se vada filamentele de la ECC88 .Va contrazic am si facut un amplificator cu 300B momentan lucrez la un PP si urmeaza altul cu vestita 300B .Astept oscilograma de 40 Hz sa se vada cum raspunde la frecvente joase , atentie la 8W! Editat Aprilie 28, 2020 de Copaceanu Ion Link spre comentariu
dark_angel Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 1 oră în urmă, Copaceanu Ion a spus: Dacă oscilograma este la amplificatorul de pe masă ( pentru că eu nu cred deoarece nu se vad filamentele aprinse la lămpi) felicitările mele . Va salut cu respect. Pentru inceput invata sa folosesti osciloscopul si pune masuratori atunci cand promiti asta (a se intelege acel topic in care te bateai cu caramida in piept legat de PP cu 6p3s). Abea apoi poti sa comentezi oscilogramele altora! Nu mai zic de analizor sau distorsiometru ca esti departe! Acum 32 minute, Copaceanu Ion a spus: Cu tot respectul pe care-l am fața de dumneaavoastra dar va rog sa puneți si oscilograme la 40Hz (dreptunghi) la putere maxima , din cate stiu si am vazut 300B are filamentul destul de ambițios ( adică când se aprinde se vede destul de bine) , sau trebuia sa se vada filamentele de la ECC88 .Va contrazic am si facut un amplificator cu 300B momentan lucrez la un PP si urmeaza altul cu vestita 300B .Astept oscilograma de 40 Hz sa se vada cum raspunde la frecvente joase , atentie la 8W! Pai cu tot respectul pe care il avem ... domnule academician de ce nu ne uimiti cu doua trei oscilograme cu 300b-ul din batatura "rosu aprins" ca focul? Si neaparat sa fie poza cu blitz sau in lumina ambientala puternica ... sa vedem si noi cat mai stralucesc filamentele. Popa marius cred ca pune oricand si poze in semi_intuneric ... si atunci... o sa dati vina pe Enel si curentul "murdar" din prizele voastre?! Ca doar omul are propria hidrocentrala si mnah... e mai cu mot. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum