Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu 300b si 4p1l

Vizitator

Postări Recomandate

Corect se scrie EI

EI96 dacă vreți poate fi asimilat E16 lățimea I-ului 16mm și lățimea limbă cetrală  32mm...,pentru EI se pot vedea dimensiunile în tabelul de mai jos

Pentru standardul EI96 înălțimea I-ului este de 96mm și lățimea I-ului 16mm

Grau_entwurk_1.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 50 minute, icar a spus:

Daca sunt tole normale, standard, atunci latimea I-ului, inmultita cu 2, ar trebui sa dea latimea limbii. Cifra de dupa litera E reprezinta latimea I-ului. Cu alte cuvinte E+I 96 ar trebui sa fie o tola cu latimea I-ului de 96 mm iar a limbii 2x96=192 mm. Cu alte cuvinte, ori tipul tolei nu e scris corect, ori tola nu este una standard.

Din tabelul dat de @valderama se vede ca latimea tolei este de 32mm nu de 35 cat am apreciat eu insa  diferenta este mica

Link spre comentariu

EI96 semnifică lungimea I-ului=6x lățimea I-ului... echivalent cu codificarea românească E+I 16... lama centrala este 2xI = 32mm' fereastra și coloanele laterale câte 16mm fiecare...

Scuze dl. Valderama, nu am văzut postarea Dvs.

Editat de DanM
Link spre comentariu

Propabil acela este un sistem folosit in vest. In Romania avem tole E+I, urmat de un numar ce reprezinta latimea I-ului. Imi pare mai simplu asa. Daca stii latimea ilul dublezi si afli latimea limbii, nu trebuie sa faci atitea calcule ca in cazul cind ai lungimea I-ului.

La constructia transformatoarelor se folosesc în cele mai multe cazuri tole laminate la rece, cu continut de siliciu, de tipul E + I, aratate în Fig. 2, care sunt aranjate întretesut. Sunt standardizate urmatoarele tipuri de tole: E4; E5; E6.4; E8; E10; E12.5; E14; E16; E18; E20; E25; E32.

imagew002.thumb.gif.bdbf7f8b30d33c3189ab675af50958ac.gif

De exemplu, pentru tipul de tola E+I 18 dimensiunea "a", mentionata în Fig. 2, este a=18 mm.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, icar a spus:

Sunt standardizate urmatoarele tipuri de tole: E4; E5; E6.4; E8; E10; E12.5; E14; E16; E18; E20; E25; E32.

De exemplu, pentru tipul de tola E+I 18 dimensiunea "a", mentionata în Fig. 2, este a=18 mm.

Stă scris în citat E4; E5; E6.4; E8; E10; E12.5; E14; E16; E18; E20; E25; E32.

Nu mai este necesar să scriem E+ I

Link spre comentariu
Acum 3 ore, valderama a spus:

Stă scris în citat E4; E5; E6.4; E8; E10; E12.5; E14; E16; E18; E20; E25; E32.

Nu mai este necesar să scriem E+ I

Exista si E+E...d'aia se scrie E+I si E+E

https://www.grau-stanzwerk.de/d-wAssets/docs/produkte/ei-ee-ed-kleinkernbleche/EE-DIN-neue-Version-2017.pdf

https://www.grau-stanzwerk.de/d-wAssets/docs/produkte/ei-kernbleche-abfalllos/EI-Blech-abfalllos.pdf

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
La 13.01.2020 la 17:51, matropower a spus:

Daca promiti sa faci acest amplificator si demonstrazi acest lucru, vei primi schema detailata cu toate amanuntele insa nu imi fac griji fiindca in afara de colectia de tuburi nu a vazut nimeni vreo realizare made matropower

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Este finalizat si acest amplificator si nu degeaba tubul 300b este atat de apreciat in plus exista o singura reactie negativa locala deci  RNG este ZERO si pe scurt cateva masuratori

- Tensiunea de intrare 500mV pentru P out=8w

-Banda de frecventa  12Hz/-1dB si 61Khz/-1dB

-THD   1%-6w

1,1%-7w

1,8%-8w

-Oscilograma este la 10Khz

20200427_152402.jpg

20200427_155115.jpg

20200427_152447.jpg

Link spre comentariu

Atunci felicitari amandurora! 

Acum cred ca  urmatorul pas e sa scoti lampile de test si sa pui niste Western Electric, mai ales ca s-a reluat productia si ...(cel putin la scoala de posta asa ne-au spus, acu' ceva ani) 300B la origine a fost o lampa proiectata pentru  liniile de telegrafie si telefonie subacvatice, cu un timp mediu de functionare estimat de vreo 30.000 ore. Nu stiu e legenda sau realitate, dar suna bine :) .

https://www.westernelectric.com/products/300b.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări