simson Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Se poate afla cate sectiuni are primarul traf. iesire? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Acum 38 minute, popa marius a spus: Probabil filmarea video nu se poate posta aici asa ca nu are sens sa o fac , eventual pe facebook sau pe un grup tematic Eu ziceam sa o faci ca sa o ai pentru tine. Nu tot timpul ai sa ai chef sa faci masuratori. Asa cand vrei sa arati cuiva ... cateva click-uri si play la film. Am inteles acum procedura de masura (ai mai masurat asa ... dar eu am uitat desi cauza nu-i varsta ... inca ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Acum 4 minute, simson a spus: Se poate afla cate sectiuni are primarul traf. iesire? Datele doar @niculian le poate oferi insa carcasa transformatorului are un galet pe mijloc, am sa pun o poza Link spre comentariu
simson Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Acum 12 minute, popa marius a spus: Datele doar @niculian le poate oferi insa carcasa transformatorului are un galet pe mijloc, am sa pun o poza Macar dimensiunile tolei ne spuneti? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Acum 24 minute, simson a spus: Macar dimensiunile tolei ne spuneti? Sint tole EI96 cu grosimea pachetului de 45mm iar limba tolei masurata cu o oarecare aproximatie este de 35mm, undeva am un tabel cu aceste tole , trebuie sa le caut sau se pot gasi pe net Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Tubul 300b are Ri foarte mic aproximativ 700 ohm si o data intr-un topic in care am aratat ca performantele la frecvente joase a unui amplificator cu OT facut de mine depind de tub, @valderama si @adighm-au contrazis cu tot felul de argumente mai mult sau mai putin potrivite insa iata ca SOWTER explica foarte clar importanta Ri la raspunsul in frecvente joase ale transformatoarele, cititi ce se spune atunci cind se comanda un OT pentru SE si de acea ma astept ca si acest transformator marca @niculian sa aibe un raspuns pe masura in constructia reala, testul initial al amplificatorului a fost facut cu un transformator construit de mine CUSTOM OUTPUT TRANSFORMERS.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 (editat) On 2/26/2020 at 8:15 PM, popa marius said: Tubul 300b are Ri foarte mic aproximativ 700 ohm si o data intr-un topic in care am aratat ca performantele la frecvente joase a unui amplificator cu OT facut de mine depind de tub, @valderama si @adighm-au contrazis cu tot felul de argumente mai mult sau mai putin potrivite insa iata ca SOWTER explica foarte clar importanta Ri la raspunsul in frecvente joase ale transformatoarele, cititi ce se spune atunci cind se comanda un OT pentru SE si de acea ma astept ca si acest transformator marca @niculian sa aibe un raspuns pe masura in constructia reala, testul initial al amplificatorului a fost facut cu un transformator construit de mine CUSTOM OUTPUT TRANSFORMERS.html 29.98 kB · 40 downloads Chestia cu Ri in calculul/raspunsul trafului la frecvente joase o tot spun eu de ceva timp..aceiasi indivizi au tot contrazis(aiurea),asadar dupa calculele mele pentru ca 300B sa redea 20Hz ar trebui ca Lmin sa fie in jur de 5H(daca Ra=3k5) deoarece modelul trafului la frecvente joase.Maiestria consta in alegerea B-ului de la tole din formula specifica Nprimar.... Editat Martie 6, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2020 Partajează Postat Martie 7, 2020 (editat) Lp 5H OT 300B-SE uzual numai în documentare SAHIA-FILM sau în animații de tip Animafilm prezintă atât doar. Am ales aleator două transformatoare din categoria "Low-End" care pot echipa cfg. 300B-SE poate remarcăm Lp Editat Martie 7, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2020 Partajează Postat Martie 7, 2020 (editat) Am zis eu ca asta nu stie carte...pune mana si mai citeste cu atentie....habar nu ai calculul trafului!De fapt tu nu stii clasele de functionare,asa ca ce pretentii sa avem de mai mult? Ca de obicei,acest individ rastalmaceste electronica...bai nene,acolo scrie clar Lmin,adica inductanta minima a trafului pentru ca 300B sa redea 20Hz....nu stii sa citesti? Dupa ce o sa mai mergi pe la facultate,mai discutam...pana atunci pune mana si ia notite!Nu esti in stare sa citesti o pagina dintr-o carte ..... P.S. Ai un fetis bizar sa dai minusuri? Vad ca nivelul tau a ramas la Animafilm si Sahia...doar ca lucrurile evolueaza...vezi dinozaurii asa ca ai grija! Editat Martie 7, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2020 Partajează Postat Martie 7, 2020 Parerea mea este ca transformatorul toroidal aratat de valderama in prezenta c.c. va avea alte date, miezul se satureaza mult mai repede decat la cele E+I , nu cred ca a fost masurat cu un curent cerut de 300b Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2020 Partajează Postat Martie 7, 2020 (editat) 2 hours ago, popa marius said: Parerea mea este ca transformatorul toroidal aratat de valderama in prezenta c.c. va avea alte date, miezul se satureaza mult mai repede decat la cele E+I , nu cred ca a fost masurat cu un curent cerut de 300b Eu am avut in probe un traf pentru 300B de la toroidy...masurat cu puntea RLC la diferite frecvente nu se apropia macar de valoarea inscrisa....dar na,e usor sa luam de pe net si sa dam exemple aiurea...ce ma surprinde in mod neplacut este ca vrei sa arati ceva util dar se gasesc dinozaurii sa faca defaimeze...sunt curios cati de pe forum stiau de cele prezentate de mine... Ajung la concluzia ca cele prezentate de mine mai sus nu merita a fi vazute de multi indivizi de pe aici....faceti tovarasi trafuri dupa ureche...ca suna bine! Editat Martie 7, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
dark_angel Postat Martie 7, 2020 Partajează Postat Martie 7, 2020 Acum 5 ore, popa marius a spus: Parerea mea este ca transformatorul toroidal aratat de valderama in prezenta c.c. va avea alte date, miezul se satureaza mult mai repede decat la cele E+I , nu cred ca a fost masurat cu un curent cerut de 300b Nu scrie nicaieri daca este sectionat miezul (cum au cei de la amplimo) insa si la E+I se poate fara intrefier daca se pune fier mult, adica un miez mult mai mare. Oare nu merge reteta asta si la toroidale? Interesant ar fi sa stim la ce frecventa au masurat inductanta aia cei de la Toroidy si cu ce curent prin infasurarea primara. La nici unul din transformatoarele lor nu dau aceste date. Oare de ce? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 8, 2020 Partajează Postat Martie 8, 2020 Acum 6 ore, dark_angel a spus: Nu scrie nicaieri daca este sectionat miezul (cum au cei de la amplimo) insa si la E+I se poate fara intrefier daca se pune fier mult, adica un miez mult mai mare. Oare nu merge reteta asta si la toroidale? Interesant ar fi sa stim la ce frecventa au masurat inductanta aia cei de la Toroidy si cu ce curent prin infasurarea primara. La nici unul din transformatoarele lor nu dau aceste date. Oare de ce? Posibil sa fie sectionat torul magnetic pentru un intrefier insa in acest caz inductanta scade mult mai repede decat in cazul transformatoarele E+I ori transformatorul prezentat are un L destul de mare Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 8, 2020 Partajează Postat Martie 8, 2020 (editat) Nu este sectionat tor-ul. Ce scrie un tip: Citat I emailed Plitron about this several years ago. The reply stated that they use a "distributed gap" to allow for the DC in SE designs. At the time they also made toroidal chokes for power supply use the same way. O imagine educativa: Editat Martie 8, 2020 de adrian_pic 2 Link spre comentariu
icar Postat Martie 8, 2020 Partajează Postat Martie 8, 2020 La 26.02.2020 la 19:25, popa marius a spus: Sint tole EI96 cu grosimea pachetului de 45mm iar limba tolei masurata cu o oarecare aproximatie este de 35mm Daca sunt tole normale, standard, atunci latimea I-ului, inmultita cu 2, ar trebui sa dea latimea limbii. Cifra de dupa litera E reprezinta latimea I-ului. Cu alte cuvinte E+I 96 ar trebui sa fie o tola cu latimea I-ului de 96 mm iar a limbii 2x96=192 mm. Cu alte cuvinte, ori tipul tolei nu e scris corect, ori tola nu este una standard. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum