Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu 300b si 4p1l

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator
Acum 16 ore, Dorin Bodea a spus:

Apropo de partizanate inutile, @adrian_pic si-a activat contul suplimentar @vlad_2770 care imi cara mie "nu-mi place" (adica dislike) in ultima vreme, exact cum adrian_pic i-a promis lui der doktor ca-i va face de acum inainte. Deci poti sa-ti dai seama ce efort logistic depune "Hadrian din Iesi" in aceasta perioada, ca sa ce?! Ca sa ce?! Ca sa te invete pe tine, care ai postat nu o data aparatura de masura confectionata de tine, cum sa-ti utilizezi aparatele de masura deja existente? Adica leaga generatorul asta cu osciloscopul cestalalt... ma doare mintea, zau asa...

Ca omul sufera de personalitate bipolara, tripolara si multipla se vede de la o posta citindu-i semnatura, o mai amintesc inca o data (format bitmap) ca sa ramina in posteritate nestirbita in toata splendoarea ei... El saracu nu are absolut nici o vina, ala care-l plateste e demn de mila... 

PS. O sa-mi pun si eu o semnatura cu aceia care n-au prezentat vreo lucrare sau vreo abilitate specifica pe sectiunea asta dar se dau mari lideri de opinie... :rade:

... ii exclud, evident, pe cei care intreaba ceva la modul onest, sa fie clar!

image.thumb.png.df9bb31f99fbc696130556d49eff3383.png

Uite cate DISLIKE_am luat saptamana asta...de la @adrian_pic si @vlad_2770

negative.png

Link spre comentariu

@der_doktor Chit ca nu-mi place sa pirasc (cam dupa gradinita am deprins aversiunea asta ) eu tocmai l-am raportat la unul din posturile de pe pagina precedenta unde mi-a dat doua dislike-uri. Te sfatuiesc sa faci la fel, sa nu se zica ca nu s-a stiut!

Link spre comentariu

Da, vad ca si-a schimbat orasul pina ieri-alaltaieri era Iasi...

Daca-i analizezi un pic replicile este leit stilul adrian_pic; topica frazei, ortografia... uite cu ce ne pierdem noi vremea! 

Link spre comentariu

Acum ca s-a stabilit ca @adrian_pic are si un copycat, se pune efort si in intelegerea ringing-ului ala? Poate e ceva in neregula in ampliful ala, poate in generator, poate in metoda de masurare, etc. Nu de alta, dar de 3 pagini incoace multe teste se faceau. Intreb pentru un prieten care nu e de meserie dar imi zice ca nu e bine. Vreau sa-i dau argumentul final, ca nu e de acord cu mine.

Pentru cei care cred ca DSO-urile sunt mizerii in comparatie cu analoagele:

Editat de Thunderer
Link spre comentariu
Acum 32 minute, Thunderer a spus:

Acum ca s-a stabilit ca @adrian_pic are si un copycat, se pune efort si in intelegerea ringing-ului ala? Poate e ceva in neregula in ampliful ala, poate in generator, poate in metoda de masurare, etc. Nu de alta, dar de 3 pagini incoace multe teste se faceau. Intreb pentru un prieten care nu e de meserie dar imi zice ca nu e bine. Vreau sa-i dau argumentul final, ca nu e de acord cu mine.

Pentru cei care cred ca DSO-urile sunt mizerii in comparatie cu analoagele:

@Thunderer Eu nu te cunosc si nici nu stiu al cui esti dar mie mi se pare un mare cistig ca am irosit doar 3 pagini ca sa-l demascam pe pacaliciul care in ultimii 10 ani efectiv a umplut sute de pagini in sectiunea asta cu copy-paste mai mult sau mai putin binevenite.

De asemenea mi-ar place sa ma asigur ca stii ca te afli pe sectiunea de tuburi... deci prietenul tau care nu este de meserie iti spune totusi ca nu e bine. Asta pentru ca marele guru @valderama  a pervertit perceptia publica a semnalului dreptunghiular pina acolo unde toti neavenitii scuipatori de seminte pot sa califice raspunsul unui amplificator ca slab daca sqw la 10kHz nu este perfecta!

Nu degeaba i-am cerut cu 4 pagini in urma sa-mi ilustreze cum arata sqw la 40Hz si 10kHz al unui amplificator care rezolva 20-20kHz sinus la -1dB dupa care cade incepind cu -6dB. Dar nu vrea sa-mi raspunda, stie ca-si pierde audienta si motivul de scirtz zilnic daca o va face :rade:

PS. Eu am folosit DSO in trecut si folosesc si in prezent. In trecut erau niste mizerii, daca voiai ceva decent te costa mii de Euro. Am scris la un moment dat ce diferenta fac 8, 10, 12biti rezolutie pe verticala, firmele mari folosesc si moduri mixte, povestea e lunga...

Editat de Dorin Bodea
Link spre comentariu
Vizitator

@Thunderer, eu cred ca , totusi, e vorba de un ground loop acolo. Bucla aia care se inchide prin masa sondei e o bobina si in rezonanta cu capacitatile (fata de ground) circuitului de masurat, da oscilatii aiurea pe frecvente diferite. Cu un analizor de spectru ar vedea frecventa fundamentala si armonicile acesteia.

Dorin, prostia asta, inventata de @valderama, cu oscilograme la 40Hz si 10KHz, square wave, exact cum spui tu, a devenit litera de lege pe forumul asta. De ce?

Pentru ca domnul valderama nu are alta posibilitate de masura a unui amplificator de audiofrecventa. La 40Hz, semnal dreptunghiular, deja traful de iesire se comporta ca un motor de masina ambalat la blana, incepe sa  intre in saturatie. Mare lucru din oscilograma aia la 40Hz nu o sa deduca nimeni. Un semnal sinus vazut la frecventa inferioara limita arata cand traful intra in saturatie...cand apar distorsiuni si incepe sa strambe sinusoida...aia e frecventa inferioara limita pe care o poate reproduce amplificatorul.

Testul la 10KHz, square wave e o aiureala...de ce? Pentru ca 10KHz, square wave contine 10KHz sinus+30KHz sinus+50KHz sinus+70KHz....sunt armonicile impare ale fundamentalei de 10KHz. Amplificatorul audio trebuie sa redea 20Hz-20KHz, nu ma intereseaza 30KHz, 50KHz...etc. Tot cu semnal sinus se poate testa care e frecventa limita superioara a amplificatorului. In momentul in care amplitudinea sinusoidei scade la 70% (0,707 fata de 1KHz) stii clar ca ai -3dB fata de referinta de 1KHz.

Sunt alte teste, mult mai importante, pe care multi nu le pot face din lipsa de aparatura, distorsiunile de THD, de IMD etc. O analiza spectrala iti arata totul despre amplificator, inclusiv oscilatii pe care nu le poti vedea cu altceva, osciloscoapele generice cad in bot la 100MHz.Ma rog, e mult de discutat pe tema asta...

Link spre comentariu
Vizitator

În toată lumea se verifică răspunsul amplificatorului la sqw (doktorul și-a epuizat arsenalul-mental și atacă  testul sqw).

exemplu găsit în 10s(se pot da numeroase exemple)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Mai intreb o data ce se tot incearca a se masura.

Daca exista un montaj complet, elegant, fara matze atarnate sa mi-l trimita o saptamana ca ii scot fisa de produs.

Si nu cer nimic in schimb.

Editat de Haralambie
Link spre comentariu
Vizitator
Acum 2 minute, valderama a spus:

În toată lumea se verifica răspunsul la sqw (doktorul și-a epuizat arsenalul-mental și atacă  testul sqw)

exemplu

@valderama, arata-mi un manual service de la un amplificator in care se prezinta testul cu square wave !

Uite aici biblia masuratorilor in audio, scrisa de unul de la Audio Precision, acum 30 de ani

https://pdfslide.net/documents/bob-metzler-audio-measurement-handbook-2005.html

am pus cartea asta de 1000 de ori pe forumul asta si degeaba...

Arata si mie unde apare testul cu square wave..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări