adrian_pic Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 Acum 18 minute, popa marius a spus: Nu stiu daca se rezolva ceva fiindca la conectarea directa generator chinezesc -osciloscop Tektronix semnalul SQW de 100Khz este corect, nu imi pot explica acest fenomen Nu ai ce pierde daca pui generatorul tau in locul celui chinezesc. Macar asa faci o comparatie. Eu as fi facut si combinatia generator chinezesc + amplificator + oscilioscopul tau analogic. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 9 minutes ago, der_doktor said: Cititi asta..de la Tek http://www.cbtricks.com/miscellaneous/tech_publications/scope/abcs_of_probes.pdf O problema de masa sau de unde iei masa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 (editat) Acum 5 ore, popa marius a spus: Am primit o oscilograma facuta la 10Khz de la @niculian cu un osciloscop digital si aceiasi masurare prezentata anterior cu un osciloscop analogic Phillips In poza de sus e setat gresit osciloscopul pe sonda 1x-trebuie pe 10x iar BW e pe OFF ar trebui ON. In general la semnale de joasa frecventa se masoara cu sonda pe 10:1 iar latimea de banda se reduce la 20MHz. Atentie la cablul de masa al sondei sa nu se induca semnale parazite din alte surse (trafuri sau cabluri parcurse de curenti mari) si sa fie cat mai scurt. Masa se ia din imediata apropiere a punctului de masura. Eventual se scurteaza cablul de masa al sondei sau se scoate tresa de masa si se pune un arc de genul asta https://de.aliexpress.com/item/32245999069.html Editat Mai 1, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 (editat) Acum 1 oră, popa marius a spus: Asa inteleg o eventuala rezolvare a unei probleme aparuta intr-o anumita situatie si benefica tuturor celor interesati, zgomotul alb, roz sau maro nu rezolva nimic, intelegerea, rabdarea si toleranta sint utile tuturor, dotarea pe care o are der_doktor este doar un exemplu ce poate clarifica situatii imposibile si de mare ajutor, daca are vreo importanta sfatul meu pentru d-ta Adrian pic este sa renunti la partizanate inutile... Apropo de partizanate inutile, @adrian_pic si-a activat contul suplimentar @vlad_2770 care imi cara mie "nu-mi place" (adica dislike) in ultima vreme, exact cum adrian_pic i-a promis lui der doktor ca-i va face de acum inainte. Deci poti sa-ti dai seama ce efort logistic depune "Hadrian din Iesi" in aceasta perioada, ca sa ce?! Ca sa ce?! Ca sa te invete pe tine, care ai postat nu o data aparatura de masura confectionata de tine, cum sa-ti utilizezi aparatele de masura deja existente? Adica leaga generatorul asta cu osciloscopul cestalalt... ma doare mintea, zau asa... Ca omul sufera de personalitate bipolara, tripolara si multipla se vede de la o posta citindu-i semnatura, o mai amintesc inca o data (format bitmap) ca sa ramina in posteritate nestirbita in toata splendoarea ei... El saracu nu are absolut nici o vina, ala care-l plateste e demn de mila... PS. O sa-mi pun si eu o semnatura cu aceia care n-au prezentat vreo lucrare sau vreo abilitate specifica pe sectiunea asta dar se dau mari lideri de opinie... ... ii exclud, evident, pe cei care intreaba ceva la modul onest, sa fie clar! Editat Mai 1, 2020 de Dorin Bodea 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 Dorin, m-am gandit si eu la varianta asta...ca-l plateste unu'...poate ai observat ce interes enorm are pentru transformatoare...cate spire au...cat costa...si , in general, e doar cu bagatul batului printre gard...a facut o ciorba din toate topicurile bune...eu unul cred ca usor, usor...imi vad de treaba si nu mai scriu nimic pe aici..n-are rost. Pentru ce sa postez?...sa ma cert cu valderama care sustine toate aberatiile visate noaptea? cu adrian_pic ...care n-a lipit doua sarme in viata lui? Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 der doktor, ma refeream la viata reala cind pomeneam de angajator... dar cine stie?! poate or exista si alte interese... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 Acum 9 ore, Dorin Bodea a spus: Apropo de partizanate inutile, @adrian_pic si-a activat contul suplimentar @vlad_2770 care imi cara mie "nu-mi place" (adica dislike) Confirm ca m-a vizitat si pe mine celalalt ego al lui Adrian, Vladut caruia ii pute ca am lucrat ceva pentru comunitate/centenarul Unirii. Link spre comentariu
romicap Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 (editat) Acum 14 ore, Dorin Bodea a spus: der doktor, ma refeream la viata reala cind pomeneam de angajator... dar cine stie?! poate or exista si alte interese... Dorine ,acești analiști ( pe romaneste găozari ) ,nu dau nume că îi știe toata lumea care muncește pe bune in domeniu' , abordează un stil abrupt frizând la un moment dat bunul simt elementar ,împopoțonati cu un mod de comunicare pseudoacademic total inadecvat pentru branșă electronistilor, ( băieți cu logica mult peste medie, sper... ) trebuie lasati sa vorbeasca singuri ... singura soluție ar fi aceia de a nu mai fi băgați în seamă . Lasa- i sa facă monolog până când cei care-i pun sa facă așa ceva ,îi vor da afara in sensul că le vor tăia banu' ,considerandu-i nu numai necalificați ci si total bătuți în cap ... Editat Mai 2, 2020 de romicap Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 1 oră în urmă, marlowe a spus: Confirm ca m-a vizitat si pe mine celalalt ego al lui Adrian, Vladut caruia ii pute ca am lucrat ceva pentru comunitate/centenarul Unirii. Poate ca ar trebui sa-l intrebam pe @Vasile cum facem si noi sa obtinem conturi suplimentare ca sa putem distruge in voie postarile alora care mai si fac cite ceva. Ca repet pina o sa se auda; @adrian_pic inca n-a lipit doua sirme pe sectiunea asta dar este omniprezent ca bacteria E-coli sau, mai nou, covidu Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 (editat) Acum 14 ore, der_doktor a spus: Cititi asta..de la Tek Chiar si americanii au lenesii lor: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>. Defazaj cu semnal sinus si cadere palier cu dreptunghiular vazut de TINA: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Generator IEMI E0507: Editat Mai 2, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 Totusi nu cred ca oscilatiile de pe palier provin din necompensare cablului fiindca acelasi cablu conectat direct in generator arata un palier corect, derutant este ca un transformator mediocru cu capacitati distribuite relativ mari poate avea cu usurinta aceste oscilatii vizibile cu osciloscopul analogic. Link spre comentariu
simson Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 (editat) Inca nu s-a gandit nimeni la faptul ca oscilograma SQW 10kHz prezentat de Niculian , defineste cel mai bine o configuratie single ended? Intrebarea apare automat daca analizam oscilogramele altor transformatoare de iesire, de la branduri consacrate in domeniu.SAC Thailand . Astfel nu are rost sa cautam defecte in generator, osciloscop, sonda, paraziti SMPS, legaturi la masa...mama mia, mi fa male! Editat Mai 2, 2020 de simson Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 Acum 47 minute, simson a spus: Inca nu s-a gandit nimeni la faptul ca oscilograma SQW 10kHz prezentat de Niculian , defineste cel mai bine o configuratie single ended? Intrebarea apare automat daca analizam oscilogramele altor transformatoare de iesire, de la branduri consacrate in domeniu.SAC Thailand . Astfel nu are rost sa cautam defecte in generator, osciloscop, sonda, paraziti SMPS, legaturi la masa...mama mia, mi fa male! Osciloscopul folosit in acel test este unul analogic HM-504, probabil ca daca se utiliza unul digital s-ar fi vazut niste diferente asa ca dupa parerea mea situatia ramane incerta sau poate va gasi cineva vreo explicatie mai buna Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 Hai sa va povestesc ceva..haios... Acum, multi ani, am cumparat un Tektronix digital, un TDS2014, 4 canale, 100MHz, am dat pe el 1500. Cand l-am testat, pe bune acum, am crezut ca e defect, tot pe chestia asta cu spike_urile.La o saptamana l-am vandut cu 1200 si am luat altele. Jucariile astea de plastic, mie unul, nu prea imi plac. A durat vreo luna pana m-am obisnuit cu digitalul, dar, sincer sa fiu tot nu sunt 100% convins de ce arata. Intotdeauna il verific cu un analog. Asta nu inseamna ca osciloscopul analog e mai bun ca un digital. Sunt situatii, la masurarea semnalelor complexe, unde analogul nu poate arata tot, acolo este de ajutor cel digital. Oricum, ca idee, e bine sa ai mai multe aparate de masura, altfel risti sa te minta unul si deja pierzi timp cu cautarea unor defecte care de fapt nu exista. Intr-o postare anterioara chiar am zis ca problema asta cu spike_urile nu apare la Yokogawa si LeCroy, e cunoscuta la Tektronix, dar nu la toate modelele. La TDS320, asta pe care il am, nu am problema asta, dar, oricum, pe Yokogawa e mai ''clara'' imaginea trasei. Inca o chestie, zic eu, importanta. Eu la toate aparatele pe care le am NU folosesc impamantarea, le am alimentate prin traf separator. De ce?...pentru ca o bucla de masa inchisa prin firul de impamantare te face sa innebunesti cautand aiurea ceva ce nu exista. Am patit asta de mai multe ori si de atunci nu mai folosesc nimic legat direct in retea cu impamantare. Cand ai dubii la o masuratoare, daca nu ai momentan traf separator de retea, bagi steckerul osciloscopului intr-o tripla (prelungitor) care nu are legat firul de impamantare. ATENTIE la masuratori, pentru ca exista pericol de electrocutare!!! eventual masurati intai ce tensiune alternativa apare intre masa osciloscopului si masa aparatului de masurat, de preferinta cu un voltmetru analog (cu ac) cu Ri<10Kohm, pt ca digitalele avand Ri intre 1M si 10M Ohm arata bazaconii. Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 Pe osciloscoapele mele analog-digitale vad uneori diferente subtile intre analog si digital dar inca nu mi-am pus problema sa-mi explic sau sa documentez, mai intotdeauna fac o medie in cap intre ce vad... Pe de alta parte este drept ca diferentele sint infime... ma rog, stiu eu pe unii care n-ar putea dormi noaptea din cauza acelor diferente :-) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum