maxente Postat Ianuarie 17, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 La 15.01.2020 la 17:06, Koko a spus: Incearca cu biosul asta @maxente posibil sa fie tot de pe badcaps sau de la rusi, l-am gasit printre biosuri la mine, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fie bun. La xps se pare ca trebuie sa sap mai departe, laptopul e mort. dell 15-3558 i3 DIS IRIS HSW BDW 14216-1 1xvkn vA00.rar 4 MB · 3 downloads Biosul e bun in sensul ca functioneaza, dar la fel imi da eroarea aia ca nu am incarcatoarele originale, in rest merge la fel ca celelalte. Inca nu am apucat sa pun osciloscopul pe pinul de comunicare. Sper sa am maine timp sa verific. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 (editat) Ca nu-ti dadea eroare de la inceput, probabil era “magarit” din bios sa nu arate. F2 / Bios / Post Behavior/ Enable adapter warning , m-am prins si eu mai greu un pic, cred ca nu ai dat un setup default la biosul original inainte sa incepi rescrierile. Iar ca nu-ti merge cu doua incarcatoare Dell originale, e foarte posibil sa fie si alea defecte, daca provin din Electroschrot-urile din Vest via Bazar Romania. De aceea am si postat cam tot ce misca pe pinul ID, pentru ca 19V scot toate dar pica emulatorul. Editat Ianuarie 17, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 18, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 Am vorbit cu proprietaru si a venit cu al doilea dell identic cu asta stricat. Au fost luate amandoua odata. Toate incarcatoarele originale dell inclusiv cele ale laptopurilor sunt bune 100%. Laptopul bun merge cu toate incarcatoarele la frecventa de 2Ghz asa cum o are procesorul. Am conectat la laptopul bun un incarcator compatibil fara pin central si frecventa procesorului a scazut la 499Mhz. Deci acum e clar, placa de baza la primul laptop e lovita in aripa si acum vine intrebarea ce s-ar mai putea rezolva in cazul asta ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2020 Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) Verifica comunicarea pe traseul PS_ID , PSID_EC pana la Kbc pin 99. Posibil sa fie NPCE285 defect, dupa info de pe net nu e programabil. Sper sa fie buna schema ca am postat buimac abia trezit. Daca ai posibilitatea fa o sonda uart cu ac in varf sa vezi ce hieroglife misca pe acolo, eu folosesc doar traseul Rx. @maxente Edit: La majoritatea platformelor fara Pin ID daca pe pini SDA, SCL (Data, Clk) la baterie exista 3,3V si comunicare Kbc-ul (I/O controler-ul ) ar trebui sa fie bun. Fara baterie conectata se pot vedea pe osciloscop pulsuri de date la anumite intervale de timp. Mai altfel spus biosul intreaba despre existenta bateriei. Dell Inspiron 15-3558 Wistron 14216 rX01 LA-B843P.rar Editat Ianuarie 18, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 18, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2020 (editat) Nu mai merita sa imi mai bat capul mai de parte cu janghina asta de laptop. E defectul prea complicat pe placa de baza sa mai merite reparat, dupa parerea mea. Feriti-va cat puteti de firma dell cu sistemele lor idioate de recunoastere a incarcatoarelor originale ! Multam frumos celor care au incercat sa ma ajute. Editat Ianuarie 18, 2020 de maxente 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 (editat) Cam devreme renunti, tendinta ca laptopul sau computerul sa se transforme din media de divertisment in unealta de munca bate la usa sau e deja prezenta. Ce te faci daca maine ai la usa un Alienware de 2500 a carui incarcator de 330 Wati costa cat un televizor , sau un XPS de 1000- 1200? Injuri Dell ca are Pin de identitate la incarcator? , are si Hp, are si Lenovo… Ai patru, cinci , masuratori de facut sa deduci cu un procent de 70% precizie, daca problema ar fi din Kbc sau nu, sau, poti recurge la o metoda de reparare neagreata inginereste dar economica in depanare. "aia din cauza careia preagenialii electronisti numesc depanatorii, schimbatori de componente" Inlocuirea directa a componentei suspecte daca e ieftina versus timp pierdut cu analiza. Se amortizeaza oricum din taxa de analiza-diagnosticare- incercare. https://www.ebay.at/itm/1pcs-NPCE285PA0DX-ORIGINAL-NPCE285PAODX-NPCE-285P-QFP-128-IC-Chip-NEW/253012406294?hash=item3ae8b6f016:g:z7gAAOSw0j9ZULx6 Si ti-ai mai luat si un like pentru abandon, na bravo! Like la ce ?, la fuga de greu si complicat?, Ba da mici mai santem sau intortocheate-s caile membrilor! Suport consistent ai avut, ti sa facut bios curat , ti s-au postat metode relevante sau semirelevante pe defectul de aici nevazute inca pe net, documentatie….plus o saptamana de atentie. Pacat! Aici se potrivea bine inca de la inceput expresia “mergi domnu in Service cu aparatu” Editat Ianuarie 19, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Nu trebuie sa ma justific in fata nimanui de ce dau like. Pur si simplu ca nu-mi plac produsele DELL. Hai sa vedem putin cum stau lucrurile. Cat costa acel notebook? 1500-2000 Lei. SH la jumatate. @maxente sta sa faca reparatia de 1 saptamana pentru o porcarie de protectie. I s-a dat tot felul de variante de bios modificate. Nu s-a reusit. Apoi sa inlocuiasca un integrat car costa 25Lei. Timp de livrare 1 luna. Dar nu-i sigur ca se rezolva problema. Cat incasezi manopera? 100Lei. Pai nu ai cum sa ceri clientului 500 Lei avand in vedere pretul de achizitie. Acum 8 ore, Koko a spus: Se amortizeaza oricum din taxa de analiza-diagnosticare- incercare. Sa amortizez ce? Adica incasezi bani de la client sa faci analiza si apoi ii spui nu pot domnule sa-l repar. De ce au pus protectia asta? Ce au vrut sa protejeze? Notebook-ul? sau sa nu folosesti alt incarcator compatibil? Pai asta e pe riscul tau daca folosesti un incarcator compatibil. E ca la masini pe riscul tau daca bagi benzina intr-o masina cu motor pe motorina. Zilele trecute am avut in mana un Dell XPS 9550 - s-a umflat bateria in el pana s-a deformat touchpad-ul cu carcasa cu tot. Bravo DELL. Nu e caz izolat. Pana acum n-am vazut la HP al treilea pin la alimentatoare. Or fi dar eu n-am vazut. Tot respectul pentru @Koko si @Pityu pentru ajutorul oferit. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Sint citeva mărci de laptopuri care nu se merita cumpărate indiferent care este prețul și facilitățile oferite pt ca la un moment dat (dupa2-3 ani cel mult în majoritatea cazurilor) trebuie să-l dai la gunoi. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Notebook-urile din gama consumer ar trebui evitate indiferent de marca. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Pai astea consumer se vand in draci. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 (editat) Acum 4 minute, modoran a spus: Pai astea consumer se vand in draci. Pt ca avem destui fraieri care sa le cumpere...... Editat Ianuarie 19, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Pityu Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Fraților! Suntem pe o secțiune a forumului unde se discută despre reparații electronice. Deci haideți să ne ocupăm de reparații! Mi-ar plăcea să văd topicuri marcate "solved", dar nu vad. Prea puține topicuri sunt rezolvate, sau nu se împărtășește rezolvarea lor. Sunt de acord cu @Koko, a spus cam tot ce era de zis. Să aveți spor ! Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Reparam domnilor dar cu ce costuri? Platim 30-50% din valoarea lui pe reparatii?. Platesc reparatii pentru gafele unor producatori? Acest defect descris aici nu a aparut din cauza utilizarii necorespunzatoare. Nici nu o sa gasiti topicuri solved. Se stie bine de ce. Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Problema este ca unele Dell uri fac chestia asta cu alimentatorul original..... Sunt pățit.... Cineva a zis ca și bateria trebuie sa fie originala și în buna stare..... În ultima vreme și alte firme renumite dau rateuri, cunoștințe s-au plins de defecțiuni în garanție și la Sony, HP.... Asus mi se pare mai competitiv, inovator și la preț corect. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 19, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Nu am mai mentionat eu ca n-avea rost, dar si clientu ma foote aproape in fiecare zi cu telefoane sa ma intrebe daca am rezolvat ceva ca ii trebuie si are nevoie etc. asta si dupa ce i-am si zis de nenumarate ori ca il voi suna eu sa ii spun daca rezolv ceva. O sa ii propun sa il mai lase mai lase la mine, dar tare mi-e ca iar ma streseaza cu telefoanele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum