Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conversie Xenon - Halogen

Florea

Postări Recomandate

Buna ziua,

Detin un clio 3 din 2008  care a fost modificat de fostul proprietar cu faruri Xenon after market si as vrea sa le schimb inapoi cu unele pe halogen. As dori sa stiu daca se pot modifica farurile actuale sau trebuie sa   iau altele noi. Am atasat poze pentru comparatie.

Multumesc

farNou.jpg

farVechi.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florea

2

• Taraxacus

1

• DENSUSAN

1

• Ioan Cavaleru

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De potrivit se potrivesc dar nu am incercat sa le si alimentez ca trebuie deconectat balastul pentru xenon. Din ce scrie pe marginea farului pare sa fie facute de Hella pentru Halogen. E posibil sa fie nevoie sa schimb doar lupele ... cu unele pt. halogen? Vad ca in catalog au lupe pentru H7 https://catalog.hella.com/catalog/product/view/id/32646/s/1BL 009 071-001/

Site-ul Hella: https://www.hella.co.nz/en/technology/headlamps-and-inserts/decoding-the-combinations/

HCR -> Halogen main beam and dipped beam.

20200111_103705.jpg

Link spre comentariu

Farurile cu halogen dau o lumina mai proasta decat Xenoanele, eu am făcut invers, am schimbat halogenele cu xenoane. Acum am trecut pe becuri LED, am o lumină si mai bună.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Din ce stiu lupa difera iar modificarea se face cu separarea farului in doua parti ceea ce duce la alte probleme si nu stiu daca merita (am avut pe renault megane din fabrica far (H7) cu lupa si era diferit de cel xenon). Daca la conversie nu s-au schimbat si componentele care se ocupa de autoleveleing/selfleveling atunci poti fi sigur ca va trebui sa le reglezi prea jos ca sa fie eficiente sau vei orbi colegii de drum.

In plus este o modificare neomologata si mai nou la orice ITP ai sanse sa ramai cu masina blocata de catre RAR si sa astepti un inspector RAR sa isi dea cu parerea asupra schimbarilor (se vede ca nu sunt ceea ce trebuie indiferent de ce temperatura este becul HID, plus balastul nu seamana cu un bec H7 orice i-ai face)

Eu le-as vinde si mi-as lua un set de faruri halogen, posibil sa ramai si cu un mic profit

Editat de Ioan Cavaleru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări