Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect - supraveghere contacte normal inchise

Vizitator gvincentiu

Postări Recomandate

Vizitator gvincentiu

Sper ca nu am gresit forumul.Am de facut un proiect: Supravegherea unor contacte normel inchise si semnalizarea evenimentelor (deschiderea unui contact) catre un operator la un PC, printr-un program care semnalizeaza ce contact a fost deschis, data si ora. Ceva idei am: presupun ca este necesar un modul de achizitie cu 24 de intrari analogice (scump) ce se conecteaza la PC si un programel care interpreteaza evenimentele.Se poate realiza acest lucru, mai ieftin, cu microcontrolere cu interfete analogice si conectare paralel sau serial la PC?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• mishy

1

• puiu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca supraveghezi contacte, de ce mai vrei interfata analogica? Poti cu un PIC sa urmaresti starea contactelor si poti sa atasezi ora si minutul din el ca sa nu se poata modifica din calculator. Poti cupla PIC printr-o seriala la PC. Depinde de ce vrei de la lucrare.

Link spre comentariu

Cauti un model care sa aiba 24 de pini la porturi + cativa pini pentru comunicatie. Dupa ce l-ai gasit ii cauti datasheet-ul ca sa afli locatia registrilor si a tuturor maruntaielor de pe-acolo. Iata aici ceva ce s-ar putea sa te ajute:

http://www.mikroe.com/ro/product/books/ ... lavlje.htm

si pentru comunicatia seriala, un exemplu:

http://www.mikroe.com/ro/product/books/ ... lavlje.htm

:rock:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări